REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

«Pöttinger - o firma de nota 10!»

15/9/2012

0 Comments

 
«Pöttinger - o firma de nota 10!» - Agrimedia.ro
În perioada 26-30 august, reprezentanţii companiei NHR Agropartners au organizat până în cel mai mic detaliu o vizită în Grieskirchen (Austria), la fabrica Pottinger, cu ocazia evenimentului „Zilele Pöttinger“, ce are loc o dată la doi ani. Cei peste 45 de invitaţi din România au putut urmări întreaga gamă de utilaje Pöttinger, pe tot fluxul tehnologic, începând din fabrică, de la cele mai mici componente, până la lucrul efectiv în câmp.


Ziua de 28 august a început încă de la prima oră cu o conferinţă de presă, susţinută de fraţii Heinz şi Klaus Pöttinger, la care au participat peste 30 de jurnalişti din întreaga Europă, urmată de vizita în fabrică şi de mult aşteptatele demonstaţii în câmp. „Pöttinger este o firmă de succes, o afacere de familie foarte bine făcută. Din punct de vedere al colaborării noastre, Pöttinger este o firmă de nota 10! Gama de utilaje Pöttinger pentru cultura de fân şi de recoltat iarbă verde este cea mai bună pe acest domeniu la nivel mondial, dar, din păcate, acest domeniu există prea puţin în România, pentru că nu plouă suficient şi se recoltează o cantitate prea mică. În România, atât fânul, cât şi iarba verde nu sunt recoltate profesional, aceste culturii sunt tăiate şi apoi lăsate până se usucă, spre deosebire de Austria, unde fiecare centimetru de pământ este atent lucrat şi recoltat”, afirma doamna Monika Puiu, director general NHR Agropartners.

Marca Pöttinger, o garanţie pentru parteneriat, calitate şi inovaţie
„Împreună cu clienţii şi distribuitorii noştri am reuşit să facem deja foarte multe. O realizare deosebită înseamnă pentru noi, înainte de toate, pe lângă inovaţia tehnică, calitatea cea mai ridicată a produsului, pentru a asigura mulţumirea partenerilor. Procedeele cele mai moderne de producţie şi de efectuare a probelor stimulează încrederea clienţilor noştri în maşinile Pöttinger. Apropierea faţă de clienţi rămâne ţelul nostru suprem ca firmă de familie. Printr-un dialog de parteneriat pătrundem în lumea clienţilor noştri. Garanţia pentru aceasta este apropierea de nevoile clienţilor Pöttinger, care sunt percepute şi vor putea fi transpuse în procesul de dezvoltare. În acest fel, punem bazele pentru succesul de lungă durată. Rezultatul constă într-o tehnică agricolă inteligentă, care pune accent pe protejarea furajelor şi solului, precum şi pe funcţionalitatea ridicată a maşinii - factori care determină în mod substanţial succesul unui fermier”, a precizat, în dechidere, domnul Heinz Pöttinger. Fraţii Pöttinger privesc cu optimism spre viitor: „În cursul anului financiar trecut, am dovedit că sloganul nostru «Mai mult succes cu Pöttinger» a fost mai mult decât o motivaţie a companiei noastre de 140 de ani, este, de asemenea, o promisiune pentru clienţii noştri. Privind spre viitor, vedem un potenţial enorm pentru tehnologia agricolă şi pentru Pöttinger, deoarece toată lumea are nevoie de agricultură”.

În fabrica principală din Grieskirchen s-a investit, pe o suprafaţă utilă de 4.500 mp, într-o nouă hală de montaj cu mai multe benzi, iar pentru condiţii de lucru cât mai plăcute, noua hală este o construcţie foarte transparentă. Pe lângă benzile de montaj, s-a investit şi într-o serie de maşini suplimentare: laser, ştanţator, robot pentru sudură şi centre de prelucrare marca Heller, ce îmbină perfect forţa de muncă umană cu cei mai moderni roboţi.

Relaţiile durabile de afaceri au nevoie de încredere reciprocă şi suficient „spaţiu“, în care să se poată dezvolta. Centrul pentru clienţi Pöttinger din Grieskirchen sprijină ţelul firmei, de a realiza o mai mare apropiere faţă de clienţi, într-un mod unic: vizitele clienţilor la sediul fabricii şi şcolarizările în acest mediu atractiv devin un adevărat eveniment şi stimulează relaţiile de parteneriat. Este un loc al întâlnirii şi al comunicării pentru mai mult de 8.000 de clienţi şi parteneri pe an.

Centrul pentru clienţi are o suprafaţă de expunere de 1.150 mp pentru prezentarea produselor, spaţii pentru instruire şi discuţii, precum şi un centru de service şi training pentru şcolarizările clienţilor şi distribuitorilor. „Cu ajutorul noului centru pentru clienţi putem comunica şi mai bine avantajele utilizării şi calitatea produselor noastre, şi mai ales de a le face să prindă contur pentru clienţi şi parteneri. Prin dialogul de parteneriat pătrundem în lumea clienţilor şi astfel întărim baza pentru succesul pe termen lung”, au declarat, în cadrul conferinţei de presă, administratorii Heinz şi Klaus Pöttinger.

Pöttinger atinge o cifră de afaceri record, de 282 de milioane de euro
Exerciţiul financiar 2011/2012 este cel mai bun an pentru Pöttinger din întreaga istorie a companiei, de 140 de ani. Cu o creştere impresionantă de 19% şi o cifră de afaceri de aproximativ 282 de milioane de euro, Pöttinger a realizat o creştere record. În cursul ultimului exerciţiu financiar, exporturile companiei s-au ridicat la 83%, cu vânzări internaţionale de aproximativ 235 de milioane de euro. În România, vânzările de utilaje au ajuns în anul fiscal 2011/2012 la aproximativ 5 milioane de euro, în creştere cu 80% faţă de perioada anterioară.

Randament senzaţional pentru păşuni, sol şi seminţe
Tehnologia pentru păşuni, reprezentând 66% din sectorul tehnologiei agricole, este principala sursă de vânzări, urmată de tehnologia de cultivare a solului, cu 23%. Comparativ cu anul precedent, sectorul pentru pajişte a realizat o creştere de 17%. Sectorul tehnologiilor pentru cultivarea solului s-a dezvoltat extrem de bine în ultimul an, cu o creştere de 29%. Pöttinger a reuşit, de asemenea, să crească afacerile în domeniul pieselor de schimb originale, cu 23% faţă de anul precedent. Vânzările pe pieţele de bază din Austria, Germania şi Elveţia au înregistrat creşteri majore - toate cele trei ţări se află în Top 5 pentru cea mai mare creştere a vânzărilor. Creşterea continuă pe piaţa internă indică în mod clar faptul că produsele de calitate fabricate în Austria sunt întotdeauna cerute în rândul fermierilor austrieci. Pöttinger a reuşit astfel, din nou, anul trecut o creştere semnificativă a cifrei de afaceri în Austria, cu circa 16%.

Cositoarea Pottinger - NOVACAT 352 - Agrimedia.ro
Cositoarea - NOVACAT 352
NOVACAT 352 - cositoare cu montare în spate are o lăţime de lucru de 3,46 metri. În combinaţie cu maşina de cosit de 3 sau 3,5 metri în faţă, se obţine o lăţime de lucru de până la 6,15 sau 6,55 metri. Acest nou model are un braţ hidraulic de legătură coborât, elementul central asigurând o montare uşoară, fără a fi nevoie să se adapteze traversele cârligului tractorului. Utilizarea braţului hidraulic de legătură coborât face posibil ca traversa frontală să fie întotdeauna adusă în poziţie orizontală, indiferent de geometria cârligului tractorului. În plus, acest sistem optimizează reducerea în greutate şi oferă o gardă la sol excelentă (de 50 cm) pentru viraje, capăt de rând şi transport pe drumuri. În timpul transportului, cositoarea este pivotată cu 90 de grade la spate. Acest lucru asigură o înălţime de transport redusă. Cilindrul cu dublă acţiune pentru pivotare la spate serveşte, de asemenea, ca protecţie la coliziune. Dacă aceasta intră în coliziune cu un obstacol, cositoarea se pliază la spate. Acest sistem asigură protejarea ideală a cositorii împotriva deteriorărilor severe. Noua cositoare 352 NOVACAT oferă reducerea hidraulică a greutăţii. Un indicator de presiune uşor vizibil este montat pe cadrul cositorii, iar presiunea la sol poate fi adaptată foarte simplu, dacă este necesar, cu ajutorul unui ventil cu dublă acţiune, de la distanţă. Rezultatul este o presiune uniformă la sol - cerinţă principală pentru protejarea culturilor şi a solului. Pentru a garanta utilizarea optimă a lăţimii efective de lucru, unitatea de cosit (centrul pivotului de suspensie) NOVACAT 352 poate fi montată în două poziţii diferite, oferind o suprapunere mare cu 3 şi 3,50 metri lăţime - cositoare faţă. Unitatea de cosit este stabilizată de un cilindru mic ce anulează balansul. Acest lucru face virarea mai uşoară şi oferă siguranţă şi stabilitate la capăt de rând, dar şi în timpul transportului.


Maşina de întors fân - Pottinger ALPINHIT 4.4 - Agrimedia.ro
Maşina de întors fân - ALPINHIT 4.4
Cu noua maşină de întors fân ALPINHIT 4.4, Pöttinger extinde gama sa de produse Alpin. Rotorul compact, cu diametru de 1,44 m şi o lăţime de lucru de 4,45 metri, reuşeşte să combine urmărirea optimă a terenului pe pante cu cea mai bună calitate de distribuţie şi productivitate. Construcţia uşoară, de doar 320 kg, susţine performanţa sa pe pante. Sunt disponibile două traverse frontale diferite, pentru o adaptare ideală la toate unghiurile de pantă: cu montare în H - o traversă frontală rigidă, scurtă, pentru pante foarte abrupte, cu plasarea centrului de greutate cât mai aproape de tractor, şi cu montare în N - o traversă frontală scurtă, cu sistem de tractatare pentru manevrabilitate şi confort. Această versiune dispune de un sistem mecanic de cosit fenceline (linie gard) şi bare stabilizatoare opţionale, pentru aliniere şi ridicare atentă în toate situaţiile. Ca şi la modelul ALPINHIT 6.6, slotul de pe traversa frontală permite utilizarea legăturii standard din partea de sus cu trei poziţii de legare. Zăvorul de blocare garantează transportul în condiţii de siguranţă chiar şi la viteze mari. Cu o înălţime de 2,20 metri, ALPINHIT 4.4 poate fi depozitată practic oriunde.


Cositoarea Pottinger HIT 12.14 T - Agrimedia.ro
Cositoarea HIT 12.14 T
Lucrările în fermele mari, perioadele de recoltare mai mici şi cererea pentru furaje de calitate sunt factori importanţi care determină nevoia de a utiliza utilaje cu productivitate mare pentru păşuni, ce oferă în acelaşi timp o creştere a calităţii. Pentru a satisface aceste cerinţe, Pöttinger a adăugat în topul gamei sale de utilaje maşina de întors fân HIT 12.14 T. Ca şi fratele mai mic, HIT 10.11 T, au fost în prim-planul dezvoltării obiective ca: urmărirea optimizată a terenului, contaminarea minimă a furajelor, calitatea perfectă a distribuţiei şi confortul sporit de operare. În plus, noul HIT 12.14 T oferă o productivitate mai mare cu cele 12 rotoare şi o lăţime de lucru de 12,70 metri. Ca şi la HIT 10.11 T, roţile şasiului rămân la sol în timpul funcţionării la cap de rând, precum şi în timpul transportului. Acest lucru oferă numeroase avantaje. În primul rând, maşina de întors fân nu aplică nici o greutate suplimentară, deoarece şasiul nu este pliat în sus, ceea ce înseamnă că înălţimea de lucru a dinţilor rămâne constantă, rezultatul fiind o calitate optimă a furajului şi o durată de viaţă crescută a utilajului. În al doilea rând, şasiul HIT 12.14 T permite utilajului să fie mutat într-o poziţie cu capul în faţă. Anvelopele mari împreună cu cadrul şasiului şi bara de tracţiune oferă o rulare lină şi confortabilă în orice situaţie. Datorită mecanismului compact de pliere, este posibilă transportarea la viteze mari. Pöttinger nu face nici un compromis atunci când este vorba despre urmărirea pantei terenului. Fiecare rotor este montat pe câte un cadru, astfel încât utilajul să poată rula pe teren urmărind relieful, pentru a obţine furaje curate. Noul HIT 12.14 T are sistemul unic „Liftmatic plus”, care ridică rotoarele printr-un cilindru dublu într-o poziţie orizontală, înainte de ridicarea lor. Acest sistem inteligent de control hidraulic previne posibilitatea ca dinţii să atingă sau să pătrundă în sol. Contaminarea furajului este astfel redusă semnificativ, crescând calitatea lucrărilor şi obţinerea unui furaj curat. De asemenea, Liftmatic Plus reduce greutatea pe dinţii furcii, precum şi puterea necesară pentru a opera utilajul, fapt ce duce la o creştere a durabilităţii utilajului şi a productivităţii acestuia. Pöttinger a adoptat tehnologia inovatoare de la HIT 10.11 T pentru rotoare şi braţe. Inima acestei maşini este rotorul DYNATECH. Diametrul rotorului, de 1,42 metri, şi cele 6 braţe noi cu dinţi asigură o calitate optimă de cosit şi o urmărire perfectă a solului. Geometria unică a rotorului oferă o gamă largă de avantaje: furajele nu se pot prinde sau înfăşura în jurul braţului cu dinţi, furajul este ridicat uşor şi supus la mai puţine bătăi între furci, ceea ce înseamnă pierderi mai mici din cauza dezintegrării. Un alt avantaj este faptul că dinţii sunt bine protejaţi, crescând durabilitatea utilajului. Discurile rotorului au fost reproiectate, astfel încât braţele furcilor de transport să fie poziţionate cu precizie pe placa rotorului. Acest lucru conferă o stabilitate crescută, fără a creşte greutatea utilajului. Unghiul de răspândire poate fi reglat pe fiecare rotor în trei paşi, fără unelte suplimentare. Toate rotoarele sunt echipate cu roţi de 16x6.5-8, care oferă o mai bună protecţie la contaminare. Cu HIT 12.14 T, Pöttinger aduce pe piaţă un nou nivel de excelenţă în cosit: tehnologie inovatoare, cea mai mare productivitate şi protecţie optimă pentru furaje şi sol, în acelaşi timp.


Greblă - Pottinger TOP 812 - Agrimedia.ro
Greblă - TOP 812
Această nouă maşină de greblat TOP 812 cu montare laterală răspunde aşteptărilor practice cu privire la calitatea greblatului, adaptarea perfectă la sol şi contaminarea minimă a furajelor. Calitatea optimă a greblatului la viteze mari de operare este asigurată de lăţimea de lucru de 7,60 metri a maşinii TOP 812. Garanţia productivităţii este dată de diametrul rotorului de 3,70 metri şi de cele 13 braţe cu furci pentru fiecare rotor. În ciuda diametrului mare al rotorului, înălţimea de transport rămâne sub 4 metri, fără a fi necesară demontarea braţelor furcilor. Ca rezultat, schimbarea poziţiei de lucru în poziţie de transport sau de trecere de la un câmp la altul poate fi uşor făcută, fără a părăsi cabina tractorului. Rotoarele sunt mutate din poziţia de lucru în poziţia de transport printr-o legătură acţionată de un cilindru hidraulic. Şasiul are o lăţime de 2,90 metri în exterior, pentru a asigura stabilitatea pe pante şi o siguranţă optimă în timpul funcţionării. Cu pneuri standard de 340/55-16 montate pe şasiu, deplasarea la viteze mari se realizează în condiţii de siguranţă. Cadrul reglabil pe înălţime permite o ridicare de cel puţin 45 cm, datorită geometriei sale optimizate. Ca urmare, brazda rămâne intactă atunci când utilajul trece peste aceasta, chiar şi în cazul culturilor cu densitate mare. Manevrabilitatea senzaţională este dată de unghiul de virare de 80 de grade, de o transmisie cu unghi larg al articulaţiilor la ambele capete, plus o roată liberă, ce permite întoarcerea utilajului fără oprire. Urmărirea perfectă a pantei solului a fost un factor esenţial avut în vedere la dezvoltarea maşinii de greblat TOP 812. Suspensia cardanică permite corectarea perfectă a tuturor denivelărilor de la sol cu până la ± 5 grade. Şasiul activ cu 5 roţi, cu două osii-tandem şi o roată mobilă în arcul furcilor ghidează rotorul cu precizie peste fiecare denivelare. Anvelopele de 16x6.5-8 asigură o rulare lină. Osiile-tandem pot fi ajustate cu ajutorul sistemului de blocare, astfel încât unghiul transversal să fie cel dorit. Noul rotor de 3,70 metri, cu 13 braţe cu furci, îşi păstrează mai multe proprietăţi dovedite. Pe TOP 812 Pöttinger oferă cel mai mare diametru de lucru, de 420 mm, şi un spaţiu între rulmenţi de 700 mm. Aceste proprietăţi asigură o mişcare uniformă a furcilor şi o stabilitate maximă a braţelor cu furci, uzura rulmenţilor braţelor fiind minimă. Braţele furcilor sunt uşor de înlocuit, folosind doar două şuruburi. În cazul unei coliziuni, braţul deteriorat poate fi uşor demontat şi înlocuit. Unitatea de transmisie a rotorului este extrem de robustă, având componentele scufundate în ulei şi fiind complet sigilată. O roată dinţată cu diametrul mare asigură o rulare lină şi o durată lungă de viaţă. Întregul sistem este complet capsulat şi sigilat, pentru a fi ferit de praf. Rezultatele dezvoltării maşinii de greblat TOP 812 sunt productivitatea crescută, o mai mare stabilitate şi o întreţinere uşoară.


Grapa cu disc compact Pottinger - TERRADISC - Agrimedia.ro
Grapa cu disc compact - TERRADISC
Sfârşitul unei recolte este începutul următoarei. Rezidurile după recoltare trebuie procesate în mod uniform, astfel încât acestea să se poată descompune. Acest amestec de paie şi pământ creează condiţii optime pentru sol şi pentru recolta următoare. Specialista în aratul de mică adâncime este grapa cu disc compact TERRADISC. Grapa cu discuri a fost complet revizuită şi actualizată din punct de vedere tehnic. O schimbare majoră este noul Twin-Arm-System, care dispune de două discuri suplimentare concave, montate pe un suport cu prindere largă. Acest design asigură o bună stabilitate, datorită dimensiunilor mari ale suportului, iar unghiul de înclinare a discului rămâne constant. În plus, grosimea discurilor a crescut, în timp ce diametrul fiecărui disc este cu 13% mai mare, respectiv de 580 mm. Toate aceste îmbunătăţiri duc la o creştere a duratei de viaţă a utilajului cu până la 45%. Pentru a regla adâncimea de lucru este necesară doar operarea supapei hidraulice din interiorul tractorului. Noua generaţie TERRADISC are o traversă frontală cu trei poziţii de prindere în partea de sus, garantează potrivirea perfectă cu toate tractoarele, pentru toate cerinţele de funcţionare.


Noua generație de terminale pentru operatori Pottinger - Agrimedia.ro
Pöttinger stabileşte noi standarde pentru comenzile operatorului
Pöttinger lansează o nouă generaţie de terminale pentru operatori: design inovator, nivel ridicat de confort în operare, cu acelaşi concept de control implementat la toate sistemele. Acestea sunt evoluţiile principale ale sistemelor de control inteligente. Noile terminale dispun de o carcasă atrăgătoare, din material sintetic, cu margini cauciucate, pentru o prindere ergonomică. Toate terminalele sunt acum echipate cu un afişaj grafic, pentru o imagine de ansamblu mai bună şi un confort mai mare în utilizare. Tastele sunt ridicate, astfel încât pot fi uşor simţite, pentru a fi utilizate cu precizie. Tastele iluminate asigură o vizibilitate mai bună în întuneric. Pöttinger a avut în vedere implementarea unui concept de control unic pentru toate terminalele, pentru o utilizare mai uşoară: simbolurile, setările şi taste funcţionale sunt coerente. Acest lucru aduce o creştere semnificativă a confortului, economisind timp, în special pentru proprietarii cu mai multe maşini şi utilaje Pöttinger. În prima etapă, noile terminale de control vor fi disponibile pentru toate utilajele cu încărcare: pentru maşinile de greblat din seria TOP S şi pentru semănătorile VITASEM şi TERRASEM.


Logofetescu Ioneluş «Pöttinger - o firma de nota 10!» - Agrimedia.ro
Domnul Logofetescu Ioneluş, un fermier care a participat cu mare încântare la evenimentul Pottinger Days, a accesat un proiect de 1,5 milioane de euro, din care a achiziţionat două tractoare New Holland de 300 CP, două combine New Holland şi alte utilaje adaptate tractoarelor de 300 CP. Dornic de investiţii noi, „aş vrea să achiziţionez şi utilaje marca Pöttinger. M-ar interesa un plug cu 7 trupiţe şi o semănătoare TERRASEM, ce seamănă direct în mirişte. Motorina fiind foarte scumpă, voi face economie de combustibil, iar ca lăţime de lucru, pentru eficienţă, m-ar interesa să aibă minimum 6 metri. Anul acesta am avut în cultură floarea-soarelui, pe o suprafaţă de 430 de hectare, porumb pe 650 de hectare, grâu pe 750 de hectare şi pe restul suprafeţei am cultivat rapiţă, pe care am întors-o în mare parte din cauza timpului nefavorabil”.


Monika Puiu «Pöttinger - o firma de nota 10!» - Agrimedia.ro
Şi pentru că discuţiile cele mai importante sunt cu referire la problemele existente în ţara noastră, dincolo de frumuseţea şi eficienţa lucrărilor agricole văzute în Austria, am stat de vorbă cu distinsa femeie de afaceri din domeniul agricol doamna Monika Puiu, director general NHR Agropartners, pentru a obţine un punct de vedere obiectiv cu privire la problemele agriculturii din România.
„Cea mai importantă problemă ce trebuie rezolvată pentru agricultura din România este reprezentată de sistemul de irigaţii, ce trebuie să fie conform cu nevoile fermierilor şi astfel să se irige exact suprafeţele care fac agricultură. Dacă este un an de secetă, toată lumea strigă după irigaţii, dacă este un an cu ploi, nimeni nu vrea să plătească, dar ca să se ţină sistemul de irigaţii în funcţiune, costă în fiecare an. Trebuie foarte bine înţeles că pentru a putea iriga în perioadele secetoase trebuie făcută o infrastructură, la care fiecare fermier arondat zonei să se poate cupla, dar şi să plătească pentru această infrastructură. Taxa pentru infrastructura de irigaţie trebuie să o plătească toată lumea, iar apoi conectarea şi consumul efectiv. O altă problemă ar fi dotarea tehnică a fermierilor cu utilaje agricole performante. În România, se estimează că sunt în total 170.000 de tractoare, să spunem că doar 100.000 sunt necesare, anual se cumpără 2.000. La un calcul simplu, aflăm că durează 50 de ani, în cel mai bun caz, până când se înlocuiesc aceste tractoare vechi. O altă problemă ar fi asocierea fermierilor, dar nu ca în anii de dinainte de 1989, ci în sensul de a lucra o suprafaţă mai mare de teren, astfel încât să fie mai eficienţi, în ideea de business în agricultură”.

Simona MUNTEANU

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE