REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Timac AGRO Romania, competitivitate si profesionalism

15/12/2010

0 Comments

 
Picture
_Produsele de nutriție vegetală ale Grupului francez Roullier au pătruns în urmă cu patru ani pe piața din România prin filiala Timac Agro. Dacă la început fermierii români nu cunoșteau mai nimic despre fertilizanții acestui producător francez și despre specificitățile lor, astăzi putem spune că mulți cunosc cel puțin produsul Sulfammo, clasificat de companie ca fiind unul dintre cei mai bine vânduți fertilizanți. Acest lucru se datorează activității întregii echipe, bazată pe spirit antreprenorial, calitate, competitivitate și profesionalism.


_De 4 ani pe piața din România și de peste 50 de ani la nivel mondial
Pentru a sărbători evoluția sa pe piața națională de îngrașăminte chimice, Timac Agro a organizat, la data de 25 noiembrie a.c., la Sinaia, un eveniment special, dedicat, în principal, partenerilor săi de distribuție. Cei care au înregistrat rezultate bune din punctul de vedere al vânzărilor au fost premiați, iar titlul de partener al anului a fost acordat societății Aectra Agrochemicals, un important furnizor de inputuri pentru agricultură ce operează la nivel național.
În cadrul Convenției comerciale 2010, au fost prezentate anumite date cu privire la evoluția suprafețelor fertilizate cu îngrășăminte Timac, iar expunerea lor a fost realizată de dl Ionel Bursuc, directorul de vânzări al firmei.

„În anul 2007, suprafața pe care au fost administrate produse Timac a fost de circa 100 de mii de hectare, iar în 2010, până în luna octombrie, această suprafață a crescut la 250 mii ha. Pentru anul viitor, ne-am propus să ajungem la 300 de mii de hectare”, a afirmat dl Bursuc. Potrivit declarațiilor sale, volumul vânzărilor a crescut treptat în decursul anilor, ajungând de la 600 de tone, în 2007, la 1.300 de tone, în 2010, volum realizat de fiecare distribuitor în parte. Această creștere reflectă, de altfel, cererea agricultorilor români, care au început să fie interesați de îngrașăminte chimice de calitate superioară, pentru a asigura plantelor cât mai multe elemente nutritive de care acestea au nevoie.

O gamă variată de fertilizanți
Cu o experiență de peste 50 de ani, Grupul Roullier a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 2 mld. de euro. „În anul 2007, cifra de afaceri a Timac Agro România a fost de 7 milioane de euro, iar în acest an am ajuns la 15 milioane de euro. Este un rezultat bun pe o piața a îngrașămintelor chimice de 400 milioane de euro. Pentru anul 2011, ținta noastră este aceea de a crește cifra de afaceri cu 30%”, a precizat dl Adrian Dragan, directorul general al companiei. Gama de produse Timac cuprinde fertilizanți granulați de tipul NPK, NP, PK, P, cu macroelemente secundare și microelemente, N+SO3+MgO+CaO de tip Sulfammo, amelioratori nutriționali, îngrășăminte hidrosolubile folosite pentru sistemele de fertirigare și biostimulatori foliari și radiculari.

Pentru a face mai atractivă oferta de colaborare, Timac Agro propune pentru primăvara anului 2011 următoarele: flexibilitate privind termenul de plată; o gama variată de produse, strategie de marketing diversificată și adaptată pieței, precum și atingerea unor obiective ambițioase pe care să le realizeze împreună cu partenerii lor de afacere, fermieri și distribuitori. Va continua parteneriatele cu companii producătoare de semințe și pesticide.

În anul 2010 a avut parteneriate cu Monsanto, Bayer, Limagrain și Euralis. În același timp, Timac Agro a construit un parteneriat pentru finanțarea agricultorilor împreună cu banca franceză Credite Agricole (Emporiki Bank), o parte semnificativă din dobânda acestor credite fiind susținută de Timac. Timac Agro promite ca anul viitor, mai exact în luna mai, când va sărbători cinci ani de existență pe piața din România, să prezinte o gamă de produse noi și inovatoare, cum este cazul noului tip de fosfor creat de laboratoarele de cercetare ale Grupului Roullier și care are proprietatea de a nu retrograda în sol. Acest lucru înseamnă că fosforul va fi asimilat într-un procent mai mare de către plante, nemaiexistând riscul ca acesta să fie blocat în sol.

„Sunt inovații remarcabile ale cercetării noastre într-un domeniu care nu a mai evoluat de 100 de ani. Noul tip de fosfor pe care-l vom avea nu este retrogradabil”, a declarat dl Vincent Besnard, director pentru Europa de Sud-Est al Timac AGRO International.

Ana MUSTĂȚEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE