REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Proiectul AgroManager - imbunatatirea cunostintelor manageriale

15/8/2012

0 Comments

 
Proiectul AgroManager - imbunatatirea cunostintelor manageriale - Agrimedia.ro
La mijlocul lunii iulie, la sediul USAMV Bucureşti a avut loc o conferinţă de presă cu ocazia încheierii proiectului AgroManager, iniţiat de compania privată de consultanţă AgroAdvice. Acest proiect s-a adresat unui număr de 150 de manageri şi antreprenori din sectorul agricol, cu scopul îmbunătăţirii cunoştinţelor manageriale, precum şi a competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale. În cadrul proiectului, administratorii de ferme au participat la Programul de instruire în management şi leadership agricol, au beneficiat de servicii de consultanţă agricolă tehnică superioară, iar 30 dintre aceştia au participat la un tur de studii de 7 zile în Danemarca.


„AgroManager este un proiect care se adresează fermierilor din partea de sud, sud-est şi sud-vest a ţării şi care a reunit un număr important de societăţi din sectorul agricol şi zootehnic, mai exact cel porcin. La cursurile de formare au participat în total 150 de fermieri, dar grupul-ţintă al proiectului a fost de 300 de persoane. Pe lângă participarea la curs, agricultorii au avut ocazia să beneficieze de servicii de consultanţă oferite de cei 9 consultanţi selectaţi în cadrul proiectului şi care au lucrat pe parcursul a 12 săptămâni de proiect. Totodată, participanţii au avut ocazia să lucreze cu un soft specializat, FarmWorks, ce constituie o soluţie integrată de management al datelor, iar 50 de fermieri, care au avut capacitatea de utilizare a softului, l-au primit cu titlu gratuit”, a afirmat managerul proiectului, dna Carmen Sasu. Cu privire la deplasarea în Damenarca, aceasta ne-a declarat că un grup de 30 de fermieri a vizitat mai multe ferme daneze şi astfel a putut afla mai multe informaţii despre modul în care acestea îşi defăşoară activitatea şi rolul important pe care îl joacă servicului de consultanţă danez.

În privinţa consultanţei, în cadrul proiectului fiecare specialist a realizat 165 de vizite la sediul beneficiarilor, în vederea oferirii de servicii de consultanţă pentru dezvoltarea afacerii, proiectul AgroManager totalizând, astfel, 1.485 de zile de consultanţă. Serviciile de consultanţă s-au concretizat în întocmirea şi monitorizarea planului de afaceri, planificarea producţiei şi a activităţilor, analiza bugetului de venituri şi cheltuieli, precum şi în sprijin pentru elaborarea documentaţiei necesare obţinerii de credite agricole, asigurări agricole şi fonduri europene. „La începutul proiectului, un element primit cu sceptimism de către fermieri a fost schimbul de experienţă realizat cu consultanţii, pentru că nu se vedea utilitatea acestor întâlniri. Cu timpul, acestea au devenit un mod de interacţionare atât între fermieri, cât şi în relaţia cu consultantul agricol. Fiecare consultant a avut alocate între 12 şi 15 ferme. Toate activităţile şi temele abordate în cadrul proiectului au urmărit îmbunăţirea continuă a profitabilităţii şi a eficienţei fermelor”, a susţinut managerul proiectului. În cadrul conferinţei, dl Christian Haldrup, consultant danez la firma AgroAdvice, a vorbit despre veriga lipsă în relaţia dintre cercetători şi fermierii români, şi anume consultantul: „Sunt de doi ani în România, iar la proiectul AgroManager lucrez de un an. Din experienţa mea în această ţară, am observat că există potenţial pentru dezvoltarea agriculturii. Există foarte multă expertiză la nivelul universităţilor de profil şi toată munca ştiinţifică este la un nivel ridicat, însă, din păcate, există o verigă lipsă între universităţi şi fermieri. Toată această muncă ştiinţifică nu poate fi folosită direct de fermieri. Consultantul poate folosi aceste informaţii şi apoi le poate face cunoscute fermierilor. În Danemarca există această verigă între cercetători şi fermieri. Lucrez pentru serviciul de consultanţă agricolă danez din 1983 şi consider că lipsa consultanţei, independentă de cea realizată de furnizorii de inputuri, este marea problemă a agriculturii din România. Această expertiză aflată la universităţi trebuie să circule la fermieri, pentru ca ei să-şi optimizeze activitatea agricolă. O altă problemă în România sunt resursele limitate de apă. Dacă nu există un management eficient al apei în sol, nu vom avea producţii agricole mari”, a afirmat dl Haldrup.

AgroAdvice, iniţiatorul proiectului AgroManager, este prima companie privată specializată în servicii de consultanţă agricolă tehnică din România. Obiectivul acesteia constă în optimizarea producţiei agricole şi a activităţilor din ferme, ţinând cont de condiţiile de piaţă şi de specificul fiecăreia. Serviciile oferite de AgroAdvice sunt orientate spre a conduce la creşterea profitabilităţii fermelor, producţii de calitate, cu un management eficient al costurilor, pornind de la aplicarea tehnologiilor moderne, planificarea activităţilor în ferme şi îmbunătăţirea tuturor produselor care determină succesul în agribusiness.

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE