REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Răspunsul companiei John Deere la digitalizare şi la situaţia provocată de COVID-19

15/5/2020

0 Comments

 
Picture
La data de 7 mai a.c, a avut loc prima conferinţă online susţinută de compania John Deere în Europa, iar experţii care au vorbit în cadrul acesteia au fost cei de la sediul din Mannheim (Germania). Tema aleasă pentru dezbatere a fost sistemul John Deere Connected SupportTM, care permite identificarea în timp real a eventualelor defecţiuni ale maşinilor agricole şi rezolvarea rapidă a acestora. Potrivit reprezentanţilor, acest sistem şi-a arătat valoarea în timpul restricţiilor impuse de criza COVID-19, şi nu numai.
În deschiderea conferinţei de presă a luat cuvântul Matthias Steiner, director Customer and Product Support pentru Europa şi CIS, care a precizat faptul că „criza COVID-19 a evidenţiat importanţa digitalizării, iar Connected SupportTM este răspunsul companiei John Deere la această digitalizare, care s-a dovedit atât de necesară în situaţia actuală.

Acest serviciu nu a fost creat acum, ci în urmă cu 2-3 ani, împreună cu dealerii din regiune. În prezent, peste 50.000 de maşini John Deere transmit date zilnic prin intermediul JDLink. În ultimele săptămâni, am constatat o creştere explozivă în utilizarea acestor instrumente deoarece 
a permis dealerilor să fie în permanenţă alături de clienţi, în ciuda restricţiilor impuse de criza provocată de COVID-19“. Prin conectarea utilajelor se asigură monitorizarea codurilor de eroare, actualizarea componentelor de ghidare, precum şi instruirea pentru utilizarea JDLink.

Proiectul Connected Support a fost lansat în anul 2017, cu un grup selectat de dealeri, iar în prezent este un serviciu care poate fi oferit de fiecare dealer John Deere.

În opinia lui Steiner, trei elemente au importanţă pentru fermieri atunci când îşi aleg maşinile agricole, iar acestea sunt: disponibilitatea pieselor de 
schimb, răspunsul asigurat de partea de service şi expertiza tehnică. Potrivit reprezentantului, toate acestea sunt asigurate prin reţeua de dealeri John Deere. În cadrul evenimentului, prin intermediul apelurilor video, trei dealeri Jonn Deere din Germania, Franţa şi Marea Britanie au împărtăşit experienţele lor în ceea ce priveşte utilizarea John Deere Connected SupportTM.

Aproape de clienţi, în ciuda restricţiilor

Tehnicienii de service pot apela de la distanţă maşinile clienţilor pentru a identifica în timp util posibilele defecţiuni, pot remedia erorile care pot deveni o problemă şi îi pot ajuta pe operatori să-şi configureze sau să ajusteze maşinile. Acest lucru ajută la maximizarea timpului de funcţionare şi la reducerea timpului de oprire, oferind în acelaşi timp dealerilor posibilitatea de a păstra distanţa faţă de clienţi. Proactive Response System oferă furnizorilor informaţii şi alerte cu privire la starea de funcţionare a maşinilor. Un alt element-cheie este Remote Support Systems, care le oferă dealerilor acces la display-ul din cabină, oferind astfel suport de la distanţă.

Proactive Response System

Expert Alerts: acest serviciu este cea mai importantă caracteristică a Connected Support. Acesta prezice anumite cerinţe pentru reparaţii, precum şi probleme tehnice înainte de a se produce efectiv şi caracteristici legate de performanţa maşinii. Pe baza datelor istorice şi anonimizate ale maşinii, precum şi a algoritmilor de detectare a erorilor şi de optimizare a maşinii, sistemul analizează automat datele şi transmite avertismente către tehnicianul de service al dealerului. Aceste mesaje recomandă, de asemenea, potenţialele soluţii. Alertele de service menţin maşina funcţională atunci când ai nevoie de ea. Machine Dashboard: satele şi starea maşinilor conectate apar pe tabloul de bord al computerului dealerului. Acestea sunt monitorizate constant de către un angajat al dealerului. Cele mai grave defecţiuni evidenţiate de sistemul Expert Alerts sunt întotdeauna în partea de sus a listei.

Remote Support Systems

Remote Display Access: acest sistem permite expertului dealerului, în timp ce stă la birou, să se conecteze cu afişajul din cabina clientului pentru a ajuta la configurarea maşinii. De asemenea, permite dealerului să identifice setările incorecte sau erorile de operare. Setările pot fi făcute pas cu pas cu şoferul, ca şi cum dealerul ar sta în cabină. Acest lucru duce la economie de timp şi bani pentru clienţi, dar şi la operarea maşinii la parametrii optimi, în timp ce se păstrează distanţa socială.

Service ADVISOR Remote: dacă instrumentele de service indică faptul că ceva nu este în regulă cu maşina, specialistul dealerului poate accesa, de asemenea, de la distanţă sistemul de diagnoză al maşinii. Adesea, defecţiunile pot fi remediate în mod direct folosind acest serviciu, în timp ce se pot face actualizări online de software. În plus, Service ADVISOR Remote prelungeşte timpul de funcţionare a maşinii. În cazul în care este necesară o reparaţie la faţa locului, tehnicianul de service poate planifica o vizită la client ca un serviciu unic, fără a mai fi nevoie de călătorii suplimentare. Tehnicianul îşi ia toate piesele şi sculele necesare pentru reparaţia planificată într-o singură vizită, reducând astfel mult timpul de intervenţie şi costurile.

John Deere Connected SupportTM necesită alinierea a trei elemente principale pentru o funcţionare eficientă.
  • În primul rând, o maşină echipată cu telemetrie este capabilă să transmită datele colectate în timpul lucrului. Clientul trebuie să ofere consimţământul pentru transferul de date, astfel încât dealerul să poată primi alerte ExpertAlerts de la maşina clientului.
  • În al doilea rând, instrumentele speciale JD care permit evaluarea automată a datelor şi transferul de date.
  • În ultimul rând, experţii instruiţi de dealeri sunt capabili să gestioneze serviciile Connected SupportTM pe baza analizelor de date.

Toate datele sunt generate de senzorii maşinii şi transferul lor are loc prin modulul JDLink, care nu trebuie confundat cu receptorul de satelit StarFire. Receptorul este necesar doar pentru ghidarea de precizie în agricultură, în timp ce JDLink este utilizat exclusiv pentru transferul de date al maşinilor. John Deere a echipat cu telematică JDLink seriile de tractoare 5R, 6M, 6R, 7R, 8R şi 9R, combinele fabricate în Zweibrücken şi SUA, gama combinelor autopropulsate de recoltoat furaj, precum şi maşinile autopropulsate de erbicidat. Licenţa JDLink Connect poate fi actualizată gratuit la fiecare 2 ani şi permite activarea telematică, după ce clientul îşi dă acordul. În total, peste 50.000 de maşini John Deere sunt deja conectate în Europa, iar acest număr creşte zilnic. Potrivit reprezentanţiilor companiei John Deere, pe baza experienţei actuale, John Deere Connected SupportTM va continua să fie o parte importantă şi integrantă în gama de opţiuni de servicii de service pentru maşini, chiar şi după terminarea pandemiei cu coronavirus.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE