REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Prezenta firmelor Strom, Kuhn si Pichon la SIMA 2013

15/4/2013

0 Comments

 
Picture
În cadrul expoziţiei internaţionale de maşini agricole SIMA, desfăşurată în luna februarie la Paris, am avut ocazia să vizităm, la invitaţia firmei IPSO Agricultură, şi standurile companiilor Strom-Bednar, Kuhn şi Pichon. Informaţiile ne-au fost furnizate de specialiştii de produs ai firmei, respectiv dl Dan Gîdea şi dna Diana Irimia.

La standul companiei Strom-Bednar ne-au fost prezentate mai multe utilaje agricole, primul fiind Atlas AO, din gama grapelor cu discuri independente. Acesta este un utilaj semipurtat, cu lăţimi de lucru de la 4 până la 7 m, cu discuri de 620 mm şi grosime de 6 mm şi care pot fi în două versiuni: crenelate sau agresive. „Cele agresive sunt special concepute pentru culturile de prăşitoare, unde volumul de resturi vegetale este mult mai mare”, a precizat dl Gîdea. Specialistul de produs a vorbit şi despre presiunea exercitată pe fiecare disc, de 200 kg, ce permite o foarte bună urmărire a profilului solului. De asemenea, sistemul cu pini denumit Flexi-Box permite o încorporare bună a resturilor vegetale. Modelul adus la expoziţie era de 4 metri, iar pentru a fi tractat necesită un tractor de 180 CP. Pentru Atlas AO de 7 m, puterea recomandată a tractorului este de 300 CP.

„De cele mai multe ori, în România se recomandă puteri mai mari decât cele indicate în broşurile producătorilor, pentru că la noi solul este mai greu şi suferă, de obicei, de lipsa apei. Această grapă lucrează până la o adâncime de 18 cm şi poate fi folosită atât pentru o prelucrare superficială, cât şi de adâncime”, a precizat acesta. Utilajul de la expoziţie era echipat cu un tăvălug, de 600 mm, cu inele din oţel şi sistem de răzuitori ce permite lucrul în orice condiţii de umiditate a solului.

„La grapa cu discuri independente Alfa XOF, axul de transport este poziţionat între bateriile de discuri şi tăvălug, aspect care îi oferă o stabilitate mai bună şi deci îi permite o viteză de lucru mai ridicată. În general, pentru utilajele de pregătit solul viteza este foarte importantă. O noutate pe această grapă cu discuri este aceea că avem disponibile două variante de discuri: crenelate şi agresive. De asemenea, avem opţiunea de a pune un rând de discuri agresive şi altul de discuri crenelate. Lăţimile de lucru la acest utilaj sunt de la 4 până la 7 metri”, a spus dl Gîdea.

Un produs nou de la Strom-Bednar, care nu este comercializat încă în România, este cultivatorul cu dinţi Fenix FO 5000, prezentat în varianta semipurtată. Lucrează cu lăţimi de la 4 până la 8 m, dinţii sunt dispuşi pe 5 rânduri şi pot lucra la o adâncime de la 5 până la 35 cm, caz în care asigură şi spargerea hardpanului. Sistemul de siguranţă este unul cu dublu arc, ce exercită o presiune de peste 500 kg pe fiecare dinte şi, de asemenea, îi permite o elevaţie de 30 cm în cazul în care se întâlneşte un obstacol. Fiecare dinte, pe lângă daltă şi săgeţi, are un reflector orientat astfel încât tot solul lucrat să fie menţinut în lăţimea de lucru a utilajului. Axul de transport a fost poziţionat între dinţi, pentru o stabilitate mai bună, iar în spatele dinţilor este un rând de discuri nivelatoare, cu unghiuri diferite de orientare, pentru o nivelare a solului lucrat, iar apoi urmează un tavălug pe 3 secţiuni.

Cultivatorul este echipat cu un tăvălug din oţel, cel mai greu oferit de Strom-Bednar, ce face o tasare de calitate, având şi sistemul de răzuitori, putând astfel lucra în diferite condiţii de umiditate. „Când umiditatea solului este foarte ridicată, plasarea axului de transport în interiorul utilajului, între dinţi, îi permite să lucreze fără tăvăug. În aceste condiţii, se poate lucra numai cu dinţii, fără tăvălug. Este necesară o putere a tractorului de la 170-180 până la 340 CP. Acest cultivator va intra în România dacă va exista cerere. Noi îl putem aduce la demonstraţii şi târguri, iar clienţii vor decide dacă este potrivit pentru ferma lor. În gama cultivatoarelor, avem un alt produs în ofertă, şi anume Ecoland”, a spus reprezentantul IPSO Agricultură.

O altă noutate prezentată a fost semănătoarea electrică cu o capacitate a buncărului de 200 de litri, ce permite semănarea de seminţe mici în acelaşi timp cu cultivarea solului. Distribuţia seminţelor este pneumatică. Printre utilajele expuse la SIMA de către firma Strom-Bednar au fost tocătoarele M 7000, cu lăţime mare de lucru, de 7 m, şi combinatorul ESO 6000, pentru pregătirea patului geminativ, disponibil cu lăţimi de lucru de la 3 până la 18 metri. „Cele mai vândute combinatoare sunt variantele ESO de 4000 şi 5000, pentru tractoare de 140 şi 180 CP şi, de asemenea, variantele de 3 şi 4 m purtate pentru tractoare de 100-120 CP”, a afirmat specialistul de produs.

O nouă generaţie de pluguri
La standul firmei Kuhn, dl Dan Gîdea ne-a prezentat, printre altele, şi noua serie de pluguri Master 3.
„Compania Kuhn vine, la fiecare 6 ani, cu o nouă generaţie de pluguri, cu noi îmbunătăţiri ce aduc un plus de confort şi rezistenţă. Prin schimbarea dimensiunilor s-a realizat o creştere cu 20% a rezistenţei la suprasarcină a trupiţei. O altă îmbunătăţire se referă la faptul că legătura dintre capul plugului şi plug este dintr-o singură bucată, ceea ce asigură o rezistenţă mult mai ridicată. De asemenea, noua roată HD-Tronic poate fi reglată hidraulic, în versiunea de lucru sau de transport.

Diametrul acumulatoarelor de azot a crescut de la 100 la 120 mm şi astfel a crescut forţa pe trupiţă de la 1.200 la 1.500 kg. Totodată, pinul de prindere este turnat dintr-o singură bucată, ceea ce asigură o robusteţe ridicată a plugului şi o mai bună preluare a şocurilor în momentul transportului”, a afirmat dl Gîdea. Gama largă de trupiţe prezentată de companie, circa 8 tipuri, face ca plugurile Kuhn să poată fi folosite în orice condiţii de sol şi de lucru.

Cele mai mari rotoare de pe piaţă

Specialistul de produs Diana Irimia ne-a vorbit la standul firmei Pichon despre noua remorcă de împrăştiat gunoi de grajd, modelul M 8, cu o capacitate mai mică, de 8 mc. Pentru acest model, puterea minimă a tractorului trebuie să fie de 80 CP, după principiul că la 1 mc sunt necesari 10 CP.

„Importantă la remorcile de împrăştiat gunoi de grajd Pichon este dimensiunea rotoarelor din spate, care sunt cele mai mari la ora actuală de pe piaţă, având
1.035 mm, ceea ce înseamnă că asigură o împrăştiere mai largă şi nu permite materialului să se întoarcă în remorcă”, a spus reprezentantul IPSO Agricultură. Remorcile Pichon au o capacitate maximă de 24 mc, iar opţional se poate alege frânarea hidraulică sau alte dimensiuni ale roţilor. În cazul cisternelor de împrăştiat dejecţii lichide, firma Pichon nu are o configuraţie standard, ea diferită de la un client la altul, în funcţie de necesităţile acestora.

„Se pot monta diverse echipamente de împrăştiat dejecţii lichide, cum ar fi un disc conic de împrăştiere, împrăştiere prin picurare sau cu ajutorul unor injectoare. În cazul împrăştierii clasice, cu disc conic, mai mult de 50% din nutrienţii din dejecţiile lichide se evaporă. Pentru a beneficia în totalitate de efectul nutrienţilor putem folosi împrăştierea cu ajutorul injectoarelor”, a precizat dna Irimia.

Cisternele de împrăştiat dejecţii lichide Pichon au o capacitate de la 2.600 până la 30.000 l, sunt monoax, tandem sau tridem (cu 3 roţi în spate). „La cisterne, dimensiunea pompelor diferă, dar timpul de umplere a acestora nu depăşeşte 2 minute. Umplerea se poate face atât manual, cât şi automat”, a mai adăugat dna Diana Irimia, specialist de produs în cadrul IPSO Agricultură.

Ana MUSTĂŢEA

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE