REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Statistici si prognoze de piata pentru cereale, oleaginoase si uleiuri vegetale 04.06.2010 - 25.06.2010

15/7/2010

0 Comments

 
Picture
Statistici și prognoze de piață pentru cereale, oleaginoase și uleiuri vegetale
04.06.2010 - 25.06.2010






Rubrică realizată de Daniel BOTĂNOIU

Picture
PIAȚA GRÂULUI
Piața grâului a fost stabilă, prețul fiind de 135 euro/t FOB Rouen, acesta pierzând circa 1 euro/t față de prețul înregistrat la mijlocul lunii iunie. Volatilitatea pieței a fost mai redusă, ca urmare a începerii recoltatului în anumite zone din emisfera nordică. Primele rezultate indică un randament mai scăzut comparativ cu situația din anul anterior de piață, însă este prematur în a trage anumite concluzii cu privire la nivelul recoltei. Numeroase cereri de ofertă au fost lansate, spre sfârșitul lunii iunie, în frunte situându-se Arabia Saudită, care vrea să achiziționeze 990.000 tone grâu de calitate, din care 880.000 tone din Germania, restul din Canada.


Picture
PIAȚA PORUMBULUI
Prețul porumbului, negociat pe piața fizică, dar și pe cea la termen, a fost aproape de cel mai ridicat nivel înregistrat la sfârșitul lunii mai. Scăderea stocului de porumb, de la sfârsitul anului de piață, a dus la creșterea prețului, fiind un element de sustinere a acesteia. Se estimează că stocul de porumb la nivel european este de 4,9 milioane de tone, ceea ce permite creșterea prețului, mai ales pe termen scurt. Precipitațiile și temperatura în creștere au creat condiții de dezvoltare a culturii de porumb. De urmărit ceea ce se întâmplă cu balanța porumbului pe continentul nord-american.


Picture
PIAȚA ORZULUI
Coceral estimează că producția europeană de orz va fi de 55,34 milioane de tone, în scădere cu 2% față de recordul înregistrat în anul precedent de piață. Ucraina estimează o producție medie de 2.679 kg/ha de pe primele suprafețe recoltate. În cazul orzului pentru bere din varietatea Sebastian, prețul a fost de 139 euro/tona, FOB Creil, acesta înregistrând o ușoară creștere, de circa 1 euro/tonă.


Picture
PIAȚA SOIEI
Piața uleiurilor vegetale a înregistrat câteva disparități spre sfârsitul lunii iunie. Uleiul de soia nu a avut o săptămână „înfloritoare”, deoarece China s-a arătat extrem de discretă pe piața importurilor, ceea ce a făcut ca stocurile de ulei să crească, în special în depozitele americane. În acest sens, activitatea de procesare a soiei nu se realizează la capacitatea maximă.


Picture
PIAȚA RAPIȚEI
Noi creșteri ale prețurilor oleaginoaselor au fost înregistrate la mijlocul lunii iunie în Europa, în special creșteri ale prețului rapiței. Previziunile cu privire la bilanțul rapiței pentru anul de piață 2010/2011 sunt extrem de tensionate, ca urmare a disponibilităților scăzute oferite de noua recoltă și a consumului aflat în permanentă creștere. Creșterea prețului este pusă pe seama cererii mari venite din partea procesatorilor de rapiță europeni, care solicită cantități însemnate pentru producerea biodieselului. Ploile căzute în Canada duc, de asemenea, la diminuarea disponibilităților de marfă de pe piața internațională a rapiței.


PIAȚA FLORII-SOARELUI
Prețul florii-soarelui a profitat de menținerea prețurilor celorlalte oleaginoase la un nivel destul de ridicat și și-a păstrat nivelul înregistrat la mijlocul lunii iunie. Cultura de floarea-soarelui se prezintă bine în statele producătoare din Europa, beneficiind de precipitații consistente, mai ales în țările din estul european.

Picture
N.B.Informatiile din prezenta sinteza sunt rezultatul colectarii de informatii, avand la baza urmatoarele surse: date ofi ciale (Ministerul Agriculturii, Padurilor şi Dezvoltarii Rurale, Institutul National de Statistica, Organizatia pentru Dezvoltare şi Cooperare Economica, Departamentul de Agricultura al SUA, Bursele produselor agricole China, Argentina, Australia, Canada, Brazilia, Rusia, Ucraina şi principalele Burse din Comunitatea Europeana), informatii din piata (traderi , producatori, fermieri, procesatori, depozitari), organizatii de profi l (asociatii profesionale, etc) şi surse complementare. Din motive obiective, nu putem garanta pentru acuratetea şi integralitatea acestor informatii astfel că orice concluzie şi initiativa de actiune in baza acestui material trebuiesc privite sub aceasta limitare.
revista, agricultura, statistici, cotatii, analiza de piata, cereale, oleaginoase, uleiuri vegetale, piata graului, piata porumbului, piata orzului, piata soiei, piata rapitei, piata florii soarelui              
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.








    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright © 2019 AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.

Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE