REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Summit Agro România - produse noi şi echipă consolidată

15/2/2016

0 Comments

 
Picture
Summit Agro România îşi începe în forţă campania din acest an, propunând fermierilor o ofertă cuprinzătoare, cu produse noi, inovatoare, cu precădere din domeniul fitosanitar, dar şi suport tehnic pentru reuşita culturilor şi, implicit, a afacerilor agricole.
La data de 28 ianuarie a.c., la Bucureşti, Summit Agro România a lansat oficial campania 2016, în prezenţa partenerilor săi: furnizori, fermieri şi distribuitori. În deschidere a vorbit dl Wlodek Wleklink, preşedintele grupului Sumi Agro Europe - grup cu capital japonez care deţine şi subsidiara din România, alături de compania Alcedo. „Nu multe companii de pe piaţă pot face referire la o tradiţie care datează din secolul al XVII-lea. Sumi Agro Europe aparţine Sumitomo Corporation, care deţine foarte multe companii la nivel global, din diferite domenii de activitate. Sumi Agro Europe, prin cele nouă subsidiare, împreună cu partenerul său strategic Sipcam, care are şase subsidiare în Europa de Vest, acoperă peste 90% din piaţa europeană de produse pentru protecţia plantelor. Sumi Agro Europe are o experienţă de peste 40 de ani în acest domeniu, iar în ţările unde este prezentă are o cotă de piaţă între 3 şi 6%“, a afirmat dl Wleklink. Portofoliul companiei este alcătuit în proporţie de 60% din produse chimice provenite de la furnizori japonezi, ale căror mărci sunt cunoscute pe piaţa românească şi nu numai, ca de exemplu insecticidul Mospilan, fungicidele Topsin, Yamato şi Cyflamid 5 EW şi erbicidul Targa Super. Piaţa totală de insecticide în Europa Centrală şi de Est are o valoare de 161 milioane de euro, din care 59 de milioane de euro reprezintă piaţa de neonicotinoide.

Substanţa activă acetamiprid, din grupa neonicotinoidelor, şi care intră şi în compoziţia produsului Mospilan, are o valoare de piaţa de 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă 10% din totalul pieţei de insecticide şi 27% din piaţa de neonicotinoide. „Cota de piaţă a produsului Mospilan în Europa Centrală şi de Est la pomi fructiferi şi legume este de 53%, faţă de 15% cât este în Europa de Vest. De aceea această piaţă este foarte importantă pentru noi.“ În 2015, Sumi Agro Europe a avut o cifră de afaceri de 280 de milioane de euro şi speră să depăşească în acest an 300 de milioane de euro.

În creştere pe piaţa autohtonă Despre realizările companiei Summit Agro România, a vorbit preşedintele acesteia, dl Alexandru Precup. „În 2015, am reuşit să înregistrăm o creştere a cifrei de afaceri cu circa 5%, comparativ cu anul 2014, ajungând la 15,8 milioane de euro. În ceea ce priveşte produsele de protecţia plantelor, aşa cum reiese dintr-un studiu de piaţă, în România suntem printre primele nouă companii. Suprafaţa tratată cu produsele noastre a crescut anul trecut cu 7%, în timp ce companiile competitoare au înregistrat o scădere. Colaborăm cu mulţi furnizori în segmentul protecţiei plantelor, al seminţelor şi fertilizanţilor. Unul dintre cei mai importanţi parteneri din zona fitosanitară este ISK. În urmă cu doi ani, ISK a decis să pună în mâna noastră pe unul dintre cei mai dragi «copii» ai săi, şi anume produsul Nisshin. În 2015, am reuşit să triplăm vânzările acestui erbicid pe piaţa din România, acesta fiind şi unul dintre motoarele dezvoltării noastre din zona produselor pentru protecţia plantelor“, a susţinut dl Precup. În cadrul evenimentului, preşedintele companiei a vorbit şi despre schimbările de organizare efectuate în cadrul companiei. „Am creat un departament în care clienţii noştri pot găsi imediat suport în ceea ce priveşte relaţia de afaceri cu noi - Departamentul de Relaţii cu Clienţii. Dorim să dezvoltăm în continuare echipa din teren sporind numărul de promotori, dezvoltând echipa de Product Management, dar am creat şi un nou departament - Experţi Tehnici. O altă zonă de dezvoltare constă în expansiunea operaţiunilor noastre şi în alte ţări. Având sprijinul conducerii noastre de la Sumi Agro Europe, am început relaţii de afaceri în ţări din aria fostei Iugoslavii, ţări precum Serbia, Croaţia, Slovenia, dar şi în Republica Moldova. Pentru că dorim să facem aceeaşi treabă excelentă şi în aceste noi ţări, am decis să creăm în companie o nouă poziţie - director dezvoltare internaţională, cu cele două mari zone de afaceri: seminţe şi produse pentru protecţia plantelor.“

Summit Agro investeşte şi în dezvoltarea departamentului de marketing, pe lângă creşterea numărului de promotori şi manageri de produs. „Investiţia pe care o facem în oameni este foarte importantă pentru a fi alături de partenerii noştri. O altă prioritate sunt produsele. Avem produse noi, competitive pe piaţă“, a spus dl Silviu Caimac, director de marketing al Summit Agro România. Noutăţile din portofoliul protecţiei plantelor sunt următoarele: Fezan Plus (Clorotalonil 166 g/L + Tebuconazol 60 g/L) - un fungicid de top pentru grâu; Mixanil (Clorotalonil 375 g/L + Cimoxanil 50 g/L) - fungicid omologat pentru cartof; insecticidul Wizard (esfenvalerat 5%) ce combate un spectru larg de dăunători la grâu, rapiţă, viţă-de-vie, măr şi varză; erbicidele Arbiter (Fluroxipir 200 g/L) şi Nuance (tribenuron-metil 750 g/kg). Oferta de seminţe, graţie parteneriatului cu Institutul Zemun Polje, va cuprinde hibrizi noi de porumb, rapiţă şi floarea-soarelui. „Hibrizii îi testăm timp de doi ani în condiţii locale de cultivare şi îi alegem pe cei care dau cele mai bune rezultate. Nu suntem constrânşi să introducem la comercializare anumiţi hibrizi“, a precizat dl Caimac. Portofoliul de seminţe va cuprinde din acest an soiuri de mazăre şi soia. Pentru distribuitori, compania a lansat mai multe pachete atractive pe baza cifrei de afaceri obţinută cu Summit Agro România. Printre beneficiile câştigate s-au numărat: analize de apă şi sol pentru fermierii distribuitorilor, livrarea mărfii de la 24 până în maximum 48 h, suport tehnic şi marketing. Summit Agro România pune accentul pe echipa operaţională din teren, aflată din ce în ce mai aproape de parteneri, acum cu o nouă structură şi un nou coordonator şi în strânsă legătură cu o echipă tehnică foarte competitivă care să poată oferi suportul nesesar ori de câte ori este nevoie.

Daniel Săvălaş devine coordonatorul echipei de vânzări şi va avea în subordine întreaga echipă comercială a Summit Agro România, revenind astfel într-un domeniu în care a activat timp de mai mult de 10 ani - cel al vânzărilor, în agribusiness având o experienţă de peste 15 de ani. „Am acceptat această schimbare cu entuziasm şi sunt încrezător că vom face o echipă bună, puternică şi că vom avea rezultatele aşteptate în cadrul companiei, atât la nivel national, cât şi la nivel de grup, iar clienţii noştri vor avea în continuare un partener de încredere alături de ei ori de câte ori este nevoie“, a declarat dl Savalas. Mărgărint Niţă-Dragomir este noul director tehnic, care s-a alăturat echipei la finalul anului 2015. Expertiza tehnică deosebită obţinută pe parcursul a 20 ani de activitate în agribusiness, atât în cadrul unor companii naţionale, cât şi în cadrul unor companii multinaţionale, va contribui la dezvoltarea cu succes a portofoliului Summit Agro România. Acesta va coordona echipa formată din cei mai buni membri tehnici ai echipei Summit Agro România, dar şi departamentul de omologări al companiei. „Sunt bucuros că m-am alăturat echipei şi sunt încrezător că împreună cu noua mea echipă tehnică, împreună cu întreaga echipă Summit Agro vom duce la bun sfârşit, cu succes, toate noile proiecte şi vom reuşi să atingem obiectivele setate de Summit Agro România, atât pentru anul 2016, cât şi pe termen mediu şi lung“, a susţinut dl Niţă-Dragomir.

Amestec unic pentru protecţie completă În cadrul evenimentului a fost lansat insecticidul Inazuma - fulger în japoneză -, denumirea spunând totul despre eficienţa ridicată a produsului. „Este un produs inovativ, cu un amestec unic de substanţe active pe piaţa de produse de protecţia plantelor din România“, a afirmat dl Frank Liebe, director de marketing Sumi Agro Europa. Are două moduri de acţiune, sistemic şi de contact, cu efect rapid datorită sinergismului celor două molecule, respectiv acetamiprid 100 g/kg şi lambda-cihalotrin 30 g/kg. Insecticidul poate fi utilizat cu succes la culturile de porumb, muştar şi rapiţă deoarece combate un spectru larg de dăunători, precum cei din familiile Hemiptera Coleoptera, Diptera, Lepidoptera şi Heteroptera. Inazuma este formulat sub formă de granule dispersabile în apă (WG), iar dozele recomandate pentru porumb şi muştar sunt de 0,15-0,2 kg/ha, iar pentru rapiţă sunt de 0,125-0,2 kg/ha. Printre avantajele produsului se numără: acţiune imediată şi de lungă durată, spectru larg de combatere, uşor de administrat şi prietenos cu mediul înconjurător. Important de reţinut este faptul că insecticidul, prin cele două moduri diferite de acţiune, reduce posibilitatea apariţiei fenomenelor de rezistenţă. Privitor la momentul optim de aplicare, dl Niţă-Dragomir, directorul tehnic al companiei Summit Agro România, a recomandat următoarele: „La cultura de porumb, administrăm acest produs în perioada de formare a inflorescenţelor până la faza de început de polenizare. La rapiţă şi muştar recomandăm să fie aplicat ca prim tratament în primăvară, până în faza de îmbobocire, urmat, la nevoie, de insecticidul Mospilan“. Alte beneficii ale pesticidului sunt: siguranţă şi flexibilitate în aplicare, eficienţă sporită, precum şi perioadă scurtă de la ultima aplicare până la recoltare. Au fost prezentate mai multe teste efectuate în Ungaria, unde produsul a fost omologat cu ceva timp în urmă şi rezultatele obţinute au fost foarte bune. Un exemplu în acest sens a fost la cultura de porumb, unde fermierii unguri se confruntă cu atacul viermelui vestic al rădăcinilor (Diabrotica virgifera) şi a sfredelitorului porumbului (Ostrinia n). La sfârşitul evenimentului, echipa Summit Agro România a sărbătorit-o pe dna Gabriela Ţurea, care, după 29 de ani de activitate în cadrul companiei, iese la pensie, funcţia acesteia fiind preluată de către dna Cristina Muşet.

Ana IONIȚĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE