REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

TalentA - primul program educaţional destinat femeilor din agricultură

15/7/2020

0 Comments

 
Picture
Pe 1 iulie, Maria Cîrjă - director marketing Corteva Agriscience România şi Moldova - a anunţat lansarea unui program deosebit în peisajul agricol: TalentA. Este un program care se adresează doamnelor ce lucrează în agricultură şi vizează instruirea gratuită a acestora şi spriiinirea lor în crearea şi implementarea unor proiecte la nivelul comunităţilor din
care fac parte.
Prima lansare a fost în toamna anului trecut în Spania, împreună cu Federaţia Asociaţiilor de Femei Rurale, iar premierea proiectelor câştigătoare de la finalul cursurilor, în valoare de 5.000, 4.000, respectiv 3.000 de dolari, bani oferiţi de Corteva Agriscience, a fost pe 5 martie. Programul a fost de asemenea lansat în Ucraina, pe 1 iunie, iar la începutul lunii şi la noi în ţară. În Spania, cele trei proiecte ale absolventelor programului au fost: „Păscutul cu lupi“, model ce vizează coexistenţa unei turme de 10.000 de oi cu o numeroasă populaţie de lupi din regiunea Zamora; „Pâine cinstită“ - un proiect prin care se doreşte revenirea la originile şi tradiţia fabricării pâinii artizanale, folosind soiuri de grâu galbene locale şi măcinarea cu pietre; „Flor Galana“ - care este o iniţiativă axată pe cultivarea, procesarea şi comercializarea seminţelor de bob asturiene, printr-un pachet inovator Fabafresh.

În Ucraina, cu sprijinul mai multor autorităţi şi organizaţii locale, au fost depuse 93 de cereri pe parcursul a două săptămâni, iar pe 19 iunie au fost selectate 20 de femei care au intrat în programul de instruire, ce va ţine până în luna august. În acest interval sunt prevăzute 30 de cursuri pe diferite domenii (soft, finanaciar, management de proiect, tehnologii agricole etc.). Proiectele selectate vor fi premiate în toamnă.

TalentA în România

Lansat la 1 iulie, programul gratuit pentru România se doreşte a fi un sprijin real, care să ducă la progres şi să ofere noi oportunităţi femeilor din zonele rurale şi care caută să se dezvolte în afaceri, să se implice în comunităţile în care trăiesc.

Maria Cîrjă a pus accent pe ideea ca proiectele să respecte angajamentele asumate de Corteva Agriscience pentru 2030, şi anume: securitate alimentară, asigurarea apei potabile, implementarea practicilor responsabile de consum, prevenirea schimbărilor climatice, implementarea tehnicilor de conservare a terenurilor.

Cine poate deveni membru TalentA?

Femeile care se angajează în agricultură şi trăiesc în zone rurale, indiferent de statut şi amploare, care doresc proiecte de dezvoltare, care vor ca afacerea lor să fie durabilă, dinamică şi competitivă, pentru a dezvolta comunitatea din care fac parte. Cerinţe minime: vârsta 18 ani, cetăţenie română, educaţia nu este criteriu definitoriu, ci experienţa în agricultură. Sunt necesare însă abilităţi de comunicare, cunoştine online şi disponibilitate de a lucra în echipă şi individual. Bineînţeles este necesară o conexiune internet şi un instrument de lucru, deoarece cursurile vor fi exclusiv online.

Cursurile sunt împărţite în două module

M1 conţine cursurile: Organizarea activităţilor şi afacerilor; Comunicare în afaceri; Negocierea avansată în vânzări; Modelul de afaceri şi strategia comercială; Financiar pentru antreprenori; Supply Chain pentru antreprenori; Obţinerea finanţărilor pentru afacere; Conducerea echipei; Gestonarea situaţiilor dificile.
M2: Cultura de rapiţă; Cultura de cereale; cultura de floarea-soarelui; cultura de porumb; Cultura de cartof; Viticultură; Pomicultură.


Ca criterii de selecţie, vor avea prioritate proiectele care oferă sinergii pentru a fi sustenabile termen lung: atragerea de parteneri şi mobilizarea resurselor comunitare (nu numai finaciare), integrare, colaborare cu autorităţi locale etc. Scopul şi planul detaliat al proiectului să fie clar definite, să aibă surse suplimentare de finanţare (cofinanţare, cooperare cu autorităţi locale, parteneri); aşteptările să fie realiste, coerente, definite clar, să aibă impact social ridicat conform obiectivelor de dezvoltare durabilă, să răspundă nevoilor relevante. Nu în ultimul rând, bugetul să fie echilibrat şi realist.

Etapele programului:
  1. Anunţarea începerii înscrierilor pe www.corteva.ro/soluţii- digitale/programul-talenta- corteva-romania.html;
  2. 1-30 iulie - selectarea participantelor, formarea echipei, sesiunea pregătitoare online;
  3. 3 august-14 septembrie: activarea hub-ului educaţional în format online, 9 săptămâni, 3 ore academice/săptămână;
  4. 14 septembrie-10 octombrie - pregătirea miniproiectelor pentru concurs;
  5. 1-10 octombrie - stabilirea consiliului de experţi, care vor selecta miniproiectele câştigătoare;
  6. 15 octombrie - Ziua Mondială a femeilor din mediul rural - ceremonia de premiere pentru programul TalentA.

Pe parcursul lunii iulie, compania Corteva va avea o comunicare susţinută privind acest program şi cum se va defăşura el în România.

Roxana DRĂGHICI

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE