REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Proiecte de irigaţii la cheie, oferite de IPSO Agricultură

15/11/2019

0 Comments

 
Picture
Departamentul de irigaţii al firmei IPSO Agricultură a fost înfiinţat în urmă cu 2 ani ca răspuns la nevoia fermierilor de a diminua efectele negative cauzate procesului de producţie de schimbările climatice, dar şi pentru a obţine o profitabilitate ridicată de la plantele cultivate.

Pentru a prezenta oferta completă pe care o pune la dispoziţia clienţilor săi, care include, pe lângă echipamentele de calitate superioară, consultanţă de specialitate, dar şi servicii postvânzare profesioniste, responsabilii cu segmentul de irigaţii în cadrul companiei au organizat o conferinţa de presă care s-a desfăşurat în cea de-a doua zi a expoziţiei IndAgra.

„Cultura noastră este să vindem produse de calitate“

„Suntem o companie care comercializează produse premium: Caterpillar pentru contrucţii, John Deere pe segmentul agricol şi Bauer pentru sisteme de irigaţii. Cultura noastră este să vindem produse de calitate. Alte avantaje pe care le avem sunt reţeaua de puncte de lucru la nivelul ţării, dar şi încrederea de care ne bucurăm din partea clienţilor noştri pentru că asigurăm un service de calitate“, a declarat Frank Quertire, director de dezvoltare IPSO Agricultură. Investiţia în echipamente de irigat este considerată strategică pentru fermieri. „Din discuţiile cu agricultorii am constatat că nu doar preţul este important - astfel de echipamente putând fi utilizate 10 sau 20 de ani, investiţia fiind una strategică, în sensul că atunci când este nevoie de irigaţie aceasta trebuie facută imediat, în caz contrar fiind afectat în mod negativ randamentul. Într-un sezon secetos randamentul poate să scadă cu până la 30%, iar dacă se iriga poate să crească semnificativ.“

Existenţa unei surse de apă - principala condiţie

Compania Bauer este un important producător austriac de echipamente de irigaţii şi de prelucrare a dejecţiilor animale. A fost înfiinţată în anul 1930, având astfel o experienţă îndelungată în domeniul agricol. În portofoliul său se regăsesc toate tipurile de echipamente de irigat, cu excepţia celor prin picurare. „Compania Bauer se ocupă cu precădere de producerea echipamentelor de irigat pentru cultura mare şi se caracterizează prin faptul că are în portofoliu o gamă largă de sisteme care se pot plia pe diferite forme şi dimensiuni de teren. Noi nu vindem doar echipamente de irigat fiabile şi de o calitate ridicată, ci venim în întâmpinarea fermierilor cu consultanţa tehnică şi îi sfătuim privitor la cea mai bună soluţie luând în calcul, în primul rând, sursa de apă şi terenul. Toate proiectele pe care le avem, indiferent dacă sunt pe o suprafaţă mică -  de 20 ha sau mare - de 300 ha, le tratăm cu aceeaşi seriozitate, făcând multe vizite în teren şi stabilind cu fermierii mai multe lucruri: norma de udare totală pe care doresc s-o asigure, cultura, tipul de sol din fermă etc. Toate aceste aspecte sunt analizate şi cred ca succesul nostru pe piaţă constă în faptul că oferim consultanţa necesară şi proiecte la cheie, adaptate nevoilor fermierilor“, a afirmat Vlad Vintilă, director Bauer România. Bauer este şi producător de motopompe şi electropompe, dar şi de ţevi din oţel galvanizat cu cuplaj rapid, astfel încât poate realiza orice formă de reţea cerută de clienţi. Cea mai mare parte din componentele sistemelor de irigaţii se produc în fabricile proprii, ceea ce înseamnă că deţine un control bun asupra calităţii. Pentru toate echipamentele de irigaţii se oferă o garanţie de doi ani, iar pentru furtunele de la tamburi 10 ani. Fiecare proiect este unic în felul său deoarece condiţiile din teren sunt diferite. „Mulţi fermieri doresc să irige, dar nu au sursa de apă şi, în primul rând, de la asta se pleacă. Dacă se ia în calcul alimentarea din puţuri forate, trebuie să se ţină seama că media cantităţii de apă ce poate fi utilizată per puţ este de 25 mc în România. Pe fermierii care doresc să facă investiţii în sisteme de irigat îi sfătuiesc să identifice sursa de apă, să înceapă amenajarea a 20-30% din suprafaţa totală a fermei şi să se concentreze pe culturi rentabile, cum sunt porumbul sau rapiţa, iar diferenţele în producţie se vor observa şi mai mult în anii secetoşi“, a mai precizat Vintilă.

După ce fermierul s-a hotărât să investească în astfel de sisteme şi a fost întocmit proiectul tehnic, următorul pas presupune plasarea în producţie a echipamentelor. „Orice sistem de tip pivot sau liniar poate fi produs şi se poate transporta către România în 6-7 săptămâni, după care urmează montajul, care este de preferat să se facă primăvara sau înaintea sezonului agricol. De exemplu, montajul unui pivot de 420 m durează circa 10 zile lucrătoare.“

Soluţii integrate

Conform directorului de dezvoltare IPSO Agricultură, Frank Quertire, departamentul de irigaţii a fost creat pentru a furniza soluţii complete şi adaptate fermierilor care doresc să irige culturile agricole. Pe lângă oferta actuală, care cuprinde echipamente de irigat de calitate superioară, consultanţă, expertiză de specialitate şi servicii de service profesioniste, firma doreşte ca în viitor să ofere chiar şi staţii de pompare a apei pentru irigaţii. „Suntem capabili să oferim în viitor chiar şi soluţii pentru staţii de pompare, pentru că avem tot ce ne trebuie la nivelul grupului francez Monnoyeur, din care face parte şi IPSO Agricultură, şi aş aminti compania Eneria, specializată în soluţii de producere a energiei şi motorizare, astfel încât să oferim fermierilor români o soluţie integrată.“

Fonduri pentru irigaţii

Pentru a încuraja irigarea culturilor agricole, la nivelul ţării a fost elaborat un program de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii, iar proiectele de investiţii în acest sector au fost incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 pentru a fi susţinute din fonduri europene. Alocarea anuală se ridică la suma de 200 milioane de euro, iar în această sesiune s-a acordat finanţare de până la un milion de euro pentru fiecare proiect de investiţie în sisteme de irigaţii. Fondurile sunt 100% nerambursabile şi se acordă pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, a clădirilor aferente staţiilor de pompare, pentru racordarea acestora la utilităţi, dar şi pentru construcţia şi modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat. Un element de noutate este faptul că echipamentele de irigat pot fi achiziţionate în limita a 30% din valoarea eligibilă a proiectului.

Ana IONIŢĂ


0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE