REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Securitatea alimentară la nivel general este una bună în România, conform Indexul Global de Securitate Alimentară

1/3/2022

0 Comments

 
Picture
​În cadrul unui Media Club online, organizat de compania Corteva Agriscience, s-a discutat despre securitatea alimentară la nivel mondial, european și mai ales despre situația țării noastre, precum și despre contribuția Corteva la creșterea acestei securități. Conform rezultatelor analizei publicate de The Economist Impact în cea de-a zecea ediție a Indexul Global al Securității Alimentare, România are o poziție mai bună decât a multor țări europene. 
România pe locul 29 din 113 țări analizate, în Indexul Global al Securității Alimentare
Indexul Global de Securitate Alimentară - GFSI arată o scădere a securității alimentare globale pentru al doilea an consecutiv. GFSI, sponsorizat de compania Corteva Agriscience, își propune să servească drept resursă pentru un sistem alimentar mai sigur și mai sustenabil. Indexul GFSI examinează cu prioritate această dimensiune în contextul inegalității economice și a veniturilor, a inegalității de gen și a inegalității resurselor naturale și de mediu, luând în considerare factori principali precum: calitatea și siguranța, resursele disponibile și sustenabilitatea în 113 țări. Se atrage atenția asupra decalajului sistematic și acțiunilor necesare pentru a accelera progresul către cel de-al doilea Obiectiv de dezvoltare durabilă până în 2030 al ONU – eradicarea foametei în lume.
Anul trecut țările din Europa au obținut printre cele mai bune rezultate din lume în acest Index. De exemplu, conform performanței pe baza scorului de securitate alimentară din 2021, primele cinci poziții au fost ocupate de Irlanda, Austria, Marea Britanie, Finlanda și Elveția. Dintre cele patru categorii GSFI, regiunea europeană a avut cei mai buni indicatori privind accesibilitatea.
România a ocupat locul 29 în Index, dintre cele 113 țări evaluate, cu un punctaj general de 72,4 puncte. “Securitatea alimentară la nivel general este una bună în România. De-a lungul anilor, țara și-a menținut principalele puncte forte în rândul țărilor europene”, a declarat Pratima Singh, Senior Manager - Policy & Insights, Economist Impact.  „În ultimul deceniu, GFSI a oferit liderilor la nivel mondial și celor implicați în producția de hrană informații și argumente necesare pentru a formula politici și programe care promovează creșterea securității alimentare în întreaga lume. Chiar dacă țările au realizat progrese semnificative în abordarea securității alimentare, sistemele alimentare rămân vulnerabile la șocurile climatice, economice și geopolitice. Este necesar să acționăm la toate nivelurile – local, național și global, pentru a pune capăt foametei și malnutriției”, a menționat Pratima Singh.
 
Soluții noi de origine naturală trebuie să completeze pe cele convenționale
Contribuția agriculturii la securitatea alimentară este una fundamentală. Axarea pe inovație și cercetare și furnizarea de soluții integrate, complete reprezintă cheia către un viitor mai bun. Corteva Agriscience dezvoltă noi soluții și inovații în agricultură, investind anual aproximativ 1 miliard de dolari în cercetare și dezvoltare. Compania operează în peste 140 de țări cu aproape 100 de unități de producție și peste 150 de centre de cercetare, inclusiv în România, unde se lucrează la soluții inovatoare pentru a veni în sprijinul fermierilor și pentru a-i ajuta să facă față provocărilor asociate cu securitatea alimentară a lumii. Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova a subliniat faptul că și compania Corteva ”se implică activ în transformarea viitorului și creionarea politicilor privind schimbările climatice. La nivel mondial și local, atenția principală se îndreaptă către securitatea alimentară. Colaborăm permanent cu fermierii în vederea implementării practicilor sustenabile, crescând în același timp productivitatea și totodată ne asigurăm că îmbunătățim securitatea alimentară în România”.
„Schimbările climatice și seceta la nivel mondial amenință securitatea alimentară. Utilizarea tehnologiilor moderne devine esențială și permite producătorilor agricoli să obțină recolte bune chiar și în condiții nefavorabile”, a spus Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Moldova. De aceea “Corteva Agriscience continuă să aducă pe piață soluții inovatoare, oferind produse cu origine naturală care funcționează în mod complementar cu soluțiile noastre convenționale de protecție a culturilor”.  Dintre acestea, au fost descrise: stabilizatorul de azot Optinyte, Utrisha N, biostimulatorul pentru tratament sămânță Ympact., alături de soluția digitală Granular Link, ajutând fermierii să facă față schimbărilor climatice, menținându-și în același timp culturile productive și sănătoase. Lansarea acestui produs consolidează oferta Corteva de a îmbunătăți eficiența și disponibilitatea sustenabilă a azotului, sporind potențialul de producție și durabilitatea, în conformitate cu Obiectivele de sustenabilitate Corteva Agriscience 2030”.
 
Roxana Drăghici
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE