REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Prima Conferinta Nationala a Industriei Florilor

15/10/2013

0 Comments

 
Picture
La data de 25 septembrie a.c., la Bucureşti, compania Carre Promotion a organizat prima ediţie a Conferinţei Naţionale a Industriei Florilor, ce a avut ca scop reunirea celor care activează în industrie, dar şi dezbaterea unor teme de interes comun.

Sub egida „Toate florile de mâine sunt în seminţele de azi”, Conferinţa Naţională a Industriei Florilor a reunit pentru câteva ore producători, importatori, distribuitori de flori, companii producătoare de inputuri/protecţia plantelor pentru horticultură, autorităţi centrale din cadrul MADR, bănci şi firme de curierat rapid interesate de distribuţia florilor.

Piaţa de flori este încă nereglementată corect, motiv pentru care organizatorii evenimentului au facilitat comunicarea între jucătorii implicaţi. Dezvoltarea pieţei de flori fără o strategie coerentă, lipsa unei asociaţii profesionale a producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor de flori, atragerea autorităţilor centrale spre piaţa de flori şi susţinerea producţiei interne prin atragerea fondurilor europene pentru structurarea corectă a pieţei sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă acest sector.

În viziunea domnului Marius Dosinescu, CEO FlorideLux, industria pieţei de flori din România are nevoie în primul rând de o asociaţie. „Avem nevoie să dezvoltăm industria prin crearea unui grup de iniţiativă care să acţioneze precum o organizaţie în interesul producătorilor, importatorilor, vânzătorilor, revânzătorilor, retailerilor şi a tuturor celor care activează în industrie. Acest grup să aibă grijă şi să promoveze toate afacerile din industrie, acţionând în interesul lor şi să promoveze ideea de cumpărare flori, de dăruire flori şi în toate sezoanele din an.

În concluzie, grupul de iniţiativă să aducă permanent în ochiul public acest tip de serviciu/produs, să promoveze şi să organizeze târguri profesionale la nivel anual, să eficientizeze practicile naţionale pentru transport, distribuţie, vânzare. O altă latură discutată a fost încrederea publicului în serviciile şi produsele membrilor asociaţiei prin controlul calităţii, sporirea know-how-ului din industrie prin materiale educaţionale/cursuri profesionale periodice. Grupul de iniţiativă să reprezinte interesele industriei în faţa organelor abilitate şi legislative, dar şi să ajute întreaga industrie să devină mai tehnologizată şi mai bine informată.” Compania Makhteshim Agan, reprezentată de doamna Claudia Savalaş, director vânzări Kollant Line, a detaliat avantajele produselor Agrofarmaceutice - Home & Garden.

Mastic pentru arbore
Arbokol Magic şi Arbokol, pastă, potrivit pentru toate tipurile de tăieri, răni, altoi etc., produse ce nu conţin substanţe toxice pentru plante, deci pot fi aplicate direct pe tăietură.

Capcana cromotropică - pe bază de culoare.
Temo-o-cid Colortrap şi Yellow - Musculiţa albă. Capcana adezivă pentru prinderea insectelor, inodoră, nu se usucă în timp, atrage şi prinde insecte precum: musculiţa albă de seră, pureci etc. Se folosesc 10-12 capcane la fiecare 100 mp.

Momeală granulară pentru melci.
AGROSAN B, distruge limacşi, melci, în general gasteropode care infestează culturile de legume şi flori. Este bogată în proteine de atragere, rezistă în timp, nu este spălată de ploi, nu este îndepărtată de vânt, este uşor de folosit şi practică.

Îngrăşăminte Verde Vivo - Gama WELLNESS.
Formulă potrivit echilibrată pentru dezvoltarea vegetativă a tuturor tipurilor de plante de casă, terasă şi grădină. Bogate în microelemente, ajută la dezvoltarea rapidă a plantelor şi creşterea producţiei de flori, îmbunătăţind culoarea.

Îngrăşământ universal hidrosolubil - NPK 20-20-20.
Este un îngrăşământ cu un nivel excelent de solubilitate în apă şi cu o concentraţie mare de microelemente. Concentraţia ridicată a acestor elemente asigură satisfacerea pe deplin a nevoilor plantelor. Este rapid absorbit de plantă, atunci când este aplicat la rădăcină, precum şi atunci când este aplicat pe frunze. Poate fi utilizat pentru a fertiliza pomi, grădini de legume, sere, vii, flori, grădini de răsaduri şi gazon.

Îngrăşământ arbuşti şi conifere.
Îngrăşăminte minerale: sulfat de amoniu, îngrăşământ NP 18-46 (fosfat de biamoniu), sulfat de potasiu. Ingrediente organice: făină de carne, gunoi de grajd, turbă umedă. Este un îngrăşământ complex din humus şi minerale, cu efect imediat, care furnizează sprijin plantelor prin reacţii naturale.

Îngrăşământ pentru gazon şi grădină, granular, cu eliberare lentă - NPK (Mg-S)22-8-12(2-10)+Fe.
Garden Plus este un îngrăşământ ternar formulat specific pentru fertilizarea „programată” pe termen mediu şi lung. Raportul special al macroelementelor promovează dezvoltarea echilibrată a plantelor, fără a crea vegetaţie în exces sau tulburări fiziologice. Este recomandat în mod special pentru fertilizare: gazon, arbuşti ornamentali, arbuşti şi garduri vii, plante de grădină.

Îngrăşământ granular trandafiri - NPK 4-8-10+MgO,SO3, C.
Îngrăşământ organic mineral sub formă de granule, special pentru trandafiri. Conţinutul ridicat de potasiu (K) favorizează înflorirea abundentă şi de lungă durată, precum şi o dezvoltare echilibrată a părţii vegetative. Produsul poate fi utilizat atât în ghivece, cât şi în sol.

Îngrăşământ granular pentru plante cu flori - NPK (Mg-S) 10-6-18 (2-48) cu bor (B) şi fier (Fe).
Îngrăşământ special pentru plante cu flori. Conţinutul ridicat de azot ajută la dezvoltarea plantei, în timp ce conţinutul ridicat de potasiu îmbunătăţeşte capacitatea de înflorire, precum şi intensitatea culorii, asigurând o nutriţie constantă timp de 4 luni. Siguranţă totală, nu prezintă nici un risc de ardere a plantelor la temperaturi ridicate, creştere viguroasă a plantei, înflorire abundentă şi de lungă durată. Produsul poate fi utilizat în ghivece sau în sol.

Picătura vie, universal
.
Se poate utiliza în tot timpul anului. După îndepărtarea capătului fiolei, se poziţionează la marginea ghiveciului, după ce anterior solul a fost udat în mod corespunzător.

Simona MUNTEANU
revista, agricultura, evenimente, conferinta nationala a industriei florilor 2013
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE