REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Zile dedicate tehnologiei de recoltare John Deere

15/3/2014

0 Comments

 
Picture
În perioada 27 februarie-28 martie a.c., IPSO Agricultură desfăşoară, în şase locaţii din ţară, seria evenimentelor Grain Days, dedicate în principal tehnologiilor performante de recoltare John Deere.

Primul eveniment a avut loc la sediul firmei din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, iar în cadrul evenimentului s-a vorbit despre combinele JD, sistemele de ghidare prin satelit (AMS) şi monitorizare (JDLink), despre activitatea de service şi piese de schimb, dar şi despre ofertele de finanţare.

Au fost dezvăluite şi câteva elemente de noutate pentru anul 2014, printre care se numără deschiderea noului sediu de piese de schimb la Giurgiu, sistemul de reglare interactivă a combinei ICA şi echipamentele de recoltat pentru plante prăşitoare marca Oros. O altă noutate constă în dezvoltarea activităţii de comercializare a utilajelor şi maşinilor agricole second-hand.

La solicitarea clienţilor săi, IPSO Agricultură se va implica mai intens şi în activitatea de instruire a operatorilor, urmând ca în scurt timp să desfăşoare în centrele sale regionale astfel de sesiuni teoretice şi practice. În perioada 27 februarie-28 martie a.c., IPSO Agricultură desfăşoară, în şase locaţii din ţară, seria evenimentelor Grain Days, dedicate în principal tehnologiilor performante de recoltare John Deere.

Specialistul companiei pe partea de combine, dl Radu Meşină, a vorbit despre istoria John Deere de peste 100 de ani în producerea maşinilor de recoltat. Acesta a descris cele trei serii de combine, W, T şi S, care se diferenţiază după sistemul de batere, respectiv pe scuturători, pe flux tangenţial şi pe flux axial de separare. Seriile W şi T au puteri cuprinse între 260 şi 431 CP, iar gama combinelor S, de la 371 până la 626 CP.

Tehnologia cu căişori a combinelor din seria W asigură o performanţă deosebită la toate tipurile de culturi şi în toate condiţiile de recoltare. Această gamă cuprinde patru modele, cu 5 şi 6 căişori, iar capacitatea buncărului este de la 8.000 până la 9.000 de litri. Printre beneficiile acestei serii se numără rata rapidă de amortizare a investiţiei şi productivitatea ridicată. „Seria T a combinelor tangenţiale a apărut în anul 2007, pentru a completa gama precedentă şi a răspunde nevoilor fermierilor în privinţa calităţii paielor. Când a fost lansată, seria T a primit medalia de argint la expoziţia internaţională Agritehnica”, a precizat dl Meşină.

Faţă de combinele clasice cu scuturători, maşinile de recoltat din seria T au o productivitate a paielor mai mare cu 11%, iar pe pante, cu până la 22%, cu sistemele HillMaster şi SlopeMaster asigură performanţe similare cu cele pe teren plat. Gama T cuprinde patru modele de combine, cu buncăr de la 8.000 până la 11.000 de litri. Seria S cuprinde combine cu flux axial de separare, de la 371 până la 626 CP, şi este apreciată pentru productivitatea extraordinară pe care o asigură, fiind ideală pentru condiţiile din Europa.

„Specialiştii JD au făcut teste timp de 4 ani, în toate condiţiile de cultură, iar în 2011 a fost lansată la Lisabona seria S, îmbunătăţită. A fost introdus un nou model de rotor, care să protejeze mai bine seminţele şi paiele. Astfel, a rezultat o serie de combine performantă, care nu are pierderi de recoltă şi care balotează paiele”, a afirmat specialistul de produs al IPSO Agricultură. Potrivit acestuia, productivitatea combinelor S este de până la 270 tone/zi şi este foarte apreciată de cei care produc sămânţă.

Seria S cuprinde patru modele, cu un volum al buncărului de la 10.600 până la 14.100 de litri, ce poate fi descărcat în circa 90 de secunde. Asigură cea mai bună calitate a seminţelor şi a paielor, are o capacitate mare şi o fiabilitate deosebită. Partea hidraulică a fost simplificată cu 25%, are mult mai puţine cabluri şi dispune de mai multe variante de transmisii. În privinţa paielor, există opţiunile de a le balota sau toca. Toate combinele JD comercializate în România sunt fabricate în Germania, deşi compania americană deţine fabrici în toată lumea.

Combinele sunt dotate cu motoare JD, de 6, 8, 9 şi 13,5 litri, care respectă normele de poluare Tier 4. „Compania John Deere investeşte zilnic 5 milioane de dolari pentru activitatea de cercetare şi dezvoltare. Anul trecut a produs 16.000 de combine din seria S şi ne dorim să dezvoltăm şi mai mult această clasă de combine şi în România”, a susţinut dl Stefan Franzgrote, specialist produs JD International.

În cadrul evenimentului, reprezentantul companiei americane nu a exclus posibilitatea lansării în viitor a maşinilor agricole JD dotate cu tehnologia AdBlue, care presupune introducerea aditivului AdBlue pe bază de uree în rezervorul de combustibil, astfel încât standardele de mediu să fie îndeplinite.

Referitor la optimizarea activităţii cu maşinile agricole, s-a prezentat soluţia Machine Sync, care a trezit interesul participanţilor. Acest instrument ajută la descărcarea buncărului combinei din mers, cu înaltă precizie, deoarece comenzile tractorului, precum viteză şi direcţie, sunt preluate de către operatorul maşinii de recoltat. În acest fel, nu va mai exista timp mort cu descărcarea buncărului, deoarece această activitate se va putea efectua cu uşurinţă chiar şi în curbe.

Noutăţi în portofoliu


Un nouă inovaţie JD este sistemul de reglare interactivă a combinei ICA, care va fi inclus în standard pentru seriile de combine T şi S, şi opţional pentru gama W. Acest instrument sugerează operatorului ce reglaje trebuie efectuate în vederea atingerii obiectivelor dorite. Fie că se doreşte o calitate superioară a seminţelor recoltate, fie a paielor tăiate, sistemul ICA sugerează combinierului, în funcţie de priorităţiile selectate, ce reglaje trebuie efectuate astfel încât cerinţele de lucru să fie îndeplinite. Alte subiecte abordate au fost variantele pe care firma le oferă în privinţa transmisiei, a platformelor de tăiere, a pneurilor şi a cabinelor. Din 2012 a fost introdusă o nouă cabină, cu 30% mai mare şi ultradotată.

Echipamentele de recoltat plante prăşitoare marca Oros, nou intrate în portofoliul de produse al IPSO Agricultură, sunt fabricate în Ungaria şi reprezintă o variantă mai accesibilă pentru fermierii români. Hederele pentru recoltarea porumbului pot fi adaptate şi pentru cultura florii-soarelui, iar cei care au suprafeţe mari cultivate cu floarea-soarelui pot achiziţiona echipament special pentru recoltarea acesteia.

Informaţii privind activitatea de service şi vânzare a pieselor de schimb au fost furnizate de domnul Mircea Petrescu. La nivelul ţării, compania are 15 sedii, şapte ateliere de service moderne şi o echipă ce cuprinde nouă responsabili cu piesele de schimb şi service, precum şi 80 de tehnicieni şi mecanici. În cadrul prezentării sale, reprezentantul firmei a subliniat importanţa folosirii pieselor originale.

Zilnic, de la depozitul central din Bruchsal (Germania), intră în ţară, prin Arad, un camion cu piese de schimb. Comenzile de piese de schimb sunt onorate în 24 până la 48 de ore. Stocul firmei la nivel naţional cuprinde peste 20 mii de repere distincte, cu o valoare medie de 4,1 milioane de euro. În cele trei sedii din regiunea de sud a ţării, respectiv cele din Alexandria, Teleorman şi Giurgiu, se găsesc peste 3.000 de repere, cu o valoare de circa 400.000 de euro.

Anul trecut, departamentul de service şi piese de schimb a livrat peste 1.500 de tone de marfă în toată ţara, peste 40.000 de filtre şi a efectuat peste 10.000 de ore de perfecţionare şi multe evenimente dedicate operatorilor. Totodată a întreprins diverse colaborări cu liceele şi universităţiile agricole pentru a forma viitoarea generaţie de agricultori. Din prezentările susţinute de reprezentanţii IPSO nu a lipsit nici tema finanţării achiziţiei de tehnică agricolă performantă.

Oferta de finanţare conţine: avans 5%, dobândă începând de la 4,5%, perioadă de creditare de maximum 7 ani, prima rată în septembrie 2015, gratuit asigurare CASCO.

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE