REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Produse traditionale aduse la IndAgra

15/12/2010

0 Comments

 
Picture
_În cadrul târgului IndAgra, numeroși producători din toate zonele țării au venit să încânte vizitatorii cu produse lactate, apicole, din carne, ciuperci, cu gemuri și conserve din fructe, toate fabricate după rețete tradiționale.

_La ediția din acest an, standul dedicat agriculturii tradiționale a fost organizat separat de cel ecologic, într-un spațiu exterior, unde au fost amplasate 48 de căsuțe. Producătorii s-au bucurat că vremea frumoasă și numărul mare al celor care au venit la târg au favorizat vânzările. Au fost prezenți producători tradiționali din județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Suceava și Timiș.

Vizitatorii care au trecut pragul expoziției au putut degusta sărmăluțe, pâine la țest, produse lactate, preparate din carne sau vin fiert. La târg, produsele apicole au fost la mare căutare. Szasz Ilyes, din județul Harghita, care deține circa 400 de familii de albine, a adus produse apicole certificate ecologic. Produsele sale ajung, după cum ne-a spus, nu doar pe piața națională, ci și pe cea a Franței sau Ungariei. Un alt producător prezent la expoziție a fost Radu Răzvan, care deține la Câmpulung 175 de familii de albine, de la care recoltează, printre altele, miere polifloră, de salcâm și rapiță. Alte produse apicole au fost aduse de Stan Vasile, din județul Giurgiu, care are o stupină cu 80 de familii de albine. Valorifică produsele, în mare parte, în piețe volante și târguri. Societatea SC Sara & Giuby din Reșița, producător și procesator de miere și produse apicole, a fost, de asemenea, prezentă la târg.

Alte produse aduse la târg au fost cele lactate. Asociația Valea Asăului, condusă de dna Rodica Ferechiu, s-a prezentat cu astfel de produse. Din zona Branului, județul Brașov, au fost aduse produse lactate, precum și din carne. Asociația Terra Foods a venit cu o gamă complexă de produse, precum: brânză, produse de măcelărie, produse apicole, băuturi alcoolice naturale, fructe proaspete și deshidratate, produse cerealiere, gemuri și conserve. Toate produsele comercializate de această asociație sunt certificate național, iar multe dintre ele au deja recunoaștere internațională. În aceste produse, clienții pot regăsi adevăratul gust al brânzei de stână, pe cel al cârnaților și al altor produse din carne și, desigur, gustul și mirosul deosebite ale băuturilor tradiționale.

La târgul IndAgra, Asociația Producătorilor din Banatul Montan a adus brânzeturi, cârnați și șuncă afumată. Din această zonă a venit și Asociația Producătorilor de Răchie. Cunoscuta zonă legumicolă Tecuci, din județul Galați, a fost reprezentată de producători care au venit cu o gamă variată de conserve de legume. Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc a adus la târg sucuri naturale din fructe. Mircea Freisz, administratorul societății Bio Gardena din județul Caraș-Severin, s-a prezentat la IndAgra cu conserve din ciuperci. „Avem o ciupercărie și o unitate de procesare realizate prin programul SAPARD, în anul 2008. Valoarea proiectului a fost de 200.000 de euro. În prezent, fabricăm 11 produse din ciuperci Pleurotus, pe care le comercializăm în magazine din județele aflate în vestul țării, dar și în București. Primele vânzări le-am făcut pe plan local, cererea a devenit tot mai mare, astfel că gama de produse a fost marită”, a afirmat dl Freisz. Societatea Sonimpex Serv Com SRL Topoloveni a adus un magiun natural de prune, care este produs după o retetă datând din anul 1914.

În afară de produse alimentare, la târg au fost prezentate și cosmetice 100% naturale. SC Complex Apicol Veceslav a adus produse cosmetice pe bază de lăptișor de matcă, ceară de albine, propolis, miere și polen. Societatea Dibra Connection a adus săpun natural. „Săpunurile noastre conțin doar uleiuri vegetale, plante și extracte din plante, miere, lapte de capră, argilă, uleiuri esențiale (extrase tot din plante), reținând în produsul final întreaga glicerină rezultată în urma procesului de fabricare. Aceasta face produsele noastre ideale pentru pielea sensibilă și pentru persoanele care doresc produse de îngrijire a pielii de calitate, fabricate din ingrediente naturale. Săpunul fabricat în acest mod reține multe dintre calitățile naturale ale ingredientelor utilizate, cu cât acestea sunt mai bune, cu atât produsul rezultat fiind unul de calitate”, a afirmat Marius Bratu, administratorul societății.

Ana MUSTĂȚEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE