REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Solariile Haygrove seria Solo

15/2/2011

1 Comment

 
Picture
Vasile FONOAGE, reprezentant Haygrove pentru România

Destinate în special extinderii sezonului de cultură, solariile din seria Solo corespund cerinţelor cultivatorilor din România care doresc recolte timpurii, dar şi un solar rezistent la condiţiile meteorologice din ţara noastră.



Conceput iniţial pentru protecţia culturilor joase precum cele de căpşun, foarte bine închise pentru a obţine producţii timpurii aveau o înălţime la centru între 2,5 şi 3 m. Datorită solicitărilor mari din Germania şi Statele Unite ale Americii s-a proiectat şi dezvoltat sistemul Super Solo. Cu o înălţime la centru de 3 - 3,5 m şi înălţime a părţii laterale de 1 - 1,2 m, acest sistem este ideal pentru orice tip de cultură.
Toate sistemele de solarii Haygrove au anumite avantaje: permit  realizarea protecţiei culturilor agricole pe suprafeţe mari cu costuri minime; înălţimi mari pentru a putea intra în solalrii cu utilajele folosite şi în câmp; mutabile de pe o parcelă pe alta, nu necesită structuri de beton; iau forma terenului eliminind operaţiunea de nivelare; rezistente la vânturi; cost al investiţiei scăzut, recuperarea banilor investiţi se poate realiza în 2 - 3 sezoane de cultură
Sistemul solo este un solar individual. |n această serie distingem două modele: solarul Solo şi solarul Super Solo.
Solarul Solo simplu are următoarele caracteristici: construit din ţeavă de oţel extradur cu diametrul de 40 mm şi grosimea peretelui ţevii de 2 mm. }eava este galvanizată interior şi exterior. La cererea beneficiarului grosimea peretelui poate fi mai mare sau mai mică de 2 mm; lăţimea (deschiderea) poate fi oriunde între minim 5.5 m şi 8,5 m maxim; înălţimea la centru poate fi oriunde între minim 2,5 m şi maxim 3 m pentru a permite accesul tractoarelor în interiorul solarului, lungimea este cea dorită de fermier. Se pot construi şi solarii cu lungime de 300 m. 
Sistemul de solarii Super Solo este destinat în general cuturilor care necesită palisare. Aceste solarii au următoarele caracteristici: ţeava folosită este din oţel extradur cu diametru de 40 mm, iar grosimea peretelui de 2,5 mm; galvanizare interioară şi exterioară a ţevii; deschidere între 5,5 m şi 8,5 m; înălţime la centru 3,5 m, iar la margine de 1,2 m; lungimea este după necesităţi. Datorită structurii de oţel foarte puternică, dată şi de grosimea peretelui ţevii este posibilă construcţia sistemului de palisare direct pe structura solarului. Acest lucru se realizează prin ramforsarea fiecărui arc de cerc cu ţeava galvanizată interior şi exterior cu o lungime de 4 m. Prin această operaţiune nu numai că se realizează spalierele pentru roşii, ardei, castraveti etc, dar se adaugă un plus de rezistenţă solariilor.
Ambele variante pot fi: dotate cu uşi care se rulează cu manivelă, uşi cortină sau uşi tip burduf pentru zonele foarte expuse vânturilor puternice; acoperite cu folie cu grosimi de 0,150 mm, 0,180 mm şi de 0,200 mm, garantată 3 sau 4 ani de către producător, iar folia este laminată în 5 staturi şi trată UV şi antipicurare; dotate cu sistem de fringhie continuă peste folie, tratata uv, atât de necesar ventilaţiei laterale; forma arcului să nu fie semirotundă, ci ascuţită (arc gotic).
La ambele tipuri de solarii, coama poate fi întărită cu ţeavă de oţel pentru a da un plus de rezistenţă solarului, sistemul de aspersie sau de tratamente poate fi suspendat, ventilaţia poate fi partială sau totală. Solariile pot fi construite individual sau unul lângă altul, după preferinţa fermierului.
|n mod cert Haygrove nu a inventat solariile, dar prin inovaţiile aduse, mare parte patentate internaţional, a creat avantaje multiple în comparaţie cu tunele clasice cu înălţimi mici, fixate în beton, sau chiar dacă ne referim la solariile din lemn atât de populare în România, si anume:

1.    Seria de solarii solo imbină perfect avantajele solariilor joase şi foarte bine închise cu              posibilităţile de intrare în solarii cu utilaje de capacitate normală şi un volum mare de aer                 specific solariilor multiple.
2.    mulţi cultivatori au nevoie de solarii joase şi bine închise pentru producţiile timpurii. Dar mai      târziu au mari probleme cu ventilaţia, umiditatea excesivă şi temperatura ridicată în interiorul             solarului. Atât prin formă cât şi prin dimensiunile solarului se elimină aceste riscuri.
3.    Le putem monta în câmp, pe suprafeţe cât de mari dorim noi
4.    Sunt perfecte atât pentru culturile joase cât şi pentru cele mai înalte
5.    Construibile pe suprafeţe inclinate sau denivelate.

|n Romania firma Haygrove comercializează solarii profesionale pentru agricultură, iar cea mai mică unitate care poate fi livrată este de 450 mp.
1 Comment
iulian florea
18/2/2012 06:37:05

Ma intereseaza un pret.Suprafata pe care vreau sa construiesc este de circa 2500 mp.

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE