REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

România participă la cea de-a 83-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale „Săptămâna verde“

15/1/2018

0 Comments

 
Picture
În perioada 19-28 ianuarie 2018 va avea loc la Berlin (Germania), cea de a 83-a ediţie a expoziţiei internaţionale „Săptămâna Verde“, la care Bulgaria va fi ţară parteneră. La ediţia din acest an, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va participa cu un stand la care vor fi prezenţi experţi din cadrul direcţiilor tehnice, iar din partea conducerii instituţiei va participa secretarul general, Constantin Ilie Aprodu.
Pentru desfăşurarea evenimentelor de la standul României, la care şi-au anunţat prezenţa mai mulţi oficiali, MADR va beneficia de sprijinul Ambasadei României la Berlin.

La standul MADR din incinta expoziţiei vizitatorii vor putea degusta produse româneşti înregistrate cu Indicaţie Geografică Protejată, precum: Magiun de prune Topoloveni din judeţul Argeş, Salam de Sibiu al celor şase membri ai Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu din judeţele Bacău, Sibiu, Braşov, Călăraşi, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, Novac afumat din Ţara Bârsei, judeţul Braşov. Totodată, Telemeaua de Ibăneşti de la membrii Asociaţiei pentru promovarea produselor tradiţionale de pe Valea Gurghiului, judeţul Mureş, produs înregistrat cu Denumire de Origine Protejată, va putea fi degustată de cei interesaţi. La „Săptămâna Verde“ vor fi expuse şi produse a căror documentaţie se află în diverse stadii de verificare la direcţiile de specialitate ale Comisiei Europene: Cârnaţii de Pleşcoi, din judeţul Buzău, Scrumbia de Dunăre afumată de la membrii Asociaţiei Ro-Pescador din Tulcea şi Caşcavalul de Săveni de la Asociaţia Producătorilor din Botoşani. De asemenea, vor mai fi oferite spre degustare alte patru produse a căror documentaţie este în curs de finalizare pentru a obţine protecţie europeană: Telemea de Sibiu de la Asociaţia Producătorilor de Telemea de Sibiu, Virşli de Hunedoara de la Asociaţia pentru Promovarea Produsului „Virşli de Hunedoara“, Brânză de Vaideeni obţinută de membrii Cooperativei Agricolă Vaideeni şi Salată cu icre de ştiucă de la Asociaţia Ro-Pescador din Tulcea. Membrii asociaţiilor din judeţele care fac parte din filialele locale ale Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale le vor oferi vizitatorilor spre degustare preparate din diferite regiuni ale României, cum ar fi produse din lapte: brânză, caşcaval afumat şi neafumat, telemea, brânză de burduf în coajă de brad şi în membrană naturală, caş afumat/neafumat. De asemenea, vor putea fi degustate atât produse din carne (cârnaţi de porc sau oaie, slănină afumată, costiţă afumată, muşchi afumat, ghiudem, babic, cârnaţi picanţi, cârnaţi de casă, pecie afumată, peştişor afumat, clisă afumată, costiţă afumată, jumări de porc, cârnaţi de porc, carne afumată la garniţă, muşchi perpelit etc.), cât şi produse de panificaţie şi patiserie (Cozonac Domnesc, Cozonac Comoara Măcinului, pâine cu cartofi, pâine împletită la tavă). Nu vor lipsi nici produsele din peşte (baghetă pescărească, batog afumat, păstrăv ardelenesc, pastramă pescărească, icre de crap, de ştiucă, sardeluţă marinată în ulei picant, batog de somn, pastramă de somn) şi nici băuturile spirtoase, precum: Pălincă, Ţuică de Argeş şi Ţuică Zetea de Medieşul aurit, dar şi vin alb şi roşu.

Oaspeţii târgului se vor putea delecta, de asemenea, cu delicatese precum dulceaţă de cireşe amare, căpşuni, vişine, zmeură, gem de prune, zacuscă şi tocană de legume, dar şi cu vestitele prune uscate de Leleasca. La standul MADR se vor regăsi şi gustoasele mere de Voineşti. Motivele tradiţionale din ii româneşti, cu elemente de etnografie şi folclor din Oltenia şi Crişana, se vor regăsi în decorul standului MADR şi îi vor introduce pe vizitatori într-o atmosferă care inspiră tradiţie tipic românească. Reamintim că ia face parte din anul 2017 din patrimoniul cultural al UNESCO. Pentru prima dată la un târg internaţional, reprezentanţii MADR vor prezenta, în cadrul standului, 16 produse din cele 30 înregistrate în Registrul naţional al produselor montane: suc natural din mere „KOP“, suc natural din pere „KOP“, suc natural din mere şi sfeclă roşie „KOP“, suc natural de mere, suc natural de pere, suc natural de mere şi pere, miere din judeţul Caraş-Severin, caşcaval de Ibăneşti, smântână de Ibăneşti, urdă de Ibăneşti din judeţul Mureş, caşcaval ţărănesc Valdostana, brânză de burduf Valdostana, caşcaval Valdostana din judeţul Prahova, sana, iaurt şi chefir din judeţul Harghita. Începând cu anul 2003, MADR a participat în fiecare an la „Săptămâna Verde“ de la Berlin, cu stand propriu.

În perioada 18-21 ianuarie 2018, la Berlin are loc şi a 10-a ediţie a Forumului cu tema „Modelarea viitorului producţiei animale - durabil, responsabil, eficient“. Forumul Global pentru Alimentaţie şi Agricultură şi conferinţa miniştrilor Agriculturii au avut loc din 2009 şi au păstrat nivelul ridicat al unui format central ce se adresează aspectelor globale referitoare la agricultură şi securitate alimentară. Cele două evenimente reprezintă repere pentru agenda internaţională a sectorului agricol la începutul fiecărui an.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE