REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Târg cu specific pescăresc în curtea MADR

15/11/2022

0 Comments

 
Picture
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”
​Astfel, în perioada 5-8 noiembrie 2022, bucureștenii au fost așteptați în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a se bucura timp de patru zile, de specificul activităților și obiceiurilor din Delta Dunării, în cadrul Târgului Pescăresc.
Membrii Federației Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării, păstrători ai tradițiilor din regiunea dobrogeană transmise din generație în generație, au oferit celor ce le-au trecut pragul târgului, o varietate de specialități din pește. Preparatele au fost realizate după rețete ale pescarilor lipoveni, renumiți pentru pasiunea lor pentru gătit și atenția pe care o acordă atât gustului mâncării, cât și aspectului. De asemenea, la târg a fost prezent primul operator economic care exploatează de peste 20 de ani bogățiile Mării Negre, procesând rapane, midii și pești marini din producția autohtonă. Pe lângă preparatele dobrogene puteți alege și produse cu specific pescăresc obținute din diferite specii de pești din apele de munte (păstrăv curcubeu) de la fermele piscicole din județele Iași și Prahova. Au fost prezente și produse reprezentative pentru Delta Dunării înregistrate pe scheme de calitate: Scrumbia afumată de Dunăre –Indicație Geografică Protejată, Salata cu icre de știucă –Indicație Geografică Protejată și Salata Tradițională cu icre de crap – Specialitate Tradițională Garantată, dar și Plăcinta dobrogeană care urmează pașii înregistrării ca Indicație Geografică Protejată.
De la târg nu au lipsit nici vinuri albe, roz sau roșii ce însoțesc preparatele din pește, astfel Cramele Viișoara, Ovidiu, Lucaci și Hamangia au oferit spre comercializare o gamă variată de vinuri. Sectorul cercetării a fost reprezentat de cercetători din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură Galați, CCP Nucet, Dâmbovița și al INCD Delta Dunării, Tulcea, care au prezentat tehnologia de reproducție a peștelui din Delta Dunării și au oferit informații despre speciile autohtone de pești ce au putut fi admirate într-un acvariu. De asemenea, în cadrul unui stand, experți din cadrul ANPA și AM POPAM au oferit informații celor interesați de Programul pentru Acvacultură și Pescuit 2021-2027.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE