0 Comments
În condițiile actuale de climă, culturile de acoperire rămân în atenția cultivatorilor, iar producătorii de sămânță au în portofoliu o varietate din ce în ce mai mare de specii din care se pot realiza diferite amestecuri.
Ecofol România a participat și în acest an, la cel mai animat târg de agricultură din România, Agriplanta, în perioada 23 - 25 mai.
Ecofol deține în România unul dintre cele mai complete portofolii de produse pentru nutriția plantelor, având peste 35 de ani de experiență pe această filieră. Compania este cel mai mare producător de îngrășăminte și biostimulatori din Balcani și ne mândrim cu asta. De la statutul de fitofarmacie în bazinul legumicol Matca, județul Galați, firma Marcoser a evoluat la nivel național iar astăzi, cu un personal de aproape 80 de oameni și colaborări cu cca 300 de dealeri, poate să ofere soluții profesionale legumicultorilor din toate zonele cu tradiție din țară.
Unul dintre expozanții prezenți la Agriplanta, de mai mulți ani, este și distribuitorul de utilaje Brosch pentru cultura usturoiului în România. Prezenți pe piața noastră de câțiva ani, au observat că este o piață dificilă, nișată și fără o evoluție semnificativă nici măcar după ce la această cultură a fost introdus un ajutor de minimis.
În regiunea Mishor Rotem din deșertul Negev, Israel, Haifa Group a implementat o centrală electrică de 10 megawați, marcând o etapă esențială în strategia sa de dezvoltare sustenabilă. Această inițiativă face parte dintr-un plan amplu de investiții în infrastructură și energie regenerabilă, consolidând poziția companiei ca lider în agricultura de precizie și sustenabilitate industrială.
Adina POPTEANU, business developer Romchim Protect
În forfota campaniei de recoltare, care va începe în câteva zile, fermierii deja încep să se gândească și să planifice campania de semănat din această toamnă – un moment esențial pentru culturile de grâu, orz și rapiță. Romchim Protect, producător român cu tradiție în domeniul îngrășămintelor, recomandă fermierilor utilizarea produsului Azosulf Gemix – o formulă inovatoare pentru fertilizarea echilibrată și eficientă. În prezentarea ”Fertilizarea cu cap, nu cu sacul”, pe care Ion Neculcea, fondator Romchim Protect, a susținut-o în cadrul Agriplanta, a vorbit fermierilor despre nutriția specializată, despre cum putem asigura plantelor o disponibilitate constantă a elementelor nutritive începând de la sămânță și până la momentul recoltării, fără exces de îngrășăminte în sol.
Bogdan Constantin, PR & Communication Specialist
Case IH a reproiectat în mod intenționat legendarele combine Axial-Flow de la zero, pentru a vă oferi revoluționarele combine din seria AF. Combina Case IH AF10 are cel mai mare rotor unic din industrie, mărit cu 50% față de modelele precedente, are cel mai mare buncăr de cereale din industrie cu un volum de până la 20.000 de litri și un motor cu consum redus de combustibil, care oferă o putere maximă de 775 CP pentru a recolta eficient mai multe hectare în mai puțin timp. Capacitate, cai putere, tehnologie - această nouă generație de combine de recoltat Case IH AF10 le oferă pe toate, cu flux maximizat al recoltei, viteză îmbunătățită, capacitate mai mare de curățare și transport, rate de descărcare mai rapide și conectivitate de nivel superior cu tehnologie care vine direct din fabrică. Pur și simplu obțineți mai mult cu fiecare oră de funcționare a motorului. Pe data de 22 mai, Agro-Est Muntenia (AEM) a organizat „Ziua Porților Deschise” la unitatea de producție din localitatea Cioranca, județul Buzău – o investiție recentă și majoră a grupului de firme AEM Holding.
Agrii România a organizat în perioada 14 mai – 2 iunie a.c evenimentele „Agrii Practic” în mai multe zone agricole din țară, acestea fiind structurate pe patru ateliere tematice: protecția plantelor, semințe, nutriția plantelor și serviciul de analize Agralytics.
Provocările climatice cu care se confruntă fermierii se răsfrâng asupra activității agricole și îi determină să adopte noi tehnologii de prelucrare a solului, să schimbe structura de culturi practicată la nivel de exploatație sau să aplice localizat îngrășăminte chimice pentru a reduce pierderile și obține o eficiență mai mare. Totodată, soluțiile pe care le implementează în fermă au ca scop menținerea viabilității afacerilor într-o piață marcată de volatilitatea prețurilor la produsele agricole.
În data de 27 mai a avut loc prima reuniune a fluxului de lucru privind efectivele de animale, lansată de comisarul Hansen în cadrul conferinței din 8 mai - o componentă-cheie a viziunii pentru agricultură și alimentație.
Anul 2024 a marcat o etapă remarcabilă pentru cultura sorgului în Europa, înregistrând o expansiune fără precedent a suprafețelor destinate producției de semințe. Cu toate acestea, condițiile climatice neobișnuit de umede de la sfârșitul sezonului au afectat calitatea recoltei, evidențiind provocările persistente ale acestei culturi.
Lidea este o compania europeană de top din domeniul semințelor care investește permanent în cercetare pentru a aduce fermierilor genetică performantă, productivă, cu caracteristici îmbunătățite și adaptată condițiilor pedoclimatice.
Cum v-au ajutat ploile din ultima vreme culturile agricole și cum se prezintă acestea în câmp?
Pe 20 mai Forumul APPR a organizat la București Congresului European al Porumbului, unde s-au reunit reprezentanții agricultorilor din Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb (CEPM), al cărei membru este și APPR. Evenimentul a marcat și celebrarea a 40 de ani de existență CEPM, iar prezența delegațiilor în România a fost un mesaj puternic de recunoaștere pentru fermierii români și rolul lor în agricultura europeană.
SFATURI ISCUSITE: Cum putem proteja culturile semănate în primăvară de boli și fenomene extreme1/6/2025 Ploile mult așteptate au venit cam peste tot, dar odată cu ele au apărut și fenomenele nefavorabile (grindina, inundații, vânt puternic), făcând ca în unele zone culturile să fie afectate sau chiar distruse. Dacă la culturile de cereale păioase și rapiță, semănate în toamnă, tratamentele cu fungicide sunt, în mare parte, pe final sau chiar încheiate, acum atenția se îndreaptă spre culturile semănate în primăvară: porumb, floarea-soarelui, soia etc.
• Peste 1.100 de cereri de brevet, dintre care aproximativ 45% se concentrează pe durabilitate
• Investiții ridicate în cercetare și dezvoltare, în curs de desfășurare, de 2,1 miliarde euro • Aproximativ 10.000 de angajați care lucrează în cercetare și dezvoltare în întreaga lume Produsele de protecție a plantelor, cunoscute generic sub numele de pesticide, conțin una sau mai multe substanțe active, agenți fitoprotectori sau agenți sinergici şi coformulanți. Dar ceea ce conferă tipul de acțiune exercitată de produsul fitosanitar este substanța activă. Cu cât mai multe tipuri de substanțe active (sau “molecule”) sunt utilizate pentru formularea diferitelor produse de protecție, cu atât este mai diversificată gama acestora și mai capabilă să ofere protecție cât mai largă și mai eficientă culturilor agricole. La nivel global, graficul de mai jos indică numărul de noi substanțe active care sunt luate în considerare în procedurile de dezvoltare, respectiv ajung pe piață în fiecare an.
„Culege-ți singur fructele” – o tendință agricolă care reconectează consumatorul cu pământul15/5/2025 Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat în data de 12 mai 2025, anularea oficială a sesiunii de înscriere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate. Decizia a fost motivată de probleme tehnice grave apărute în aplicația electronică de înscriere, suprasolicitată de volumul mare de accesări simultane.
IPSO Agricultură a lansat un nou concept de eveniment dedicat fermierilor care își doresc să implementeze soluții moderne, eficiente și profitabile în activitatea agricolă. Sub numele ”Precision AG TOUR – Soluții eficiente și profit pentru ferma ta!”, evenimentul își propune să aducă în prim-plan tehnologiile de vârf și bunele practici care pot susține performanța în agricultură. Prima întâlnire cu fermierii a avut loc la Alexandria.
|
|