REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Soluţii tehnologice dedicate - cheia unei agriculturi durabile

15/2/2017

0 Comments

 
Picture
Firma Naturevo, distribuitor naţional de inputuri pentru agricultură, este prezentă pe piaţa din România de 18 ani şi se remarcă prin oferirea de soluţii de calitate şi elaborarea unor programe care să răspundă aşteptărilor fermierilor atât sub aspect agronomic, cât şi economic. De asemenea, oferă valoare adăugată produselor din portofoliu prin asigurarea consultanţei de specialitate pentru problemele întâmpinate de fermieri.
Naturevo recomandă aplicarea unor programe flexibile adaptate în funcţie de evoluţia factorilor de producţie (sol, climă, dotare tehnică etc.), denumite FLEXITECHagro, deoarece sunt tehnologii flexibile pentru agricultură. „Cine spune că poate să ofere o tehnologie certă, cadru, înseamnă că nu ştie foarte bine ce înseamnă agricultura. Agricultura este o industrie extrem de sofisticată profesional şi este extrem de relativă, de variabilă, pentru că ea se desfăşoară cu precădere sub cerul liber şi este supusă tuturor fenomenelor generate de schimbările climatice - schimbări care în ultimii 15 ani au efecte fantastice asupra culturilor, printre care radiaţiile solare, care sunt mai puternice şi astfel apar arsurile solare. O dată cu schimbările climatice, o mare parte din organismele dăunătoare pentru culturi evoluează şi se adaptează mult mai repede. Noi încercăm să găsim soluţiile cele mai bune la aceste provocări şi informăm fermierii pentru a lua măsurile corecte astfel încât să obţină producţii de calitate în condiţiile schimbărilor climatice“, a afirmat dl Ioan Enoiu, director general, în cadrul evenimentului organizat la data de 9 februarie a.c., la Snagov.

Cea mai mare parte din preocupările firmei este de a furniza soluţii astfel încât producţia obţinută să fie superioară, dar în condiţiile menţinerii şi îmbunătăţirii ecosistemelor. Toate programele Naturevo au în vedere practicarea unei agriculturi durabile.  Aceasta derulează o activitate de cercetare-dezvoltare, care are ca rezultat selectarea şi introducerea în programe a produselor care cresc randamentul de utilizare a nutrienţilor, reduc consumurile energetice şi de apă şi cresc rezistenţa plantelor la factorii de stres.  „Selectăm cele mai adaptate produse din piaţă, le punem într-un ansamblu şi ţinem seama de toate caracteristicile pozitive. Prin reducerea consumului energetic al plantelor, cantitatea de îngrăşăminte este mult redusă. Dacă se intervine cu îngrăşăminte cu eliberare treptată, pe măsură ce planta are nevoie, sau cu  produse care cresc randamentul fotosintetic, norma de nutrienţi se diminuează şi mai mult. Facem teste multiple în locaţii diferite, în funcţie de condiţiile pedoclimatice specifice, pentru că nu există an care să se asemene cu celălalt, însă trebuie să vă atenţionez că va fi din ce în ce mai dificil cu fiecare an ce trece pentru a răspunde provocărilor cauzate de schimbările climatice. Soluţiile pe care le recomandăm au în vedere nevoile plantelor, deoarece ele sunt stăpânul nostru, şi niciodată nu o să vă propunem soluţii păguboase, pentru că noi simulăm partea economică înainte de a vi le propune. Vă oferim soluţii certe care să vă asigure profit.

În România, suntem singurii care oferim programe adaptate şi integrate.“ Naturevo a dezvoltat programul „0,00 Reziduuri“, al cărui obiectiv este ca în produsele agricole să nu existe reziduuri sau valorile acestora să fie mult sub limitele maxime admise, prin îmbinarea armonioasă a factorilor de producţie. De asemenea, firma românească este singurul distribuitor de pe piaţă autorizat să furnizeze produse pentru agricultura ecologică. Compania selectează de la furnizori internaţionali produse care sunt pretabile agriculturii ecologice şi le recomandă în programele Naturevo ECO. „Ne străduim să asigurăm o agricultură durabilă. Acest lucru înseamnă că trebuie să obţinem producţie în cantitatea şi calitatea dorite, în condiţii de profitabilitate şi de menţinere sau creştere a potenţialului productiv atât a solului, cât şi a mediului ambiant, eliminând factorii de risc pentru producţiile viitoare. Niciodată nu o să oferim soluţii care nu asigură suportul pentru producţiile următoare. Ne concentrăm pe elaborarea unor tehnologii corecte pentru că acestea pot duce la o dublare a producţiei, pe când alegerea unui soi sau hibrid nou poate să asigure un spor de producţie de până la 15%. Noi suntem buni în a vă oferi tehnologiile şi produsele potrivite“, a mai spus dl Enoiu.

Elena Leaotă, director strategii în cadrul companiei, a vorbit despre legile care reglementează introducerea pe piaţă şi utilizarea durabilă a produselor fitosanitare. „În cadrul unui program de gestionare integrată a dăunătorilor, aplicarea produselor de protecţie a plantelor trebuie să reprezinte întotdeauna ultima opţiune. Cunoaşterea legislaţiei specifice de către toţi cei implicaţi în utilizarea durabilă constituie un lucru estenţial“, a susţinut dna Leaotă. În cadrul evenimentului, recomandările de specialitate au fost realizate de dl Florian Lazăr, director tehnic. Au fost oferite soluţii de fertilizare a solului, amintind aici produsele Calciprill, Novatec Classic, EVO NGOOO 10.20.10 + Me şi EVO NGOOO 14.20.0 + Me etc. Calciprill îmbunătăţeşte major calitatea solului, are o eficacitate de 10-15 ori mai mare decât amendamentul obişnuit deoarece produsul este micronizat şi prin ajustarea rapidă şi corectă a pH-ului permite utilizarea mai eficientă a îngrăşămintelor chimice. În portofoliul firmei se regăsesc îngrăşăminte cu eliberare treptată/controlată care au o eficacitate de 2-3 mai mare decât îngrăşămintele clasice.

Potrivit specialistului Naturevo, principalele avantaje ale îngrăşămintelor NGOOO sunt: reducerea dozelor cu 20-30%, folosirea pe tot parcursul vegetaţiei, dizolvarea rapidă a granulelor face ca elementele nutritive să fie disponibile imediat, dar procesul de încetinire al eliberării azotului demarează în acelaşi timp, inhibitorul de nitrificare DCD este omogenizat în interiorul fiecărei granule, inducând o eficienţă superioară. Amosulf NG este un îngrăşământ cu eliberare treptată şi constantă a azotului. Este un compus complex format din uree, sulfat de amoniu acoperit cu o peliculă pe bază de extract de ulei de Neem. Produsul creşte eficienţa azotului din sol pentru plante, prelungind timpul de absorbţie şi eliminând pierderile prin levigare. În vegetaţie poate fi folosit fertilizantul foliar Fighter Phos, care are un conţinut de fosfor şi potasiu rapid penetrabil, conferă rezistenţă în faţa infecţiilor cauzate de ciuperci şi bacterii şi creşte rezistenţa la secetă şi la radiaţiile solare. Naturevo oferă soluţii pentru tratamentul seminţelor, recomandând produsele Rootip Basic sau Rootip Mix, Kerafol, Keramin K, Fighter Phos etc. Beneficiile asigurate de acestea sunt: răsărirea mai rapidă şi integrală a seminţelor fără pierderi de germinaţie chiar în condiţii dificile; îmbunătăţirea rezistenţei la intemperii a tinerelor plăntuţe; protejarea plantei în fazele tinere împotriva patogenilor din sol; mărirea capacităţii de înfrăţire şi a rezistenţei la iernare; creşterea plantelor şi în ferestrele calde din timpul iernii.

Directorul tehnic a vorbit şi despre calitatea apei folosite la tratamente. „Fermierii dau atenţie unei serii de aspecte când fac tratamentele fitosanitare, cum ar fi alegerea produselor, specificaţiile etichetei, calibrarea echipamentelor de stropit, momentul aplicării etc. Un factor extrem de important, dar căruia nu i se acordă atenţie, este calitatea apei.“ Termenii care definesc calitatea apei sunt turbitatea, salinitatea şi pH-ul. Particulele încărcate negativ se cuplează pe sarcinile pozitive ale pesticidelor şi le inactivează, diminuând efectul. Unele produse, ca de exemplu glifosat, se ataşează pe sedimente, nu mai sunt preluate de buruieni, deci nu mai au efect.  pH-ul apei este foarte important pentru eficienţa tratamentelor fitosanitare. Acesta influenţează stabilitatea şi eficacitatea pesticidelor, influenţează perioada de înjumătăţire a pesticidelor, reducând eficacitatea, poate schimba natura chimică a pesticidelor şi limitează pătrunderea în frunză, la locul de acţiune, reducând efectul. Specialistul companiei a recomandat ca la pregătirea soluţiei de stropit să se respecte următoarea ordine: apă, agent de tamponare, plicuri hidrosolubile, formulări WG, formulări WP, formulări SC, formulări EC, formulări SE, adjuvanţi şi îngrăşăminte foliare. Un alt subiect atins a fost achiziţia inputurilor agricole prin credit bancar. Naturevo suportă o parte din costurile de creditare, în aceste condiţii creditul ce va fi obţinut se va folosi exclusiv pentru achiziţia produselor din gama proprie Naturevo. Clienţii firmei beneficiează de un cost de creditare preferenţial, costul total fiind similar costului practicat de bănci pentru scontarea APIA. Partenerii firmei mai beneficiează de o ofertă completă, care include consultanţă şi programe pentru protecţia culturilor, furnizare de inputuri şi servicii financiare.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE