REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Solutii ingenioase pentru o agricultura mai eficienta

15/7/2011

0 Comments

 
Picture
Florin NEACŞU, director general adjunct NHR Agropartners

Respect faţă de mediul înconjurător
Toţi producătorii de maşini agricole dezvoltă în prezent soluţii care să satisfacă normele riguroase de poluare Tier 4A. New Holland Agriculture oferă motoare de ultimă generaţie care sunt prietenoase faţă de mediu pe parcursul întregii lor durate de viaţă. Aceasta nu doar pentru că este o cerinţă legală, dar New Holland este complet implicată în a oferi fermierilor soluţii care să facă agricultura mai eficientă şi mai prietenoasă cu mediul.
New Holland: lider în energia curată
New Holland a introdus deja soluţii de varf în industrie care au revoluţionat agricultura prietenoasă faţă de mediu, de exemplu New Holland a fost primul producător care a oferit compatibilitate 100% pentru biodiesel. Din 2006, au fost
primii care au folosit acest combustibil regenerabil prietenos cu mediul şi azi aproape orice produs din gama New Holland este compatibil pentru biodiesel. Însă nu s-au oprit aici.
New Holland promite că ziua de mâine va aduce adevărata independenţă energetică
New Holland s-a dedicat respectării mediului şi dezvoltă deja concepte care merg dincolo de reglementările viitoare privind poluarea. De fapt, ei îşi imaginează viitorul cu zero emisii, o lume în care veţi fi capabili să vă satisfaceţi toate nevoile proprii de energie. Poate părea un vis, dar aceasta este realitatea exprimată prin tractorul NH2TM. El funcţionează cu hidrogen produs de tine, fermierul, în viitoarea ta „fermă independentă din punct de vedere energetic”. El nu produce emisii poluante, doar puţină apă. New Holland priveşte  întotdeauna dincolo de orizont pentru a-ţi oferi azi soluţiile de mâine. De ce? Ca să  îmbunătăţească lumea în care trăim. Toată lumea este de acord că pentru o buna calitate a vieţii noi toţi avem nevoie să respiram aer curat şi proaspăt. Dar creşterea populaţiei, urbanizarea şi schimbările climatice fac aceasta mai dificilă şi guvernele din întreaga lume încearcă să rezolve aceste probleme. Emisiile din fermă pot fi mici în comparaţie cu poluarea de pe autostrăzi, dar New Holland este hotărâtă să-şi continue contribuţia sa modestă pentru reducerea acestor substanţe periculoase.
Povestea reducerii emisiilor
În 1996, au fost introduse primele standarde Tier 1 privind emisiile şi de atunci oxizii de azot (NOx) şi particulele au fost reduse cu 60%. Cu introducerea reglementărilor Tier 4A în 2011 particulele vor fi reduse în continuare cu 90%, iar NOx cu 50%. Aceste substanţe toxice sunt produse în timpul arderii şi pot deteriora mediul şi sănătatea umană. Dar haideţi să aflăm mai multe despre acestea. NOx: monoxidul şi bioxidul de azot sunt  produse în timpul combustiei, când motorul este cel mai încins. Aceste gaze sunt două dintre cauzele principale ale ploii acide şi a subţierii stratului de ozon. P: particulele se compun în special din particule de carbon şi alte substanţe otrăvitoare, care sunt produse atunci când nu tot combustibilul este ars în timpul combustiei, în general când motorul este mai rece.
De 100 de ori mai puţine emisii poluante decât cu un deceniu în urmă
New Holland a redus emisiile de 100 de ori faţă de deceniul trecut pentru a îmbunătăţi viaţa fermierilor şi a familiilor lor. În termeni reali, aceasta înseamnă că poţi folosi o maşină care corespunde Tier 4A 100 de zile şi produci aceeaşi cantitate de emisii pe care le producea o maşină Tier 1 într-o singură zi.
Puterea, creată prin tehnologii Fiat PowerTrain
New Holland nu merge singură când este vorba de tehnologia Tier 4A, ci se poate baza pe experienţa partenerului său în dezvoltarea motoarelor. Acesta este FIAT PowerTrain Technologies (FPT). FIAT a inventat tehnologia Common Rail în anii ’80 şi a adus-o maselor pe Alfa Romeo 156 în 1997. Ei au fost primii care au introdus-o şi în domeniul maşinilor agricole. Grupul FIAT Automobile are cele mai scăzute emisii de CO2 dintre toţi
producătorii de maşini din Europa. FPT a produs deja peste 100.000 de motoare cu sistemul SCR (reducere catalitică selectivă) de-a lungul ultimilor 5 ani pentru industria de transporturi auto. Fiabilitate confirmată.
Două soluţii pentru productivitate
New Holland a adoptat două soluţi diferite bazate pe beneficiile lor: reducerea catalitică selectivă (SCR) la motoarele mari şi recircularea gazelor arse răcite (CEGR) la motoarele mai mici. De ce? Pentru că New Holland este hotărâtă să aplice cele mai bune soluţii tehnologice existente la motoare pentru a reduce costurile de operare, a mări productivitatea şi a reduce poluarea mediului. Aceasta înseamnă alegerea unor soluţii croite special pentru fiecare maşină în parte. CEGR necesită un pachet de răcire a gazelor fierbinţi înainte de a fi recirculate în sistemul de admisie al motorului. Motoarele cu capacităţi mai mari şi cu puteri mai mari produc volume de gaze mai mari, care au ca rezultat necesitatea unui pachet de răcire foarte mare. Aceasta a făcut din SCR alegerea naturală pentru maşini peste 100 CP. De ce? Pentru că reduce cerinţele de răcire şi garantează putere mare. Pentru tractoarele mai mici, cu puteri mai scăzute şi cu eliberare mai redusă de căldură şi, prin urmare necesar mai redus de răcire, CEGR este soluţia corectă.
CEGR - soluţie compactă pentru maşinile cu puteri reduse
Aceasta se foloseşte la tractoarele cu puteri reduse, care au nevoie de sisteme de răcire mai mici. Tehnologia reduce emisiile de NOx prin recircularea unei cantităţi controlate de gaze de eşapament răcite în galeria de admisie. Restul de particule sunt eliminate printr-un filtru de particule extern, care curăţă gazele înainte de a fi evacuate pe ţeava de eşapament.
SCR: soluţia eficientă pentru maşinile cu puteri mari
SCR (reducerea catalitică selectivă) foloseşte un catalizator pentru a trata NOx conţinut în gazele de eşapament, transformându-le în apă şi azot, substanţe nepericuloase, care se găsesc în mod natural în atmosferă. Pentru a obţine asta, se foloseşte un sistem de tratare, după ieşirea din motor adăugând în azele de evacuare din motor o soluţie cunoscută sub denumirea de Diesel Exhaust Fluid (DEF) sau AdBlue, un amestec de
uree cu apă, care este transparentă şi nontoxică. Întregul sistem este controlat de o unitate de dozare care utilizează un senzor pentru monitorizarea gazelor de eşapament. Unitatea de dozare primeşte această informaţie şi o foloseşte să calculeze cantitatea precisă de AdBlue care trebuie adăugată în amestecul de gaze. Cum reducerea catalitică are loc în afara motorului, aceasta permite optimizarea procesului de combustie din motor pentru a reduce particulele.
Avantajele SCR
Motoarele bazate pe SCR „respiră” aer proaspăt, bogat în oxigen, în locul gazelor de eşapament îmbâcsite recirculate, asigurând condiţii optime pentru combustie şi ardere, consumul de combustibil şi performanţele motorului sunt optime. Rezultatul: 7% putere mai mare şi 13% cuplu mai mare, consum de combustibil cu până la 10% mai redus, comparativ cu motoarele bazate pe recircularea gazelor de evacuare răcite. Motorina nu este singurul cost care se poate reduce prin folosirea SCR. CEGR necesită schimbarea mai frecventă a uleiului, din cauza unei cantităţi mari de gaz de eşapament recirculat. La anumite game vom creşte intervalul de schimb de ulei cu 100%, reducând costurile de
operare. Aceste economii ţin cont de costul pentru AdBlue. Pentru fiecare euro cheltuit cu AdBlue se economisesc 3-6 euro la motorină. New Holland împreună cu FIAT PowerTrain au dezvoltat sistemul SCR, care poate funcţiona cu combustibili standard, fără a fi necesari
aditivi costisitori pentru motorină. Experţii au fost de acord că tehnologia SCR poate satisface fără probleme cerinţele viitoare TIER 4 B, deci dezvoltarea noilor generaţii de maşini nu este o problemă şi nu înseamnă căutarea de soluţii. Ele există.
Ce este DEF/AdBlue?
Este o soluţie de uree în apă care se adaugă în gazele arse după ieşirea din motor, fără a influenţa funcţionarea şi durabilitatea motorului, pentru a reduce cantitatea de noxe. De ce avem două denumiri diferite? Simplu, denumirea Diesel Exhaust Fluid (DEF) este folosită în America, în timp ce AdBlue este denumirea utilizată în Europa pentru acelaşi produs.
Adăugând AdBlue, nu sunt afectate deloc performanţele maşinii, deoarece este injectat în sistem după combustie, ceea ce înseamnă că generarea de putere rămâne la nivelul impresionant cu care v-aţi obişnuit la New Holland. Veţi avea o maşină mai eficientă fără nici un efort din partea dvs. Plus avantajele faţă de mediu. Consumul de AdBlue este cantitativ aproximativ 5% din consumul de motorină, rezervorul de AdBlue este localizat lângă cel de motorină şi este dimensionat astfel încât trebuie alimentat o dată la fiecare două rezervoare de motorină.

Importatorul New Holland, prin CNH Parts&Service, asigură cantităţile necesare de AdBlue în containere dimensionate după nevoile dvs., care se pot stoca la fermă.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE