REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

SPACE si INNOV’SPACE - inovatii tehnologice in domeniul cresterii animalelor

15/10/2012

0 Comments

 
SPACE si INNOV’SPACE - inovatii tehnologice in domeniul cresterii animalelor - Agrimedia.ro
Cea de-a 26-a ediţie a târgului SPACE a avut loc la Rennes, în perioada 11-14 septembrie 2012, în cadrul unei atmosfere pozitive, resimţită atât la standurile expozanţilor, cât şi în cadrul celor 50 de conferinţe organizate.

Cei 1.300 de expozanţi, dintre care 360 din străinătate, au fost plasaţi în cei 62.500 mp de standuri, reuşind să atragă peste 109.000 vizitatori, dintre care 11.080 vizitatori din 110 ţări, număr ce depăşeşte cu 10% prezenţa vizitelor internaţionale din 2011. Atractivitatea naţională şi internaţională a serviciilor oferite pentru animale, în special animalele aduse pentru expoziţie, şi organizarea de competiţii au consolidat reputaţia de referinţă a salonului. Pe tema de construcţii şi echipamente pentru viitor, în zona de Cercetare şi Dezvoltare au fost prezentate numeroase inovaţii tehnologice pentru creşterea animalelor, ce au atras mulţi crescători interesaţi de tehnologie şi înaltă performanţă pentru viitoarele lor proiecte.

Interes deosebit acordat celor 47 de câştigători ai premilor INNOV’SPACE
În cadrul unei ceremonii prezidate de ministrul agriculturii, Stéphane Le Foll, şi Laurie Thillman (Miss France 2011), cele mai bune inovaţii din domeniul agriculturii au fost premiate cu stele INNOV’SPACE, în cadrul temei „Viitorul agriculturii”. Premiile INNOV’SPACE au fost acordate acelor invenţii şi inovaţii considerate de către juriu că vor reprezenta viitorul agriculturii: confortul animalelor, rentabilitate îmbunătăţită, producţie şi condiţii sanitare îmbunătăţite. Juriul a fost format din experţi în agricultură. Anul acesta au fost primite 130 de cereri de înscriere, dintre care juriul a oferit 47 de premii: 36 evaluate cu o stea şi 9 evaluate cu 2 stele.

AGRI VIDEO SYSTEM CANAL-VACHE - cameră de supraveghere video
În ultimii ani, suportul digital a devenit o resursă obişnuită în multe ferme. 78% din fermieri deţin un computer şi 70% folosesc Internetul (conform Institutului Francez de Statistică, pentru anul 2010). VISIONAUTE, care vinde camere de supraveghere video pentru creşterea animalelor, a oferit în ultimii ani posibilitatea vizualizării imaginilor prin intermediul Internetului. Astfel, agricultorul are posibilitatea de a controla în timp real turma, indiferent unde se află. Fermierii apelează la această tehnologie tocmai pentru a optimiza timpul de lucru. Din declaraţiile celor ce o folosesc deja, aceştia nu ar mai putea renunţa la această facilitate. Aşa că au dezvoltat un nou serviciu de co-supraveghere între fermieri, prin intermediul unei platforme pe Internet. Aceasta permite fermierului să intre în contact cu un alt fermier, care foloseşte, de asemenea, VISIONAUTE, astfel că îşi pot supraveghea reciproc turmele în cazul absenţei unuia dintre ei. Această platformă este gratuită şi securizată, fiind finanţată de un banner publicitar.

BIG DUTCHMAN - echipamente pentru porci
Senzorul CO2 - pentru controlul ventilaţiei. Sistemele tradiţionale de ventilaţie controlează climatul unei clădiri exclusiv pe temperatura aerului şi a umidităţii. Acest senzor a fost dezvoltat pentru a calcula oxigenul consumat şi emisiile de dioxid de carbon produse de porci în timpul îngrăşării sau de puii de carne. Parametrii variază în funcţie de greutatea şi de activitatea acestora. Acestea sunt aspecte importante ale bunăstării animalelor şi al consumului de energie (încălzire şi ventilaţie). Folosind valorile de referinţă, aşa cum sunt declarate în standardul DIN18910-1 (2004), nivelurile minime de aer evacuat pot fi calclate în funcţie de vârsta şi greutatea animalelor. Scopul Senzorului CO2 este de a oferi un mediu în conformitate cu nevoile animalelor, dar şi de a reduce costurile de energie. Acest dispozitiv este încă în faza de testare.

BIO4GAS BERT - metanizator
BERT este o instalaţie de metanizare, special proiectată pentru a satisface nevoile crescătorilor de animale ce doresc să aibă o instalaţie autonomă în propria ferma. Designul simplu îl deosebeşte de alte astfel de metanizatoare:
- piesele mecanice de amestecare au fost înlocuite de elemente fizice mult mai solide şi durabile;
- procesul de metanizare a fost simplificat (utilizarea masivă a efluenţilor, nevoie minimă de alte produse).
BERT iese în evidenţă şi datorită cerinţei reduse de energie. Reducerea de elemente mecanice duce la scăderea consumului de energie electrică, iar datorită izolarii totale (sol, pereţi, acoperiş) autoconsumul de caldură este limitat la mai puţin de 10% din căldura produsă. Capitalul redus şi costurile de funcţionare mici fac din BERT o propunere viabilă pentru proiecte de metanizare, pornind de la 20 kW de energie electrică.

BIOMIN FRANCE Biotronic® TOP3 - furaj suplimentar
Acest produs este parte din abordarea BIOMIN în procesul de reducere a medicaţiei din furaje. Principala ţintă o reprezintă bacteriile Gram-negative, caracterizate printr-o membrană exterioară foarte protectoare. În primul rând, s-a urmărit slăbirea acestei membrane prin utilizarea unui permeabilizator, creat în departamentul numit Biomin® Per4izer. Apoi a fost creat un complex antibacterian, prin selectarea celor trei acizi organici cei mai eficienţi împotriva acestei bacterii (acidul formic, acidul acetic şi acidul propionic) şi a unui ulei esenţial, cinamaldehida, pentru acţiunea sa împotriva bacteriilor Gram-pozitive, în special Clostridia, ce apar frecvent în hrana pentru animale. Următorul pas a constat în verificarea sinergiei dintre acizii organici şi uleiul esenţial. Etapa finală a fost verificarea sinergiei dintre permeabilizator şi complexul antimicrobian. Pentru a optimiza această acţiune triplă, ingredientele active sunt plasate pe un suport vermiculit, ce asigură o eliberare treptată a ingredientelor active.

DELAVAL DeLaval Optimat - alimentator robotizat
DeLaval Optimat este un sistem scalabil robotizat, pentru depozitare, procesare şi distribuţia hranei pentru animale de la distanţă, controlat prin intermediul softului DeLaval DelPro. Acesta permite:
- depozitarea: masă cu podea în mişcare şi concasor, procesele fiind comandate de la distanţă; - prepararea: mixer staţionar de capacităţi diferite şi pilotate de SI600 DeLaval, care gestionează 100 de reţete diferite;
- distribuţia: căruciorul rulează de-a lungul mesei de furaje, ghidat pe o cale ferată. Numărul de mese şi cantităţile sunt stabilite în prealabil de către crescător;
- gestionarea cirezii: DelPro este un software de gestionare ce controlează, de asemenea, reţetele, pregătirea şi planificarea distribuţiei de hrană.

ECONO-FAN EUROPE Econofan - Ventilator
Acest sistem de ventilaţie foloseşte un dispozitiv patentat, o cutie de viteze, alimentat de la o sursă directă de curent. Această cutie de viteze permite ventilatorului să funcţioneze pe scară largă, cu viteză variabilă de la 1 la 20 debitul iniţial. Acest lucru înseamnă că sistemul de ventilaţie Econofan poate fi folosit ca înlocuitor pentru ventilatoarele de toate mărimile, pornind de la 350 la 500 mm. Datorită performanţelor şi eficienţei motorului său, ventilatorul transformă până la 97% din energia electrică de intrare în energie mecanică. Condus de un dispozitiv de reglare, acesta oferă un control perfect al fluxului redus de aer. Combinaţia de materiale inoxidabile de calitate, cum ar fi aliajul de plastic, fibra de sticlă şi aluminiul rezultă într-un produs robust şi durabil, reducând în acelaşi timp şi întreţinerea. Econofan foloseşte principiile volantului, stocând energia în greutatea elicei, pentru a creşte economiile de energie. Cuplat la sistemul său de control electronic (CEF) şi interfaţa de programare de reţea (IREF), acest ventilator poate fi operat de la distanţă, în mod individual. Testele au fost efectuate timp de doi ani, dovedind economii de energie de peste 80%.

JCB AGRI TELESCOPIC T4
Echipat cu noul motor JCB Ecomax, acest utilaj prezintă un interes semnificativ faţă de mediu. Motorul JCB T4 ECOMAX este cel mai curat din generaţia sa, fără filtru de particule diesel, nici reducere catalitică selectivă (AdBlue) sau catalizator de oxidare diesel (DOC). Acesta dispune de un sistem de combustie avansat, care oferă emisii scăzute şi consum redus de carburant, fără nici un alt tratament ulterior. Astfel, JCB alege din start să nu creeze poluanţi, decât să-i trateze ulterior.
Acest nou motor combină în mod simplu următoarele tehnologii:
- un turbocompresor cu geometrie variabilă
- un foarte mare sistem de presiune a combustibilului, funcţionează la 2.000 de bari.
- o recirculare răcită a gazelor de eşapament (EGR) Noul T4 JCB Ecomax prezintă un vădit interes economic. Mai multă performanţă, mai multă eficienţă, cu un consum redus de combustibil, graţie motorului JCB EcoMAX T4.

ACMA - echipament de anestezie pentru păsări
Acest echipament include un afişaj electronic, ce permite ajustarea frecvenţei şi tensiunii asomatorului, în funcţie de mărimea şi tipul de pasăre. Afişajul indică în timp real intensitatea (în amperi) ce traversează animalul, precum şi tensiunea (în volţi) şi frecvenţa (în Hertz). Un generator de frecvenţă este adăugat apoi, permiţând o reglare precisă a acesteia din urmă (de la 0 la 1.500 Hz). Un potenţiometru, precum şi un minicomputer permit întoarcerea la valoarea de intensitate.

FAF / FAF Le Rêve - canulă pentru hrănirea forţată
Canula pentru hrănirea forţată este proiectată pentru acest tip de hrănire, în cuşti grupate (alimentarea se face din sus). Aceasta permite penetrarea mai uşoară în esofagul raţelor, limba fiind forţată în jos, chiar dacă acestea se află cu spatele la operator. Canula FAF este echipată, de asemenea, cu o duză de pulverizare, astfel încât hrana este distribuită în mod egal, prevenind acumularea în exces, ce poate duce la candidoză. FAF Le Reve se recomandă în special pentru cuşti de grup atunci când poziţionarea verticală a canulei este aproape obligatorie şi atunci când raţele sunt presate de baza cuştii. Canula este fabricată din material plastic.

Poartă pentru cuştile de hrănire forţată
Poarta pentru cuştile de hrănire forţată este confecţionată din plastic ABS, un material robust şi flexibil, proiectat să dureze şi să fie uşor de curăţat. Acest produs patentat este fabricat din bare curbe, astfel încât raţele să poate fi prinse, întoarse şi aduse mai aproape dintr-o singură mişcare, fără a închide complet cuşca.

ITEK / EASYTEK - aparatură de restricţie pentru purcei
În 2012, compania a realizat un sondaj de opinie, cu peste 30 de crescători de porci. Din acesta a rezultat nevoia de echipamente ergonomice, de productivitate, de inovare şi de economisire a timpului pentru crescătorii de porcine. 70% din aceştia consideră că a avea grijă de purcei încă de la fătare este sarcina cea mai dificilă şi cere mai mult timp, mai ales pentru că aceştia sunt greu de prins şi izolat în boxa pentru fătare. Sistemului de blocare EASYTEK permite blocarea manuală sau automată a purceilor într-o zonă închisă. Dispozitivul este compus din uşi, iar atunci când este utilizat în modul nonblocat (cel folosit de obicei), purceii pot intra şi ieşi după cum doresc. Atunci când este în modul blocat, purceii pot intra, însă nu mai pot ieşi din această incintă. Asocierea sistemului EASYTEK cu o lampă de încălzire permite atragerea animalelor în acel loc. Scopul acestui dispozitiv este de a reduce timpul pierdut cu transportul purceilor, îmbunătăţind în acelaşi timp condiţiile de lucru ale crescătorilor de porcine.

OVOCONCEPT / ROBOT JUNIOR - robot de stivuire şi paletizare
JUNIOR ROBOT aparţine unei noi generaţii de paletizatoare, ce înglobează două funcţii într-un singur robot: stivuire şi paletizare. În primul rând, JUNIOR ROBOT ordonează cofrajele de 30 de ouă în stive de câte 6 cofraje, iar ulterior va paletiza stivele respective. Poate lucra cu tăvi, paleţi şi separatoare din plastic sau din carton. Rata este de 32.000 ouă/oră, după un program de compresie fără stivuitor, şi 54.000 ouă/oră, după un program de compresie cu stivuitor. Preluarea şi depunerea cofrajelor se fac în mod automat.

TUFFIGO RAPIDEX / VigEbox - alarmă interactivă
Este sigura alarmă complet interactivă. Inovaţia majoră a acestei alarme constă în faptul că este conectată prin reţea la toate controlerele şi computerele de ultimă generaţie. Aceasta aduce o imagine cuprinzătoare asupra crescătoriei. Fiind un controler independent, VigEbox este capabil să supravegheze, să colecteze şi mai apoi să alerteze asupra punctelor critice din crescătorie, indicând cu precizie atât problema detectată, cât şi originea ei. Este mai mult decât o alarmă. Poate fi programată să informeze despre revizia ce trebuie făcută la o pompă, o supapă sau să reamintească despre o anumită sarcină. Pe lângă a reaminti, are capacitatea de a gestiona un întreg calendar de întreţinere. Fiind conectată la Internet, este uşor de controlat prin intermediul computerului, a unui smartphone sau a unei tablete. În cazul unei defecţiuni, poate trimite chiar şi un e-mail crescătorului.

Simona OLARU
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE