REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Seria de tractoare JD 6R se extinde

15/2/2022

0 Comments

 
Picture
​Pe 3 februarie a.c, IPSO Agricultură a organizat un eveniment special cu ocazia lansării noii game de tractoare John Deere 6R. Evenimentul a avut loc la noul sediu regional din orașul Ovidiu, județul Constanța, și a fost transmis online pe pagina de Facebook a companiei.
Picture
​Pentru început a luat cuvântul Dan Gîdea, Manager Divizia Dunăre, care a vorbit despre modul de organizare în această regiune, ce cuprinde județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. Noul sediu de la Ovidiu a fost deschis în octombrie 2021, este generos din punct de vedere al dimensiunii, cuprinzând o zonă de atelier, showroom și birouri.
Gîdea a mai anunțat lansarea unui magazin virtual de piese de schimb unde fermierii pot comanda online piesele necesare.
 
Descrierea tehnică a seriei de tractoare JD 6R, care acum cuprinde 4 modele noi dintr-un total de 14, a fost realizată de specialiștii de produs ai IPSO Agricultură, respeciv Sorin Ciobanu și Marian Grigore. Evenimentul de lansare a marcat și prezența lui Sebastian Frisch, Instructor & Promotion Specialist John Deere, deoarece producătorul american organizează o caravană în Europa pentru prezentarea noilor modele.
Încă de la lansarea lor în 2011, tractoarele din seria 6R au stabilit standarde înalte atât în ceea ce privește performanța pe câmp şi în transport, cât și în ce priveşte tehnica agricolă de precizie.
„Cu tractoarele JD 6R acoperim toată plaja de aplicații deoarece se pretează lucrului în fermele mici, medii și mari. Noua serie este dedicată atât fermelor vegetale, care pun accent pe disponibilitatea puterii în câmp și reducerea compactării solului, cât și fermelor mixte, zootehnice, care au nevoie de un tractor fiabil pe care se pot baza și pot lucra cu încărcător frontal”, a susținut Marian Grigore.
Noua serie JD 6R cuprinde 14 modele, cu puteri nominale de la 110 până la 250 CP și motoare în patru și șase cilindri.
Cele patru modele noi includ modelul 6R 150 cu patru cilindri, destinat în special fermelor mixte, și modelul 6R 185 cu șase cilindri, un tractor de transport specializat pentru fermierii și antreprenorii care petrec mai mult timp pe şosea.
La evenimentul de lansare au fost expuse modelele 6R 215 și 6R 155.
Tractoarele din seria 6R dispun de diferite dimensiuni ale ampatamentului, de la 2.580 mm până la 2.900 mm, pentru a asigura distribuția optimă a greutăți și puterii la sol.
De asemenea, sunt disponibile în diferite variante de motorizări, transmisii (AutoQuad Plus, AutoPowr, DirectDrive, CommandQuad) și echipări. Pentru modelele cu patru cilindri fermierii pot alege acum opțiunea de transmisie CommandQuad.
Transmisiile JD sunt recunoscute pentru eficienta lor de până la 94%.
„Acest lucru înseamnă că 94% din puterea de la motor ajunge la sol și asta se datorează sincronizării componentelor JD (motorizare, șasiu etc) cu transmisia JD. Astfel, se transferă eficient puterea la sol și cu pierderi minime”, a spus specialistul de produs.
O nouă caracteristică a seriei JD 6R este maneta electronică [E-joystick], care este deosebit de utilă pentru lucrul cu încărcătorul frontal. Operatorul poate configura dispunerea butoanelor și poate schimba cu ușurință direcția de deplasare cu ajutorul inversorului, iar fosta clapetă de siguranță a fost înlocuită de un sistem special care detectează mișcarea mâinilor.
„Cu ajutorul E-joystick putem seta tot ceea ce este necesar - nu mai trebuie să căutăm comenzile pe consolă sau pe comand arm și ne permite să reducem timpii de funcționare”, a spus Sorin Ciobanu.
Pentru încărcătoarele frontale, există un sistem de cântărire dinamică care permite cântărirea în mișcare, fără a mai fi necesară oprirea. În plus funcția de revenire în poziție îi permite încărcătorului poziționarea corectă cu un singur „Clic”, în timp ce funcția de nivelare electronică la orizont împiedică răsturnarea încărcăturii.
„Sistemul ne permite să menținem încărcătura în poziție orizontală indiferent de obstacolele întâlnite în timpul lucrului.”
Specialiștii au vorbit și despre tehnologia „Green-on-Green” care certifică faptul că toate produsele sunt fabricate și testate de producătorul John Deere.
Funcția IPM [Intelligent Power Management] este acum mai inteligentă pe noile tractoare Seria 6R. Aceasta se activează în aplicațiile de transport și pentru priza de putere (PTO) și furnizează, de asemenea, putere suplimentară în aplicații hidraulice, după cum este necesar. Modelele cu patru cilindri pot dezvolta acum până la 20 CP, iar modelele cu șase cilindri până la 40 CP, atunci când se utilizează ventilatoare hidraulice, pompe și cele mai mari consumatoare de energie hidraulică, cum ar fi prese de balotat, distribuitoare de îngrășăminte și semănători.
Pentru a satisface cerințele individuale ale clienților, Seriei 6R i s-au adăugat patru noi modele de tractoare. Primul este modelul 6R 185, compact și eficient, care dezvoltă până la 234 CP cu IPM, special conceput pentru lucrări de transport, alături de modelul 6R 150, prevăzut cu motor cu patru cilindri și o sarcină utilă mare, care este soluția perfectă pentru fermele mixte.
„Tractoarele mici, în 4 cilindri, au o capacitate de ridicare de până la 6,8 t iar aceasta se datorează și pompei cu debit mărit, care poate ajunge până la 155 litri. Eram obișnuiți ca aceste pompe, cu eficiență ridicată, să fie prezente doar la tractoarele mai mari de 150 CP. Acum, datorită diversificării implementelor putem să răspundem mult mai prompt solicitărilor partenerilor JD”, a precizat Grigore.
În completare, Sorin Ciobanu a spus: „Practic ne permite să lucrăm cu utilaje mai grele și mai mari, cu o putere mai mică furnizată de tractor.”
 
Tractoarele dispun de șasiu integral.
„Mișcările si șocurile din timpul operării nu sunt transmise către elementele în mișcare din motor sau transmisie, ci sunt absorbite și preluate de sol prin intermediul șasiului, practic avem fiabilitate și durată de viață mult mai mare. Totodată se asigură un grad de confort mai ridicat. confortul este dat și de suspensia punte față, aflată în dotarea standard, care permite creșterea puterii tractoarelor la sol cu până la 10 - 12%. Astfel se obțin beneficii, precum consum de combustibil mai redus, productivitate ridicată și viteză mai bună de înaintare în timpul lucrului”, au spus specialiștii IPSO Agricultură
 
În timpul prezentării s-a vorbit și despre greutatea tractoarelor.
„Aceasta este de la 31 kg/CP până la 55 kg/CP. În lucrările de transport avem nevoie de o greutate mai mică iar în cele de lucru de o greutate mai mare. Este importantă optimizarea greutății, știindu-se faptul că o tonă în plus pe tractor reprezintă un consum suplimentar în aplicațiile de transport de 1 litru/h.”
 
Un alt punct forte al noilor tractoare din seria 6R este noul lor design. Capota și oglinzile sunt cunoscute de la seriile de tractoare John Deere de dimensiuni mai mari, iar denumirea și sistemul de numerotare au fost, de asemenea, adoptate de la modelele din Seriile 7R, 8R și 9R. Denumirea gamei 6R este acum urmată de o indicație separată a puterii nominale a motorului.
 
Echipate cu tehnologii de ultima oră
Adrian Ilie Călin, specialist produs AMS în cadrul IPSO Agricultură, a vorbit despre tehnologiile cu care sunt dotate tractoarele din noua gama JD 6R, care țin de agricultura de precizie.
O nouă caracteristică-cheie a Seriei 6R este sistemul integrat 1-Click-Go AutoSetup, care reduce timpul de configurare a tractorului. Operatorul poate economisi până la 90% din clicurile de pe afișaj atunci când se află pe câmp, iar tractorul este întotdeauna perfect configurat. Toate configurările necesare pot fi planificate în prealabil și gestionate în Cloud, inclusiv date agronomice, cum ar fi limitele câmpului, liniile de ghidare și cerințele. Odată ce tractorul depășește limita câmpului profilul de configurare memorat devine disponibil automat și chiar și operatorii temporari pot avea o precizie constantă și pot evita greșelile.
„Această funcție oferă posibilitatea de a pregăti lucrările pe tot parcursul anului pentru toate culturile în platforma Operations Center, transferul lor către utilaje și apoi utilajul va indica de fiecare dată următoarea lucrare pe care trebuie să o efectuăm în câmp. Astfel încât aportul operatorului va fi minim și se reduce riscul de apariție a greșelilor de configurare a utilajului sau de setare a implementelor.”
Deși funcția AutoSetup îi simplifică munca operatorului, cei de la John Deere au îmbunătățit și confortul acestuia. O noutate este eliminarea tabloului de bord din spatele volanului - acest lucru nu numai că îmbunătățește vizibilitatea, dar îl ajută pe operator să controleze mai bine tractorul cu ajutorul comenzilor de pe cotieră și al consolei din dreapta. Toate configurările și indicatorii sunt disponibili pe afișajul de pe consola din colț.
„Cu ajutorul funcțiilor de automatizare costurile se reduc cu până la 18% la fiecare trecere, iar cu funcția de ghidare avem o productivitate crescută cu 14 %. Acest lucru permite fermierilor să profite de ferestrele de lucru, care sunt din ce în ce mai scurte, pentru efectuarea operațiilor în optim și să obțină maximum din culturile pe care le au.
De asemenea, pot folosi și funcțiile de Section Control. Datorită capabilităților Isobus tractoarele sunt capabile să controleze până la 255 de secții individuale (semănători, MET, etc). De reținut este că funcțiile de rata variabila, auto trac, precum și transferul de date in platforma sunt funcții în standard, echipate din fabrică, fără costuri suplimentare.
Tehnologia „Green-on-green” se aplică și pentru sistemele de ghidare și tehnologie. Toate sunt produse în fabricile JD, nu se lucrează cu furnizori externi.”
La sfârșitul anului 2022, un nou receptor de satelit StarFire va oferi și mai multe performanțe pentru agricultura de precizie. Indiferent de nivelul de precizie a semnalului de corecție ales de fermieri, acest nou receptor va oferi o stabilitate superioară a semnalului atunci când tractorul se află în zone umbrite.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE