REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Promovarea noii combine Claas Lexion 770

15/10/2010

0 Comments

 
Picture
_Agrocomerț Holding, importator unic al mărcii Claas în România, a organizat, nu de mult, două evenimente importante, la Arad și Turnu Măgurele, cu scopul de a promova noua serie de combine de capacitate mare - seria Lexion 700. Gama cuprinde patru modele, iar 770 reprezintă modelul de vârf al tehnologiei moderne de recoltat.

_Evenimentele au strâns numeroși fermieri dornici să afle noutățile cu care specialiștii de la Claas vin pe piața combinelor agricole.

Lexion 770 este dotat cu motor Mercedes de 16 litri, cu 8 cilindri, care dezvoltă o putere de 586 CP. Combina dispune de o serie de îmbunătățiri menite să mărească confortul combanierului și, mai ales, să sporească performanța în activitatea de recoltare. Cabina din seria Lexion 700 permite o mai bună vizibilitate panoramică, ușurând astfel lucrul în câmp, este izolată fonic și mult mai spațioasă. Setarea diferitelor comenzi precum ridicarea/coborârea hederului, reglarea tubului de descărcare etc. se face cu ușurință, de la o manetă multifuncțională încorporată în cotieră. Pentru o întreținere facilă, Lexion 770 prezintă îmbunătățiri la capotele laterale, fiind mai ușor de deschis, asigurând un acces mai bun la organele de lucru.

Aparatul de treierat, denumit de mulți fermieri „inima combinei”, pe lângă motor, a fost optimizat prin introducerea sistemului APS Hybrid. „Denumirea de APS provine de la activitatea de accelerare-preseparare a boabelor, unde acceleratorul are rolul de a asigura o alimentare rapidă și uniformă a tocătorului, la nivelul căruia se realizează o separare a boabelor de cereale. Acest sistem asigură un randament cu până la 20% mai ridicat, iar acest lucru contribuie și la reducerea consumului de carburant”, a afirmat dl Luigi Radu, reprezentantul firmei Claas în România. Pe lângă sistemul APS, cu preaccelerarea fluxului de recoltă, combina dispune și de sistemul Roto Plus, alcătuit din două rotoare, cu rol în separarea boabelor reziduale. La combinele din seria Lexion 600, separarea este realizată de scuturătorii tradiționali.

Montați excentric, rotorii dezvoltă forțe centrifugale foarte mari. Cu un diametru de 445 mm și o lungime de 4,20 m, Lexion oferă o suprafață de separare foarte mare. Combinația dintre APS și rotor-sistem-deseparare Roto Plus este una revoluționară, asigurând o performanță ridicată combinelor din seria Lexion 700. Un lucru important și de mare avantaj este faptul că turația tobei este independentă de turația rotorului. Avantajul acestui sistem se traduce printr-o adaptare rapidă la diferitele culturi, grade de umiditate și condiții din câmp. Firma Claas a venit cu îmbunătățiri și la nivelul sitelor - un element important în urmărirea pierderilor.

La capitolul dispozitivelor frontale, s-a discutat despre gama variată pusă la dispoziție de Claas pentru recoltarea eficientă a diferitelor culturi agricole. Hederele Vario, cu lățimi de până la 12 metri, asigură o performanță cu până la 10% mai ridicată. O parte importantă a combinelor este cea de curățare. Prin sistemul Jet Stream se asigură o curățare eficientă, adaptată în funcție de dimensiunea combinei și de sistemul de scuturare. Sistemul este format, la combinele mari, din patru ventilatoare de curățare.
 
Având în vedere că fermierii nu mai doresc să realizeze descărcarea de pe loc, ci din mers, Claas a lucrat, cu ocazia lansării noii serii, la adaptarea tubului de descărcare. Firma poate oferi cinci lungimi de tuburi de descărcare, adaptate în funcție de lățimea hederului. La combina Lexion 770, volumul buncărului este de 12.000 de litri, iar capacitatea de golire, de până la 110 l/s. Rezervorul de carburant are un volum de 800 de litri, la care se mai adaugă un bazin suplimentar de 350 de litri. Un subiect abordat a fost managementul paielor, iar pentru aceasta Claas s-a ocupat intensiv de crearea unui tocător, denumit Special Cut II, de generație nouă, echipat cu un număr mai mare de cuțite, care asigură o tocare măruntă a paielor. Paiele tocate sunt distribuite uniform pe întreaga lățime a hederului în așa fel încât să fie o masă organică valoroasă. Decuplarea acestui tocător se face printr-o simplă apăsare de buton.

|n cadrul prezentării, s-a discutat și despre sistemul Terra Trac, ce presupune echiparea combinei cu șenile de cauciuc, astfel încât să se poată lucra în condiții grele, cum ar fi umiditate crescută. Combina poate fi echipată pentru lucrul în condiții mai dificile, gen orezării, cu șenile metalice. Combinele din seria Lexion 700 pot atinge o viteză de deplasare pe șosele de maximum 40 km/h. Suprafața de contact a anvelopelor a crescut cu 22%, iar avantajul acestui lucru este acela că nu se mai realizează tasarea solului.

Ana MUSTĂȚEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE