Agricola Bacău a inaugurat o fermă de tip "free range" ce va produce ouă de la "găini fericite"17/7/2012 Compania Agricola Bacău a lansat luni pe piaţă ouă proaspete provenind de la "găini fericite", destinate special pentru cei care vor să-şi aducă aminte de gustul şi savoarea acestor produse avicole provenind de la păsări crescute ca în curtea ţărănească. Aceste ouă, marcate prin cifra 1, se obţin în urma unei investiţii de peste 100.000 de euro materializată în amenajarea unei zone de creştere a găinilor ouătoare după sistemul "free range" care permite păsărilor să stea libere afară în timpul zilei, fiecare exemplar beneficiind, potrivit reglementărilor europene în vigoare, de 4 metri pătraţi de spaţiu exterior.
"Prin lansarea acestor produse dovedim că suntem consecvenţi în alegerea noastră de a adopta o strategie de diferenţiere şi nu una de preţ. Inovăm în continuare pentru consumatorii noştri şi le oferim produse care răspund unor cerinţe specifice. Producem în acest moment ouă marcate cu cifra 1, provenind de la găini crescute în libertate, pe care noi le-am numit "fericite". Producem în continuare ouă proaspete marcate cu cifra 3, obţinute de la găini crescute în baterii îmbunătăţite, conform standardelor Uniunii Europene. Ne-am propus ca, în curând, să producem şi ouă marcate cu cifra 2, de la găini crescute la sol. Dorim astfel să răspundem celor mai diverse şi exigente cerinţe ale consumatorilor noştri", a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola. Ouăle Agricola provenind de la "găini fericite", marcate cu cifra 1, vor fi prezente, începând din această săptămână, în mai multe lanţuri ale retailului modern, precum şi în cele 24 de magazine proprii ale firmei băcăuane deschise în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti Bacău. Preţul la raft al acestor ouă este de circa 0,8 lei. Ca formulă de ambalare, ouăle Agricola marcate cu cifra 1 sunt prezentate în caserole din carton presat de culoare verde, personalizate, de 6, 10 şi 15 bucăţi. În zona amenajată special pentru creşterea "găinilor fericite" sunt 7.000 de exemplare. Două treimi din spaţiul interior este destinat odihnei, cuibăritului şi ouatului, iar o treime din spaţiul din hală este destinată scurmatului şi este amenajată cu rumeguş. O latură a halei este prevăzută cu ferestre, standardizate ca dimensiuni, ce permit ieşirea păsărilor pe pajiştea fermei. "Deocamdată "educăm" găinile pas cu pas, la învăţăm să fie "fericite". Practic, acestea trebuie obişnuite să cuibărească în locul special amenajat, să coboare la scurmat, să iasă afară şi să revină la lăsarea serii. Nu e uşor, trebuie multă răbdare, însă e treaba noastră şi suntem hotărâţi să o facem cât mai bine. În acest moment putem produce circa 168.000 de ouă cu cifra 1 pe lună, respectiv două milioane de bucăţi pe an", a explicat Vasile Bunduc, directorul noii ferme. Agricola Bacău este primul mare producător din România care în 2010 a dezvoltat o nişă în domeniul avicol prin crearea condiţiilor de a scoate "puii fericiţi" afară din hală, la iarbă verde şi a-i hrăni ca la curte cu o reţetă care înglobează 80% porumb. Agricola Bacău deţine circa 5% din cota de piaţă a ouălor proaspete comercializate în România şi este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, dar şi principalul exportator din această categorie. În 2011 Agricola Bacău deţinea 15% din piaţa cărnii de pui, este lider cu 19% pe piaţa de semipreparate şi produse ready-meal, iar salamul de Sibiu produs de firma băcăuană se află pe primul loc în respectivul segment cu 38% cotă de piaţă în volum. "Unul dintre cele mai importante atribute ale brandului Agricola Bacău este acela de inovator, în special în ce priveşte noi concepte de creare şi prezentare a produselor - puiul antistres, puiul fericit, prima linie de ambalare în atmosferă controlată, sistem BDF din România - dar care şi-a asumat şi un demers de responsabilitate socială prin implementarea în România a conceptului biosecurizat la produsele avicole, explicând oamenilor cum se aplică un plan de biosecuritate, crescând încrederea populaţiei în carnea de pui autohtonă şi sensibilizând autorităţile în scopul luării unor măsuri necesare în momente grele", a precizat preşedintele Agricola Bacău. Compania băcăuană este şi este şi primul producător de carne din România care anul trecut a lansat o platformă on-line, www.creatordepoftă.ro, dedicată informării consumatorilor în ceea ce priveşte o alimentaţie sănătoasă şi gustoasă, completată de inedit, puiul de la Agricola Bacău 'plecând' într-o 'călătorie' gastronomică în lume, oferind arome şi reţete noi pentru toţi cei care iubesc gustul cărnii de pasăre împreună cu patru reprezentanţi notorii ai on-line-ului românesc.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
|