REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Produsele Horsch în 2015

15/2/2015

0 Comments

 
Picture
FOTO: Maşina autopropulsată de erbicidat Horsch Leeb 330 PT, prezentată ca prototip la Agritechnica 2013
În perioada 3-6 februarie 2015, membrii departamentului Marketing şi Vânzări MEWI au participat, în două locaţii diferite - Orţişoara (Timiş) şi Stoeneşti (Giurgiu) -, la prezentările susţinute de dl Kurt Glück, director de marketing Horsch. Lucrează de 31 de ani în companie, adică de la începuturile acesteia, şi, o dată pe an, susţine traininguri în majoritatea ţărilor unde Horsch îşi distribuie produsele. Cu această ocazie ascultă şi vocea fermierilor, deosebit de importantă pentru crearea unor utilaje ce satisfac nevoile clienţilor, şi, totodată, clarifică unele probleme ale reprezentanţilor locali.
Picture
În traducerea lui Constantin Curcă, reprezentantul companiei pentru România, echipa MEWI a avut parte, în asentimentul general, de „cea mai bună şcolarizare la care a participat vreodată“, aflând multe lucruri interesante despre Horsch, în general, despre tehnologia de prelucrare a solului şi de semănat, despre protecţia plantelor, şi totodată, despre noutăţile din portofoliul firmei.

Începând din septembrie 2015, Horsch va avea, la Schwandorf, o clădire nouă doar pentru departamentul marketing (o sală de expoziţii, o sală pentru traininguri, birouri), ce va găzdui cei 30 de membri ai acestuia, responsabili pentru toată Europa. Atunci când a trebuit să le explice celor 1.000 de angajaţi ai companiei de ce este nevoie de o clădire nouă pentru doar 30 de oameni, dl Kurt Glück a argumentat astfel: „Marketingul este cel care seamănă. Trebuie să convingă oamenii, pentru ca vânzările să fie posibile. Dacă vânzătorii nu au rezultate, înseamnă că marketingul a semănat prea puţin“. Horsch are, în Germania, trei fabrici, 30% din producţie realizându-se în Schwandorf, 60% în Ronneburg (utilaje pentru prelucrarea solului şi semănăt) şi 10% în Landau (utilaje pentru protecţia plantelor). În ceea ce priveşte vânzările companiei, anul 2014 a adus o scădere cu 8% faţă de 2013, datorată, în principal, „prăbuşirii pieţei din Franţa“, a doua mare ţară, după Germania, unde firma îşi desface produsele, şi faptului că anul trecut a fost unul ploios în toată Europa. Scăderea cu 30% a vânzărilor din Franţa a avut drept cauză eliminarea subvenţiilor pentru achiziţionarea de utilaje noi, într-o ţară în care fermierii îşi schimbau utilajele o dată la doi ani... În România, s-a înregistrat o creştere a vânzărilor de produse Horsch cu 9% faţă de 2013, ţara noastră reprezentând 5% din total. Obiectivul principal pentru 2015 este promovarea şi vânzarea utilajelor pentru protecţia plantelor, astfel încât, până în 2020, valoarea rezultată din comercializarea produselor Horsch Leeb să atingă cifra de 200 de milioane de euro.

Cel mai bine vândut produs al companiei este semănătoarea Pronto, care ocupă o pondere de 39% din totalul vânzărilor, urmat de discul scurt Joker, 20%, şi de cultivatorul Terrano, 16%.

În ceea ce priveşte utilajele pentru protecţia plantelor, pe primul loc în vânzări se află, cu 47%, autopropulsatele Leeb PT, urmate de Leeb GS8, cu 25%.

Noutăţile anului 2015

Joker CT
Un disc scurt mic, cu prindere în trei puncte, cu diametru de 52 cm la discuri (la fel ca la RT), cu lăţimi de lucru cuprinse între 3 şi 6 metri. Este prevăzut cu un tăvălug nou, cu diametrul de 60 cm, ieftin şi stabil. I se pot adăuga greutăţi suplimentare, deoarece fiind uşor, astfel poate fi folosit la tractoare de puteri mai mari: pentru Joker 3 şi 3,5 - 360 kg; pentru 4, 5 şi 6 CT - 400 kg.

Joker RT
Vine în trei modele - RT Classic, RT şi HD. RT este cu 200 kg mai greu pe fiecare metru al lăţimii de lucru, pătrunzând în sol mai adânc decât RT Classic. Cu cât este mai lung, cu atât devine mai stabil, iar motorul tractorului funcţionează mai silenţios. Poate suporta o combinaţie cu o semănătoare. Este recomandat pentru lucrări în adâncime şi soluri tari. Discurile la RT şi RT Classic au diametrul de 52 cm şi lăţimi de lucru de până la 5,75 m (6 metri cu limitator). Versiunea HD (cu variante constructive cu lăţime între 6 şi 8 metri) are diametrul discurilor de 62 cm şi bare de nivelare, dislocând solul la suprafaţă, însă pătrunzând în sol până la 10 cm.

Recomandarea specialistului: la culturile de rapiţă trebuie făcută prelucrarea superficială a solului după răsărirea platei (după recoltat); dacă se lucrează în profunzime (la 20 de centrimetri pătrundere în sol), se îngroapă sămânţa, care va răsări ulterior.

Terrano FX
Un utilaj universal, ce nu trebuie să lipsească din nici o fermă de 300-400 hectare. Nou la acesta este vârful cu două şuruburi de siguranţă al sistemului de cuţite MulchMix.

Terrano FM

Noutatea la acest cultivator este că va beneficia de reglare hidraulică în timpul deplasării.

Semănătoarea Pronto 6 DC
La cel mai uşor utilaj de semănat existent în prezent, dar totodată robust datorită cadrului de bază perfect drept, i se vor monta brăzdare complet noi, gândite de la zero, după un model din industria auto. Acestea vor arunca sămânţa în faţă, nu înapoi, ca până acum. De asemenea, vor avea un alt răzuitor, fix, la rolele de tasare.

Semănătoarea Maestro
După discuţiile avute cu un fermier din România (!), cei de la Horsch au efectuat teste legate de presiunea de apăsare pe brăzdar şi au constatat că există diferenţe de până la 30% între producţiile la hectar obţinute pe acelaşi teren şi cultură, în funcţie de valoarea acestei presiuni (300 kg maxim - 200 kg - 100 kg). Setarea hidraulică a presiunii pe brăzdar se face prin intermediul dispozitivului de comandă Drill Manager, direct din cabina tractorului, senzorul de pe roată semnalând schimbările de presiune.

Maşini şi utillaje pentru protecţia plantelor

Leeb GS (tractate) şi PT (autopropulsate)

Produsele realizate începând cu 2011 împreună cu compania Leeb vor avea sistemul Boom Control Pro, o versiune îmbunătăţită a sistemului premiat cu argint la Agritechnica 2013. Acesta are cinci senzori care semnalează permanent poziţia lănciilor şi face posibil ca la plantă să ajungă mai multă substanţă fitosanitară, plasând-o la 25-50 cm deasupra acestora.


Picture
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE