REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Picture

Sumi Agro ofera solutii unice pentru agricultura

15/2/2013

0 Comments

 
Picture
La sfârşitul lunii ianuarie, Sumi Agro a lansat la Bucureşti, într-un cadru festiv, campania de promovare a produselor cuprinse în oferta din 2013. Pe piaţa din România, compania japoneză este prezentă de 16 ani, iar specificul său de activitate este comerţul cu produse fitosanitare, seminţe şi fertilizanţi. Noutăţile prezentate la eveniment au fost legate de producerea produselor fitosanitare şi comercializarea seminţelor sub brandul Sumi Agro Seeds.

Picture
După o scurtă prezentare a Sumitomo Corporation, ce are o istorie de 400 de ani şi o filozofie bazată pe integritate şi management sănătos, Takanori Ando, preşedintele Sumi Agro România şi vicepreşedinte al Sumi Agro Europe, a vorbit despre strategia pe segmentul produselor de protecţia plantelor. „Acest segment este unul cheie în afacerile Sumitomo Corporation, iar Sumi Agro este reprezentantul său în România. Primul obiectiv din cadrul strategiei este extinderea modelului Sumi Agro în mai multe ţări din lume, iar cel de-al doilea este întărirea relaţiei cu firmele producătoare, în special cu cele japoneze. În acest moment, ne preocupă găsirea mai multor produse de protecţia plantelor pe care să le aducem pe piaţa românească.”

Un alt obiectiv amintit de preşedintele filialei a fost producerea propriilor produse de uz fitosanitar. „Produsele pe care le comercializăm nu sunt suficiente. De exemplu, avem o lacună în privinţa erbicidelor destinate culturii de grâu şi de aceea vom investi în dezvoltarea unor produse noi. Anul trecut, am încheiat un schimb de acţiuni cu Grupul Sipcam Oxon şi împreună vom dezvolta produse de protecţia plantelor pe care le vom adăuga portofoliului nostru. Cel de-al patrulea obiectiv se referă la relaţia noastră cu fermierii, ce presupune fuziune şi achiziţii”, a afirmat dl Ando. Sumi Agro este prezentă în 25 de ţări, fiind inclusă în acest an şi Turcia, unde s-a deschis o filială a companiei. O altă noutate a fost aceea că Sumi Agro Bulgaria a devenit surcusală a Sumi Agro România.

„De la biroul din Bucureşti se va coordona mai bine activitatea din sud-estul Europei, dar şi cea din afara Comunităţii Europene”, a precizat preşedintele firmei. Liliana Ionescu, director de vânzări al Sumi Agro România, a declarat că în acest an compania va avea o participare mai activă pentru a-şi creşte cota de piaţă. Potrivit directorului de marketing al firmei, dl Daniel Stanciu, segmentele de seminţe şi fertilizanţi înregistrează un trend ascendent. Totodată, Sumi Agro se diferenţiază de celelalte companii existente pe piaţă prin aducerea unor soluţii tehnice unice, ceea ce constituie un atu. „Sumi Agro este deschizător de drumuri. Dacă la cultura de rapiţă a fost cea care a adus primele varietăţi şi tehnologii de cultură, acum Sumi Agro aduce soluţii unice şi în domeniul fertilizanţilor. Produsul Teprosyn, de exemplu, este singurul fertilizant de pe piaţă cu aplicare pe seminţe”, a subliniat dl Stanciu.

Produse de top pentru fermieri
Viziunea Sumi Agro România este de a oferi soluţii pentru agricultură, prin comercializarea de produse renumite, de înaltă calitate, în domeniul protecţiei plantelor, îngrăşămintelor chimice, seminţelor şi altor inputuri. Portofoliul de produse cuprinde o paletă completă de insecticide, acaricide, insecto-acaricide, dezinfectanţi pentru sol, moluscocide, fungicide, erbicide, adjuvanţi, tratamente pentru seminţe, fertilizanţi şi seminţe. În cadrul evenimentului, dna Violeta Dumitru, responsabil pe partea de legislaţie şi înregistrări din cadrul companiei, a prezentat câteva dintre produsele comercializate de Sumi Agro. „Pentru protecţia livezilor de meri şi peri vă propunem folosirea insecticidului Mospilan, în combinaţie cu adjuvantul pe bază de ulei de rapiţă Toil. Acest tratament reprezintă o soluţie ideală pentru combaterea păduchelui de San Jose, acarienilor şi afidelor. Produsul Toil este un înlocuitor ideal al adjuvanţilor pe bază de uleiuri minerale, nu produce fitotoxicitate, iar insecticidul Mospilan, cu acţiunea sa sistemică, combate un spectru larg de dăunători. Această combinaţie se poate folosi în orice fenofază, spre deosebire de uleiurile minerale, ce se pot folosi doar în repaus vegetativ.

Un alt produs pe care îl supunem atenţiei este Trebon 30 EC, pe bază de etofenprox, destinat protecţiei culturilor de rapiţă, varză, măr şi viţă-de-vie. Insecticidul prezintă o serie de avantaje, are o acţiune puternică, de şoc, este repelent, combate dăunătorii în toate stadiile şi formele lor rezistente. Este un produs eficient şi sub aspect economic”, a precizat dna Dumitru. Din gama fungicidelor, a fost prezentat produsul Yamato, ce are în compoziţie două substanţe active, metil tiofanat şi tetraconazol. Este un fungicid sistemic, cu acţiune preventivă şi curativă împotriva unui spectru larg de agenţi patogeni din culturile de câmp şi horticole. Pentru a favoriza procesul de germinare a seminţelor, răsărirea rapidă a plantulelor în primele faze de vegetaţie şi pentru a le asigura o nutriţie timpurie, Sumi Agro recomandă aplicarea pe seminţe a produsului Teprosyn. Acesta este un îngrăşământ starter, conţine azot, fosfor şi zinc şi poate fi aplicat o dată cu tratamentele insecto-fungicide.

Sămânţă de înaltă calitate
Cu privire la lansarea brandului Sumi Agro Seeds, a vorbit dl Mihai Miriţescu, precizând faptul că aceste seminţe vor fi comercializate nu doar pe piaţa din România, dar şi pe cele din Ungaria şi Bulgaria. Seminţele sunt destinate înfiinţării culturilor de floarea-soarelui, porumb, rapiţă şi sorg. „Alegem hibrizi cu potenţial mare de producţie, cu reacţie bună la condiţiile nefavorabile de climă, cu toleranţă bună la secetă şi la atacul de boli şi dăunători. Testăm hibrizii în câmp şi, dacă corespund, îi promovăm, având astfel garanţia că aceştia vor performa”, a afirmat dl Miriţescu. Potrivit acestuia, seminţele se vor remarca prin calitatea superioară, deoarece au o puritate de 99% şi germinaţie la porumb de 92%, sorg 85% şi la rapiţă şi floarea-soarelui de 88%. Pe lângă aceste seminţe, Sumi Agro oferă informaţii complete privind caracteristicile hibrizilor, precum şi tehnologiile de cultură. La cultura de porumb, Sumi Agro a început studiul hibrizilor în anul 2009, iar acum portofoliul său s-a mărit, cuprizând varietăţi din mai multe grupe de maturitate, de la FAO 290 până la FAO 590.

Ana MUSTĂŢEA

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE