REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

PowerShow IPSO Agricultură

15/10/2021

0 Comments

 
Picture
Pe 8 octombrie a.c, compania IPSO Agricultură a făcut o demonstrație de forță cu tehnica agricolă din portofoliu, dând posibilitatea fermierilor prezenți la evenimentul organizat în localitatea Maia, județul Ialomița, să vadă la lucru mașinile agricole și să le conducă.

La eveniment au fost prezenți specialiștii de produs pe combine și tractoare John Deere, implemente, soluții pentru agricultura de precizie, încărcătoare frontale telescopice Manitou, sisteme de irigații Bauer și utilaje de ocazie. Aceștia au oferit informații tehnice folositoare pentru fermieri.
Din partea producătorului american John Deere a fost prezent Johannes Wriedt, responsabil pe România și Bulgaria, care a spus că pe lângă soluțiile oferite în materie de mașini agricole, compania se concentrează și pe oferirea de tehnologii de precizie și service de calitate prin dealerul local.
„Astăzi ne vom concentra pe agricultura de precizie deoarece ajută fermierii din punct de vedere al profitabilității și sustenabilității fermelor lor.”
 
În ce privește combinele au fost prezentate două modele din serii diferite: S770i și T 670i.
„Suntem prezenți cu două sisteme de recoltat: cu flux axial la combinele din seria S și cu sistem convențional cu căișori la cele din seria T. Pentru ca fermierii să-și poată face o idee mai bună am adus de la fabrica fluxurile de recoltat ale combinelor.
Ambele combine performează însă, în principiu, seria S este recunoscută pentru rezultatele foarte bune pe care le asigură la recoltarea porumbului. Este o combină care oferă o calitate a boabelor de neegalat. Combinele din seria T sunt recomandate pentru cei care au în structura culturilor plante păioase într-un procent mai mare de 50% pentru că lucrează foarte bine cu o cantitate mare de paie și la o umiditate mai mare a materialului recoltat. Este o combină care poate să intre la lucru mai devreme dimineața și să termine seara ceva mai târziu.
Pentru achiziția de combine avem până la sfârșitul lunii noiembrie o ofertă foarte bună, de presezon, ce constă într-un discount destul de mare față de prețul de listă, dar și garanție de 3 ani pentru masini și echipamentele acestora”, a spus Ștefan Țicău, specialist produs pe partea de combine și echipamente de recoltat.
Pentru prelucrarea solului au fost prezentate trei grape cu discuri, dintre care două tractate, de la producătorii Kuhn și Bednar.
 
În materie de semănători au fost prezentate două modele de la fabricantul Kuhn, respectiv ESPRO 6000 R și Maxima 3.
Semănătorile de păioase ESPRO au lățimi de lucru cuprinse între 3 și 8 m. Acestea combină cultivarea, tasarea și semănatul într-o singură trecere, pentru a asigura o emergență bună a culturilor după arat sau după cultivarea minimă a solului.
„Este o semănătoare de productivitate mare, lucrând la o viteză de 15 km/oră. La înființarea culturilor de păioase ne interesează să avem o adâncime de semănat uniformă. Datorită secției de semănat Crossflex, patent Kuhn, se copiază foarte bine terenul și se pune o presiune uniformă pe toată lățimea de lucru”, a spus Costin Moțoiu, specialist implemente.
Pentru semănatul culturilor prășitoare s-au putut vedea două tehnologii: cea convențională, efectuată cu mașina Kuhn Maxima 3, și cea directă, cu semănătoarea JD 1725 NT.
Semănătorile Kuhn Maxima 3 sunt rezultatul multor ani de teste și reprezintă o nouă generație de semănători cu sistem de calibrare într-un singur punct. Au fost concepute pentru a oferi o unitate de semănat potrivită pentru toate practicile de cultivare, în special tehnicile noi, cum ar fi cultivarea minimă. De aceea o unitate de semănat are o presiune standard de 180 kg, dar are același punct de pivotare ca o semănătoare de precizie convențională.
 
De la producătorul Manitou a fost adus încărcătorul multifuncțional cu braț telescopic MLT 737 - ediție limitată, cu un nivel ridicat de dotare, vopsit în gri și interior din piele.
„Acesta este unul din cele 133 de unități produse la nivel mondial și singurul din România. MLT 737 are un nivel de echipare Elite, motor Deutz de 130 CP, cu 4 cilindri și poate ridica o greutate de până la 3,7 tone la o înălțime de 6,9 m. Cutia prezintă 6 trepte de deplasare înainte și 3 trepte de deplasare înapoi.
De anul acesta utilajul va fi dotat cu sistemul de monitorizare Easy Manager și astfel garanția a crescut la 2 ani sau 2.000 ore de funcționare”, a precizat specialistul de produs George Calița.
 
Tractoarele John Deere sunt recunoscute pentru calitatea și fiabilitatea lor, compania implicându-se în construcția principalelor componente și a motoarelor.
Gama de putere se încadrează între 50 și 640 CP, pot avea o varietate de transmisii, ceea ce înseamnă ca sunt potrivite atât pentru fermele mici și medii, dar și pentru cele mari.
Încă din 2016 John Deere garantează consumul de combustibil în cazul lucrărilor intermediare, grele sau de transport, convins fiind că printr-o utilizare corectă a tractoarelor se obțin multiple avantaje.
„Se pune foarte mult accent pe optimizarea tractoarelor, pe a avea o presiune corectă în anvelope astfel încât să se reducă patinarea, pe o încărcare corectă a motorului și optimizarea transmisiei, dar și o balastare corectă. În cazul lucrărilor grele trebuie să avem o distribuție a greutății de 55% pe spate și 45% pe față.
Tractorul este un utilaj pe care îl folosim tot timpul anului, fie la lucrări ușoare, grele sau de transport. Timpul petrecut în tractor este mare și de aceea se asigură un grad de confort foarte ridicat. Cabinele sunt încăpătoare, asigură o vizibilitate superioară, dispune de un scaun cu suspensie pneumatică, iar comenzile sunt amplasate intuitiv pentru a lucra cât mai ușor cu ele”, a susținut specialistul Marian Grigore.
Printre tractoarele pe care fermierii le-au putut vedea la lucru s-au numărat două modele: 6155 M și 6195 M.
 
Tehnologii de precizie
În cadrul evenimentului s-a vorbit și despre agricultura de precizie. Un exemplu în acest sens a fost combina din seria S care se afla în acel moment la recoltare la cultura de porumb.
„Putem să ne conectăm la display-ul combinei și să vedem exact ce vede operatorul în acest moment. Conexiunea se face prin platforma myjohndeere.com. Ce beneficii are managerul? Putem să îl ajutam pe operator de la distanță să modifice diverse setări din display astfel încât recoltarea să aibă loc la parametrii optimi”, a spus Bogdan Drăghiceanu, responsabil pe partea de agricultură de precizie în cadrul companiei.
Alte subiecte abordate în cadrul manifestării au fost oferta de echipamente de irigații și de utilaje de ocazie.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE