REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

TRION - noua gamă de combine Claas

1/9/2021

0 Comments

 
Picture
Compania germană producătoare de tehnică agricolă Claas a planificat în cele mai mici detalii lansarea noii game de combine TRION, menită să răspundă celor mai exigente cerinţe venite din partea fermierilor.
În dimineaţa zilei de 5 august, Claas Germania a organizat o conferinţă de presă online despre noua serie de combine, care se încadrează în clasa medie a maşinilor de recoltat, cu puteri de la 258 până la 435 CP. După-amiaza, Claas Regional Center South East Europe, având sediul în Afumaţi, judeţul Ilfov, a pregătit un moment special şi a prezentat două modele de combine din seria TRION în faţa agricultorilor invitaţi la evenimentul desfăşurat în aer liber în comuna Snagov. Lansarea noii game a fost sărbătorită cu jocuri de foc şi lumini, iar detaliile tehnice au fost oferite de Dimitar Stoyanov, product manager combine.

Motto-ul seriei TRION este „Fits your farm“ („Se potriveşte fermei tale“), deoarece gama cuprinde 20 de modele cu configuraţii diferite, cu 5 sau 6 scuturători, cu rotori simpli sau dubli şi o multitudine de opţiuni în ceea ce priveşte dotarea noii combine. Toate modelele din noua gamă vor fi disponibile pentru pieţele europene începând cu anul de recoltare 2022.

„În urmă cu 50 de ani, în 1971, Claas lansa combina Dominator 80, care avea să devină o legendă 
şi un reper pentru standardele companiei. În 2013, a început un nou proiect pentru dezvoltarea combinelor din clasa medie, iar în 2017 am testat primul prototip fabricat în Germania. România, alături de alte 12 ţări din patru continente, a avut posibilitatea să îl testeze, deoarece aici avem culturi şi condiţii diverse. Pentru Claas a fost foarte important ca noua combină să răspundă cerinţelor fermierilor din întreaga lume, iar acestea sunt în materie de performanţă, precizie, adaptabilitate şi fiabilitate“, a precizat specialistul de produs Stoyanov.

Două concepte de separare, trei serii de modele

Gama TRION cuprinde, în esenţă, trei serii de modele, cu combine de recoltat cu scuturători şi combine de recoltat hibride şi două lăţimi ale canalului de treierat:
  • TRION 500 cu 5 scuturători şi sistem de treierat APS WALKER; lăţime canal de 1.420 mm;
  • TRION 600, cu 6 scuturători şi sistem de treierat APS WALKER; lăţime canal de 1.700 mm;
  • TRION 700 cu sistem de treierat APS HYBRID (TRION 710-730 cu rotor unic ROTO PLUS, TRION 750 cu rotor dublu ROTO PLUS); lăţime canal de 1.420 mm.

Toate modele TRION sunt acţionate de ultima generaţie de motoare cu 6 cilindri Cummins, Stage V. De asemenea, toate motoarele sunt echipate cu sistemul de adaptare automată a puterii Dynamic Power. Acest sistem de contol eficient este capabil să reducă până la 10% din costurile de carburant. Capacităţile buncărelor de boabe de 8.000, 9.000, 10.500, 11.000 sau 12.000 de litri variază în funcţie de model şi versiune. Viteza de descărcare variază de la 90 la 130 l/s. Toate seriile de modele pot fi echipate cu cele mai noi caracteristici, existând şase versiuni cu sistem de şenile TERRA TRAC, ce asigură lăţimi de la 635 până la 890 mm, şi şase versiuni cu compensare a pantei laterale MONTANA. Şasiul utilajelor Trion Montana este capabil să compenseze pante laterale cu o înclinare de până la 18% şi pante longitudinale cu o înclinare de până la 6%. Modelele TRION pot fi combinate cu un număr mare de implemente frontale Claas.

În plus faţă de hederele CERIO cu platformă fixă, gama include hedere VARIO, hedere CONVIO şi hedere pliabile. Pentru culturile de talie mică, precum mazărea sau soia, gama cuprinde seria MAXFLEX cu melc de alimentare şi heder cu bandă CONVIO 
FLEX, ambele având o platformă flexibilă. Gama de hedere este completată de implementele frontale CORIO şi CORIO CONSPEED pentru porumb, precum şi SUNSPEED, pentru operaţiunea de treierat floarea-soarelui. Combinele TRION dispun de o cabină spaţioasă, de un parbriz mai mare şi geamuri laterale care asigură o vizibilitate excelentă asupra implementelor şi a împrejurimilor.

Terminalul CEBIS şi cotiera pot fi reglate independent, pentru a oferi un răspuns ergonomic optim la nevoile operatorului. Şi cu ajutorul manetei multifuncţionale CMOTION, care este disponibilă ca alternativă la maneta de comandă standard, operatorul are întotdeauna la îndemână funcţiile-cheie - inclusiv până la şapte setări preferate, programabile individual - pentru un răspuns rapid.

Un compartiment frigorific de 30 de litri, un pachet opţional de iluminare LED pe 360 de grade şi un ştergător de parbriz pe 360 de grade completează pachetul cuprinzător de dotări.


Concentrat pe îndeplinirea celor mai înalte cerinţe de performanţă

Separarea primară pentru toate modelele TRION este realizată de unitatea de treierat APS cu un accelerator de preseparare (diametru de 450 mm) şi o tobă de batere de mari dimensiuni (diametru de 600 mm), care asigură un flux constant de material recoltat şi permite funcţionarea susţinută pe parcursul zilelor lungi de lucru. Aproximativ 90 la sută din boabe sunt preluate cu uşurinţă din materialul recoltat în această etapă iniţială. Turaţia tuturor celor trei tamburi poate fi reglată sincron din cabină, prin CEBIS.

De asemenea, CEBIS este 
utilizat pentru reglarea în paralel şi în mod sincron a suprafeţei de separare şi a contrabătătorului. Protecţia hidraulică la suprasarcină permite funcţionarea până la limita de performanţă, previne blocajele şi oferă protecţie împotriva deteriorării cauzate de corpurile străine.

Dacă este necesar, cele trei segmente 
ale contrabătătorului MULTICROP, care este proiectat pentru multe materiale recoltate destinate treierării şi condiţii de treierat,  pot fi înlocuite pur şi simplu prin trapa de colectare a pietrelor. Contrabătătorul principal poate fi echipat cu diverse segmente concave, după cum este necesar, cu un segment concav conceput ca o unitate uşor de schimbat. Separarea secundară pentru TRION 500 şi TRION 600 este realizată de cinci sau şase scuturători cu suprafeţele de separare respective, de 7,48 şi 6,25 m2. Aceste modele sunt echipate în mod standard cu MULTIFINGER SEPARATION SYSTEM (MSS), care afânează în mod uniform masa de paie, crescând astfel semnificativ performanţa de separare, mai ales atunci când este vorba de un nivel ridicat de umiditate a paielor sau de plante spontane. Separarea secundară atât pentru TRION 720, cât şi pentru TRION 730 este gestionată de un singur rotor. În schimb, vârful de lance al seriei de modele, TRION 750, foloseşte rotori dubli pentru separarea secundară. Pentru toate modelele TRION cu APS HYBRID şi ROTO PLUS, turaţia rotorilor este continuu variabilă şi poate fi setată independent de viteza unităţii de treierat APS, din confortul cabinei. Reglarea hidraulică a clapetei rotorului (TRION 720/730: reglare manuală disponibilă ca opţiune) face posibilă închiderea a până la patru segmente, reducând astfel sarcina de pe casa sitelor, când sunt implicate paie uscate.

Curăţare JET STREAM cu sistem de nivelare 3D/4D

Pentru a face faţă ratei înalte de productivitate, toate modelele TRION sunt echipate cu un sistem de curăţare JET STREAM extrem de eficient, cu turbine de ventilaţie, variator hidraulic pentru turaţia ventilatorului şi prima treaptă dublu ventilată pentru a asigura precurăţarea. Sitele superioare şi inferioare au o suprafaţă totală combinată de 5,1 m2 pentru TRION 500 şi TRION 700, respectiv de 5,8 m2 pentru TRION 600. Datorită curăţării 3D cu control transversal activ, performanţa completă de curăţare este menţinută şi pe pantele cu o înclinare de până la 20%. În timpul treieratului la deal şi la vale, AUTO SLOPE reglează automat turaţia ventilatorului. În ceea ce priveşte modelul TRION 700, sistemul opţional de curăţare 4D asigură, de asemenea, performanţe constante la operarea pe pante.

Sistemele de asistenţă CEMOS îndeplinesc cerinţele individuale

Toate modelele TRION pot fi echipate, după cum este necesar, cu diferite sisteme automate şi de asistenţă pentru operator din gamele CEMOS AUTOMATIC şi CEMOS DIALOG, care nu numai că îmbunătăţesc performanţa, ci şi optimizează eficienţa şi calitatea treieratului, reducând în acelaşi timp volumul de muncă al operatorului.

  • AUTO CROP FLOW identifică vârfurile de sarcină în etapele de separare primară şi secundară, precum şi la nivel de motor şi reduce fluxul de material recoltat din unitatea de treierat, dacă este necesar.
  • CRUISE PILOT preia controlul automat al vitezei de deplasare în conformitate cu unul dintre cele trei moduri preselectate: tempomat pentru o viteză constantă de deplasare; randament constant pentru sarcina constantă a tuturor ansamblurilor cheie, chiar şi în cazul schimbării drastice a condiţiilor de recoltare; randament maxim, cu monitorizarea pierderilor pentru un proces optim de treierat, la limita de performanţă a utilajului.
  • AUTO SLOPE: reglează turaţia ventilatorului turbinei pe baza înclinării longitudinale a utilajului TRION pe pante, astfel încât performanţa de curăţare să rămână stabilă.
  • CEMOS AUTO CLEANING: turaţia ventilatorului şi deschiderile din sita superioară şi inferioară sunt ajustate automat în funcţie de schimbarea condiţiilor de treierat.
  • CEMOS AUTO THRESHING: distanţa contrabătătorului şi turaţia unităţii de treierat APS sunt reglate automat în funcţie de condiţiile de treierat.
  • CEMOS AUTO SEPARATION: această funcţie a modelului TRION cu APS HYBRID reglează automat turaţia rotorului şi poziţia clapetelor rotorului în funcţie de condiţiile de recoltare în schimbare.

Patru sisteme de direcţie şi noul CEMIS 1200

Clienţii au de ales între patru sisteme de direcţie automată. LASER PILOT virează folosind marginea din stânga a culturii ca punct de referinţă. FIELD SCANNER este montat pe acoperişul cabinei şi ghidează TRION prin detectarea optică a marginilor recoltei (posibil la stânga şi la dreapta) şi a cărărilor. În timpul recoltării porumbului, TRION este ghidat prin intermediul AUTO PILOT de pe culegătoarele CORIO şi CORIO CONSPEED. A patra opţiune este GPS PILOT cu navigare prin satelit.

Noul terminal CEMIS 1200 cu ecran de 12 inch este disponibil pentru această funcţie. Oferă vizualizări 2D şi 3D, gestionarea sarcinilor online şi documentaţie cu export de date prin TELEMATICS sau 
stick USB, cartografiere în timp real a randamentului şi afişare a datelor privind randamentul.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE