REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Sapte premii pentru Claas: o medalie de aur si sase medalii de argint

15/11/2013

0 Comments

 
Picture
Grupul Claas a primit o mulţime de medalii din partea DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) pentru soluţiile inovatoare prezentate la târgul Agritechnica 2013. Dintr-un total de patru medalii de aur şi 33 de medalii de argint acordate, Claas a avut onoarea de a fi distinsă cu o medalie de aur şi şase medalii de argint.

Medalia de aur, pentru simulatorul online Instruirea online modernă pentru operatori îmbunătăţeşte utilizarea practică a utilajelor
Medalia de aur a fost obţinută pentru noul simulator online pentru operarea combinelor de recoltat şi a tractoarelor. Acesta a fost conceput în principal pentru instruirea operatorilor de utilaje. Astfel, utilizatorii pot fi instruiţi online, pe un PC, cu privire la operarea unui utilaj în orice moment şi din orice loc. Operatorii pot primi instruire online confortabilă, la preţuri reduse, referitoare la modul de utilizare a combinelor de recoltat şi a tractoarelor Claas, având astfel posibilitatea de a-şi spori productivitatea în practică. Simulatorul utilizează un model virtual al diferitelor componente ale utilajelor şi un model de procese bazate pe datele acumulate de-a lungul mai multor ani de funcţionare în condiţii variate de lucru. Modul de utilizare a terminalului CEBIS, a tastaturii terminalului şi a manetei de comandă a vitezei de deplasare este transpus pe ecranul unui PC şi simulat prin clic şi tragere cu mausul.

Şase medalii de argint Camera video pentru verificarea calităţii boabelor din dotarea modelelor Lexion 770 şi 780
Cu ajutorul noii camere video pentru verificarea calităţii boabelor, operatorul poate acum să evalueze în timp real şi în permanenţă calitatea boabelor treierate, trăgând imediat concluzii, pe baza cărora poate efectua modificarea setărilor combinei de recoltat. Până acum, produsele treierate erau evaluate doar vizual, prin fereastra rezervorului pentru boabe, dar în prezent lucrul acesta este posibil cu ajutorul terminalului CEBIS.

Tehnologia utilizată pentru camera video pentru verificarea calităţii boabelor este o cameră foto color de înaltă definiţie, montată la partea superioară a elevatorului de boabe al combinei de recoltat, loc din care captează de pe elevator, în fiecare secundă, imagini de înaltă precizie ale recoltei. Aceste imagini sunt transmise unui software intern de evaluare, care le utilizează pentru a calcula procentajul de componente străine, cum ar fi paie, pleavă şi spice, precum şi proporţia de boabe sparte. Aceste valori sunt trimise către afişajul CEBIS, unde sunt prezentate fie sub formă de diagrame cu bare, fie sub formă de imagini reale, cu zonele de boabe de calitate redusă marcate colorat. Operatorul primeşte un semnal vizual de avertizare activă în cazul în care a fost depăşită o anumită limită a valorilor, pentru a putea corecta setările combinei de recoltat. De asemenea, el primeşte informaţii mult mai precise pentru a putea seta în mod optim combina de recoltat în ceea ce priveşte calitatea boabelor, deoarece acest lucru se produce întotdeauna automat.

Reglarea automată a direcţiei de aruncare a materialului tocat în timpul lucrului cu combina de recoltat
Forţa vântului şi gradul de înclinare a suprafeţei pot determina împrăştierea neuniformă a paielor şi a plevei în timpul lucrului cu combina de recoltat. Noua funcţie Claas de reglare automată a direcţiei de aruncare reglează acum în mod automat direcţia de aruncare pe împrăştietorul radial în funcţie de forţa vântului lateral şi gradul de înclinare a suprafeţei, astfel încât materialul tocat să fie distribuit uniform şi precis pe toată lăţimea de lucru a tocătorului. În acest scop, doi senzori electromecanici montaţi pe braţele de iluminare din partea din spate a combinei de recoltat măsoară continuu forţa vântului lateral şi gradul de înclinare a suprafeţei. După efectuarea calculelor, valorile măsurate sunt transmise sistemului de comandă, care controlează reglarea laterală a padelelor pe împrăştietorul radial. Această inovaţie reduce în mod semnificativ stresul operatorului, îmbunătăţind considerabil calitatea operaţiunilor realizate cu combina de recoltat şi a activităţilor ulterioare de cultivare. Noua funcţie de reglare automată a direcţiei de aruncare este disponibilă pentru toate modelele Lexion cu împrăştietor radial.

ICT (Implement Controls Tractor) - optimizarea proceselor şi a performanţei ansamblului tractor/implement
ICT este un nou software care utilizează parametrii unui utilaj agricol ataşat, pentru a controla vehiculul tractor prin intermediul interfeţei ISOBUS. Claas va introduce mai întâi software-ul ICT pe un ansamblu format dintr-o presă pentru baloţi dreptunghiulari şi un tractor. Presa pentru baloţi este prevăzută cu un sistem Cruise Pilot, care controlează automat viteza de deplasare a tractorului, optimizând permanent performanţele presei prin intermediul ICT. În funcţie de cerinţele de utilizare, operatorul poate utiliza butonul de reglare continuă pentru a alege între obiectivele urmărite de „randament” şi „calitatea baloţilor”. În cazul supraîncărcării unităţii, funcţia Auto Stop a presei pentru baloţi opreşte automat arborele prizei de putere via ITC. Astfel, acest lucru asigură utilizarea întregului potenţial de performanţă al utilajului, reducând la minimum timpii de inactivitate.

Eliminarea automată a blocajelor materialului recoltat pentru remorci autoîncărcătoare şi cele cu dublă întrebuinţare
Până în prezent, când existau blocaje ale materialului recoltat pe remorcile autoîncărcătoare şi cele cu dublă întrebuinţare, operatorul era nevoit să intervină manual şi să elimine blocajul în mai mulţi paşi, utilizând terminalul de comandă. Datorită noului sistem, toţi aceşti paşi sunt efectuaţi automat - operatorul nu trebuie decât să activeze şi să dezactiveze priza de putere. Pe lângă sporirea semnificativă a confortului operatorului la manevrarea utilajului, acest nou sistem elimină mai rapid şi mai eficient blocajele, reducând în acelaşi timp solicitările la care sunt supuse unităţile.

Optimizarea unui sistem de direcţie forţată cu comandă electronică/hidraulică pentru punţile remorcii
Sistemul inovator de optimizare are două funcţii: prima dintre acestea ajustează automat comportamentul de virare a punţii spate la diferite viteze de deplasare. Astfel, caracteristicile de virare a punţii spate ale unui sistem de direcţie forţată cu comandă electronică/hidraulică sunt îmbunătăţite în ceea ce priveşte manevrabilitatea la viteze mici de deplasare, precum şi contracararea efectului de ruliu şi siguranţa la viteze mari de deplasare. Cea de-a doua funcţie detectează automat unghiurile: un senzor electronic de unghi montat pe bara de remorcare măsoară continuu unghiul de blocare dintre tractor şi remorcă. Pe măsură ce acest unghi se micşorează, operatorul este avertizat printr-un semnal sonor, a cărei frecvenţă creşte treptat, pentru a evita o coliziune între tractor şi bara de remorcare.

Dispozitivul de ascuţire complet automată a cuţitelor Claas Aqua Non Stop Comfort
Aqua Non Stop Comfort este prima unitate de ascuţire umedă complet automată a cuţitelor tocătoarelor din dotarea remorcilor autoîncărcătoare şi a preselor de balotat. Dispozitivul nu mai ascute cuţitele - până la 45 de cuţite per ciclu de funcţionare - pe baza unor raze fixe, ci urmărind precis contururile individuale ale acestora.

Datorită şabloanelor interschimbabile, pot fi ascuţite diferite tipuri de cuţite ale remorcilor autoîncărcătoare şi ale preselor de balotat oferite de un număr total de 22 de producători. Nu este necesară intervenţia manuală în cadrul procesului de ascuţire. Un număr mare de senzori şi un comutator de siguranţă asigură ascuţirea cuţitelor fără nici un fel de risc. Datorită unghiului ideal de ascuţire şi tăiere, cuţitele au acum intervale de întreţinere mai lungi şi asigură o calitate superioară a materialului recoltat şi al silozului.
revista, agricultura, evenimente, mecanica agricola, claas, agritechnica 2013
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE