REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Tehnica agricola performanta demonstrata de MEWI

15/8/2012

0 Comments

 
Tehnica agricola performanta demonstrata de MEWI - Agrimedia.ro
Foarte mulţi fermieri au fost prezenţi la demostraţia organizată de Mewi la Drajna Nouă, judeţul Călăraşi, la data de 27 iulie. Aceştia au putut vedea la lucru tractoare din mărcile Fendt, Challenger şi Valtra, echipate, în special, cu utilaje Horsh pentru prelucrarea solului. Tot de la firma Horsch au fost prezentate semănătoarea de păioase modelul Pronto 6 DC şi remorca autodescărcătoare Titan 34 UW.

Din categoria celor destinate protecţiei fitosanitare, au fost prezentate maşinile de erbicidat RoGator 655, marca Challenger, şi Primus, fabricată de Lemken. Tehnica de recoltare a fost reprezentată de combina Fendt, modelul 6275 L MCS, cu motor de ultimă generaţie care respectă cele mai înalte standarde privind protecţia mediului înconjurător.

În cadrul demonstraţiei în câmp, agricultorii au fost încurajaţi să testeze maşinile şi utilajele agricole pe care firma MEWI le comercializează pe piaţa românească şi asupra cărora are drept exclusiv. Descrierea tehnică a fost susţinută de dl Leontin Coca, director de vânzări al MEWI, care a subliniat, în deschiderea evenimentului, că firma deţine o gamă variată de produse ce poate răspunde tuturor nevoilor agricultorilor. „Apelând la utilajele comercializate de MEWI veţi găsi soluţia tehnică pentru nevoile dumneavoastră. Avem utilaje ce acoperă tot spectrul de nevoi, pornind de la tehnica de prelucrare a solului, de semănare şi până la recoltarea culturilor agricole”, a afirmat dl Coca.

În perioada 15 iulie-30 septembrie 2012, la achiziţia de maşini şi utilaje agricole performante, MEWI are o ofertă financiară care constă în avans 10% şi dobândă de 5,5%. Agricultorii prezenţi la demonstraţie au avut ocazia să participe la tombola organizată de MEWI, pentru a câştiga o excursie de două zile, la sfârşitul lunii septembrie, ce cuprinde vizitarea noii fabrici Horsh din Germania şi participarea la OktoberFest din München. Prezentarea utilajelor

Din acest an, firma MEWI este partener oficial al mărcii Challenger în România. La demonstraţia organizată la Călăraşi, pe terenurile administrate de dl Virgil Arpăşanu, primele utilaje prezentate au fost tractorul şenilat Challenger, modelul 875 C de 600 CP, echipat cu cultivatorul Horsch Tiger 8 MT.

„S-au efectuat teste timp de aproape doi ani cu cultivatorul Tiger 8 MT şi s-a dovedit că este un utilaj foarte bun pentru dezmiriştire, chiar şi în cazurile în care se intră după recoltarea porumbului. Sub aspectul construcţiei, cultivatorul dispune de o secţie de prelucrare a terenului cu două rânduri de discuri, ce permit lucru de profunzime, urmată de două rânduri de gheare care prelucrează solul chiar mai intens decât discurile, ajungând până la o adâncime de 35 cm, apoi se află o baterie de discuri de nivelare, urmată în final de un tăvălug inelar cu rol de nivelare şi uşoară compactare a solului. În funcţie de structura solului şi de dorinţa clientului, utilajul poate fi echipat suplimentar, cum este şi în cazul de faţă dotarea cu tăvălugul inelar”, a spus reprezentantul MEWI.

Cel de-al doilea tractor marca Challenger prezentat la eveniment a fost modelul şenilat 765 C de 355 CP, ce face parte din seria 700. Acesta a fost echipat cu un disc scurt Horsch, modelul Joker 8 HD. „Tractorul este unul performant, având inclus în standard un ridicător spate. Sistemul hidraulic este bine dimensionat, ceea ce permite echiparea cu utilaje complexe. Horsch are trei variante constructive pentru acest cultivator: purtată, cu lăţimi de lucru de la 3 până la 6 m, tractată - de la 5 până la 12 m şi ultima variantă - Joker HD, de la 6 până la 8 m. Diferenţa esenţială faţă de cele amintite anterior este aceea că la Joker HD discurile au o dimensiune mai mare, de 62 cm, pentru a face o dezmiriştire corespunzătoare de până la 20 cm adâncime”, a precizat directorul de vânzări. Din categoria tractoarelor Fendt pe care firma MEWI le comercializează încă din anul 2007, fiind importator unic autorizat al acestei mărci în România, au fost prezentate modelele cu puteri cuprinse între 100 şi 390 CP.

Modelul 939 Vario, de 390 CP, a fost echipat cu cultivatorul Horsh Terrano 4 MT. „Tractorul din seria 900 are un grad de echipare foarte ridicat, are un ridicător frontal pe care putem pune o greutate pentru o bună aderenţă a puterii la sol. Transmisia este continuă de la 0 la 60 km/h. Acest tractor nu dispune însă de o priză de putere frontală, dar poate fi echipat la cererea clientului. În privinţa utilajului Terrano 4 MT, acesta reprezintă o noutate în domeniul prelucrării solului, având un orizont de lucru de până la 30 cm. Lucrează bine în mirişte, chiar şi acolo unde există o cantitate importantă de resturi vegetale. Dispunerea organelor de lucru este pe mai multe rânduri, în ideea de a se evita înfundarea, şi există posibilităţi de lucru cu tăvălugi mai grei care să efectueze o compactare a solului”, a afirmat dl Coca.

Tractorul Fendt din seria 300, de 135 CP, a fost echipat cu plugul Europal 7 de la firma Lemken. „Tractorul face parte din generaţia nouă şi este full echipat. Este un tractor universal pe care, în general, îl dotăm cu anvelope late pentru lucrări grele, dar există opţiunea echipării cu roţi înguste pentru lucrări de intensitate mică şi mijlocie”, a menţionat directorul de vânzări. Un alt tractor marca Fendt a fost modelul 210, din seria 200, cu puteri cuprinse între 60 şi 110 CP. Maşina a fost echipată cu un tocător de resturi vegetale, Spearhead MultiCut 420, cu o lăţime de lucru de 4,20 cm. La acest model de tocător, lăţimile de lucru pornesc de la 1,6 m până la 12 m. Din gama tractoarelor Fendt, acesta a mai descris modelul 722 Vario de 220 CP, cu motor AdBlue, echipat cu semănătoarea de păioase Horsch Pronto 6 DC, iar din cea a combinelor a prezentat maşina 6275 L MCS.

„Această semănătoare asigură o precizie înaltă şi o calitate superioară a operaţiei de semănat. Dozarea seminţelor se face electric, iar buncărul are o capacitate de 3.500 l, ce poate fi dublu compartimentat, 40% seminţe şi 60% îngrăşăminte chimice. La semănătorile Pronto, lăţimile de lucru sunt cuprinse între 3 şi 12 m, caz în care avem buncăre separate, pentru a avea o atonomie mare de lucru”, a afirmat dl Leontin Coca.

O altă semănătoare Horsch ale cărei caracteristici tehnice au fost prezentate la demonstraţie a fost cea de prăşitoare, modelul Maestro 8.70 CC. Maşina a fost tractată de tractorul Valtra, din seria S, de 370 CP. Important la această semănătoare este faptul că sistemul de distribuţie este electropneumatic, ceea ce asigură o precizie foarte mare a semănatului. Buncărul are o capacitate de 2.800 l, iar cutiile de seminţe de 70 de litri, ceea ce înseamnă o automomie mare de lucru.

„Vreau să menţioneaz că în gama Maestro există modele mai mari, SV, care au o capacitate a buncărului de aproximativ 9.000 de litri, iar dozarea seminţelor se face direct din buncăr”, a spus dl Coca. Un alt tractor din marca Valtra prezentat la demonstraţia practică a fost modelul T 153, de 159 CP. De la firma Challenger a mai fost prezentată maşina de erbicidat autopropulsată RoGator 655. „La această gamă de maşini capacitatea rezervorului este cuprinsă între 4.000 şi 6.000 l, iar lăţimile de lucru, între 24 şi 36 m”, a precizat dl Coca.

Alte utilaje prezentate de directorul de vânzări al firmei MEWI au fost remorca autodescărcătoare Horsh Titan, a cărei capacitate totală de 34 mc poate fi descărcată în doar 2 minute, maşina de erbicidat Primus, cu capacitatea rezervorului de 3.300 de litri, încărcătorul frontal Merlo, cu o capacitate de ridicare de 3,4 tone la o înălţime de 7 metri, tractoarele Valtra N 163 şi un model cu o putere mică din seria A, precum şi distribuitorul de îngrăşăminte Rauch, cu o capacitate de 3.000 de litri.

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE