REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Pregătirea utilajelor New Holland pe timpul iernii

1/2/2019

0 Comments

 
Picture
Pregătirea utilajelor în sezonul rece a devenit un imperativ pentru fermierii români care sunt conştienţi că performanţa şi productivitatea echipamentului încep cu o întreţinere corectă.
Specialiştii New Holland fac o trecere în revistă a celor mai bune metode de conservare a maşinilor agricole autopropulsate, metode care diferă în funcţie de specific şi funcţionalitate. De exemplu, pentru utilajele motorizate - tractoare, combine de cererale şi de struguri, încărcătoare cu braţ telescopic, maşini de stropit autopropulsate - se impune verificarea numărului orelor de funcţionare şi a datei efectuării ultimei revizii sau verificări de service, anterior perioadei de depozitare. Fiecare utilaj are propriul program de service recomandat de producător şi detaliat în manualul de utilizare.

Pentru perioadele scurte de depozitare, exigenţele de întreţinere sunt mai mici, însă pentru perioade ce depăşesc o lună se recomandă înlocuirea filtrelor şi a uleiului de motor. Pentru un management corect al timpului de muncă şi al banilor, recomandarea specialiştilor de produs este de a întocmi o listă de piese şi de consumabile şi chiar contractarea de servicii de reparaţie, acolo unde este cazul.

Bine de ştiut este că, în cazul tractoarelor, care sunt predispuse la formarea condensului în interiorul rezervorului, se impune umplerea completă a acestuia, nu golirea, aşa cum se obişnuieşte în practică. Toate suprafeţele metalice trebuie gresate pentru prevenirea ruginii, iar suprafeţele deasupra cărora este desprinsă vopseaua trebuie cercetate cu atenţie pentru a vedea dacă necesită vreo reparaţie specială.

Combina reprezintă cea mai importantă investiţie dintr-o fermă, iar durata sa de viaţă depinde de urmarea întocmai a paşilor procesului de întreţinere. În cazul combinelor, specialiştii recomandă demontarea hederului şi a sistemului de alimentare pentru a facilita curăţarea temeinică a interiorului şi exteriorului, deoarece pleava sau resturile rămase în maşină vor atrage umezeala şi rugina. După finalizarea spălării cu apă, trebuie procedat la pornirea motorului şi la cuplarea mecanismului de treierat şi a alimentatorului pentru a vă asigura că toată apa s-a scurs din combină. Sistemul de treier şi motorul trebuie oprite după aproximativ 15 minute de funcţionare.

Următorul pas este amplasarea de substanţe raticide sub formă de momeli în toate părţile sensibile ale combinei. În caz contrar, rozătoarele pot afecta instalaţia electrică. Sistemul de curăţare trebuie, de asemenea, demontat, curăţat şi şters cu ulei pentru a preîntâmpina formarea ruginei. Demontarea lanţurilor şi „conservarea“ pe timpul iernii în ulei sau în motorină este la fel de importantă pentru prelungirea duratei de viaţă a utilajului. Părţile metalice trebuie vopsite cu vopsea anticorozivă sau trebuie unse cu ulei sau vaselină. Acelaşi tratament trebuie aplicat şi cilindrilor hidraulici, ansamblului de lagăre şi de rulmenţi.

Curelele trebuie curăţate şi reglate din nou, dacă este necesar. Radiatorul se curăţă cu aer comprimat sau cu jet de apă sub presiune, iar condensatorul necesită o curăţare cu apă sub presiune joasă. La sfârşit, rezervorul de combustibil trebuie umplut complet. Valabil deopotrivă pentru tractoare şi combine este scoaterea bateriei din utilaj şi păstrarea acesteia în loc ferit de umezeală şi temperaturi ridicate. După curăţarea bornelor acesteia, bateria trebuie încărcată cel puţin o dată pe lună, în intervalul nefuncţionării utilajului.

La AgroConcept, inspecţia de iarnă este gratuită, iar piesele originale au 25% discount.

Până la 28 februarie 2019, fermierii New Holland pot achiziţiona piese originale New Holland şi uleiuri Ambra cu 25% discount şi pot face inspecţia de iarnă în regim gratuit. Gama Ambra conţine uleiuri hidraulice şi de transmisie cu formule unice, special create pentru New Holland. Uleiurile Ambra cresc performenţele transmisiei şi ale sistemului hidraulic, au proprietăţi care permit amestecul facil cu apa, au fluiditate înaltă, garantează eficienţă la frânare, răspuns rapid servocontrol şi presiune înaltă şi constantă în circuitul de ungere.

Oferta de sezon la piese de schimb cuprinde toate categoriile de piese de schimb originale, însă specialiştii New Holland spun că din categoria celor mai importante piese fac parte demaroarele, alternatoarele şi filtrele hidraulice. Demaroarele ajută fermierii să preîntâmpine foarte multe probleme tehnice, mai ales datorită caracteristicilor care le asigură o durată lungă de viaţă - perii din cărbune, greutate redusă şi nivel superior de protecţie la condiţiile de mediu, la praf, apă şi îngheţ. Alternatoarele New Holland nu necesită întreţinere, au protecţie la suprasarcină şi calitate superioară dată de rulmenţii pentru sarcini înalte şi condiţii de praf dificile, alimentare electrică stabilă şi rezistenţă la temperaturi ridicate. Filtrele hidraulice, spun specialiştii noştri, joacă un rol esenţial în asigurarea unei durate lungi de viaţă şi a performanţelor sistemului hidraulic. Alegerea unui filtru hidraulic original asigură o filtrare mai fină şi, implicit, o protecţie mai mare.

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE