REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Viața la fermă în viziunea BASF

15/1/2016

0 Comments

 
Picture
Am participat de curând la unul dintre evenimentele de iarnă ale BASF. Nu a fost nici o surpriză să întâlnesc un număr mare de fermieri, ştiut fiind faptul că evenimentele acestei companii sunt aşteptate cu mare curiozitate, atât de fermieri, cât şi de concurenţă.
Conceptul acestui sezon de evenimente este cel demarat anul trecut: o întâlnire cu fermierii, într-un platou de filmare al unei emisiuni de televiziune dedicate fermierilor. De această dată, BASF TV a implementat emisiunea „Viaţa la fermă“ pe un scenariu care prevede prezentare de produs, cu inserţii video, ale unor fermieri utilizatori ai produselor propuse pentru fiecare cultură importantă, cu simularea unui interviu în direct de la „faţa locului“, cu dezbateri în direct cu autorităţile APIA şi AFIR, cu rubrică meteo şi, bineînţeles, pauze de publicitate. „Am început caravana evenimentelor de iarnă ale BASF la Constanţa, la mijlocul lunii ianuarie, şi vom continua în alte localităţi din zonele agricole importante din ţară, precum Brăila, Călăraşi, Giurgiu, Timişoara, Craiova. La fiecare eveniment pe care îl organizăm ne interesează să interacţionăm cu fermierii, să înţelegem mai bine problemele pe care le au, dar şi să cunoaştem gradul de satisfacţie al utilizării produselor noastre. De aceea este important să dialogăm şi să ascultăm cât mai mult. Încercăm să facem o manieră de a prezenta produsele cu un minimum de informaţie, dar informaţia trebuie să fie una cheie, însă mai mult ne interesează să vedem care este opinia partenerilor noştri. De altfel, evenimentele acestei ierni stau sub deviza «Viaţa la fermă - inspirat de realitate, regizat de fermieri». Este un slogan care continuă campania începută acum doi ani - «Să fii fermier este cea mai importantă meserie din lume». Noi credem în aceste lucruri şi de aceea trebuie să arătăm şi în practică, în maniera în care colaborăm cu partenerii noştri, în care organizăm evenimentele, pentru că, vă spuneam şi alte dăţi, atât timp cât fermierul este mulţumit şi bogat, toată lumea va avea de câştigat“, a declarat Mircea Chetrone, director de marketing BASF. O cultură profitabilă şi îndrăgită de fermierii români este porumbul, chiar dacă anul 2015 a fost unul dificil din punct de vedere meteorologic. Pentru această cultura, BASF aduce în acest an o noutate - AKRIS.

„Sigur că deţinem în portofoliu o gamă mare de produse pentru cultura porumbului, iar anul trecut am pus accent pe Frontier Forte - un produs preemergent, pentru că este primordial să ai un start bun al culturii. Se ştie că pierderile din recolte datorate îmburuienării din primele faze ale dezvoltării sunt greu de recuperat ulterior. De aceea, anul acesta le-am adus fermierilor un erbicid nou, AKRIS, care conţine două substanţe active: dimetenamid - P şi terbutilazină, care are un spectru foarte larg de combatere. Datorită acestor două elemente, Akris are acţiune peliculară, datorită primei substanţe active, şi acţiune sistemică, datorită celei de-a doua. Poate fi aplicat atât în preemergenţă, cât şi în postemergenţă timpurie. Prin acest produs încercăm să atacăm acest segment nou al produselor cu un spectru larg de aplicare şi foarte flexibil privind fereastra de aplicare. Recomandăm doze de 2,5-3 l/ha, dar dozele pot fi diferenţiate în funcţie de fiecare situaţie concretă din fermă, mai ales când avem o infestare puternică şi un conţinut ridicat de humus, putem să mergem pe dozele maxime prevăzute în indicaţiile de pe pachet. Acest produs este eficient mai ales împotriva gramineelor din sămânţă, dar combate şi buruieni dicotiledonate importante, cum ar fi Amaranthus spp. (ştir) şi Ambrosia trifida (ambrozie). Fermierii cunosc bine produsul Frontier Forte, care este specializat pentru buruienile monocotiledonate, folosit preemergent, în timp ce acest produs se adresează solurilor cu îmburuienare mixtă încă din primele faze de dezvoltare ale porumbului. Akris este soluţia, mai ales că am avut cerere de pe piaţă de un astfel de produs. Iar dacă vorbim despre îmburuienări perene, atât costreiul, cât şi pălămida, avem nevoie de un produs graminicid sau un produs ca Dicamba, de exemplu, pentru postemergenţă. Noi avem ca abordare un pachet total - pachetul Rekord, care este un succes în ultimii ani“, a completat Mircea Chetrone, director de marketing BASF. Noutăţile pentru anul 2016 nu se opresc aici. O cultură ceva mai dificil de implementat, dar foarte profitabilă, este rapiţa. Şi pentru aceasta, BASF oferă produsul CLERAVO.

„Anul 2016 aduce încă o noutate fermierilor care au culturi de câmp şi acum ne adresăm celor care pun rapiţă. În cadrul sistemului Clearfield lansăm un nou erbicid - Cleravo, care conţine două substanţe active: imazamox si quinmerac, ambele cu un spectru foarte larg de combatere. Cleravo vine în sprijinul fermierilor pentru a putea combate buruienile care au rezistat peste iarnă şi care nu au fost combătute în toamnă. Indiferent de situaţie, în cadrul sistemului Clearfield noi recomandăm mai ales aplicarea în toamnă a unui erbicid, pentru că trebuie avut în vedere că 50% din producţia de rapiţă se formează în toamnă. Există un risc foarte mare pentru cultură în cazul în care avem o infestare puternică cu buruieni, pentru că se accentuează concurenţa pentru lumină - ceea ce determină creşterea coletului şi scăderea rezistenţei la temperaturi scăzute, dar şi o concurenţă pentru elementele nutritive. De aceea, pentru partea de toamnă, pentru culturile Clearfield, propunem Cleranda şi pentru primăvară, noul Cleravo. Chiar dacă în acest prim an pe piaţă a lui Cleravo nu va fi o cantitate mare, ne interesează să câştigăm experienţă în utilizarea lui, pentru a combate mai bine buruienile pentru cultura rapiţei. Dacă ne referim la momentul până la care aplicăm acest produs, este mai important să ştim care este stadiul de dezvoltare al buruienilor şi apoi al rapiţei. Trebuie să ne gândim la substanţele active ale produsului: imazamoxul care trebuie aplicat de la faza de cotiledoane a buruienilor până la 2-4 frunze ale buruienilor dicotiledonate, iar quinmerac este ceva mai agresiv şi eficient pentru buruieni de tipul Gallium, Turiţa, greu de combătut în sistemele convenţionale. Principala modalitate de absorbţie este cea foliară, dar se poate face şi prin intermediul solului. Am gândit acest produs similar celui pe care l-am lansat la porumb: eficacitate mare, fereastră de aplicare largă“, a concluzionat Mircea Chetrone.

Valentin BLĂNARU
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE