CNH și MASCHIO GASPARDO au anunțat un nou acord de colaborare și licențiere pentru distribuția și furnizarea, în Europa*, a cositoarelor, cositoarelor cu sistem de condiționare, mașinilor de întors fânul și greblelor rotative marca New Holland, inclusiv a pieselor de schimb și a serviciilor de întreținere.
Scopul acestui nou parteneriat cu MASCHIO GASPARDO, care va gestiona distribuția și furnizarea acestor echipamente marca New Holland, este de a garanta furnizarea în continuare de soluții de înaltă calitate pentru fân și furaje, împreună cu un suport tehnic și servicii îmbunătățite pentru beneficiarii New Holland.
0 Comments
Pe măsură ce paleta de produse de protecția plantelor scade în urma interzicerii folosirii anumitor substanțe active, fermierii sunt nevoiți să găsească alte soluții de combatere a organismelor dăunătoare din culturile agricole. BASF este o companie care investește constant în cercetare și inovare cu scopul de a oferi fermierilor instrumentele necesare pentru a continua să producă chiar și în contextul actual, în care provocările de natură climatică, legislativă și economică își pun amprenta din ce în ce mai mult pe rentabilitatea afacerilor.
Într-o lume în care digitalizarea și sustenabilitatea sunt esențiale pentru viitorul agriculturii, Bayer România anunță o veste importantă pentru fermierii din România: platforma digitală Climate FieldView este acum eligibilă pentru finanțare prin AFIR. Această inițiativă marchează un pas semnificativ în sprijinirea fermierilor pentru adoptarea tehnologiilor avansate, esențiale în optimizarea producției agricole și reducerea costurilor, dar și impactului asupra mediului.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță ultima prelungire a sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare.
• O gamă de produse care a evoluat de la un singur model în 1975 la o gamă completă astăzi, condusă de noile combine CR10 și CR11.
• Peste 70.000 de combine TR și CR Twin Rotor au fost produse până în prezent la nivel global. Centrul de Excelență în Recoltare New Holland din Zedelgem, Belgia, a trecut recent prin investiții semnificative și modernizări pentru producția celor mai noi modele CR10 și CR11. Timac AGRO România, parte a Grupului Roullier, aniversează 19 ani de activitate pe piața din România, consolidându-și poziția de lider în domeniul nutriției vegetale și soluțiilor inovatoare pentru agricultură. De la înființarea sa în 2006, compania a contribuit semnificativ la creșterea productivității fermierilor români prin tehnologii avansate și produse adaptate nevoilor locale.
Agro Est Muntenia este un important distribuitor de inputuri agricole pe piața românească, făcând parte din grupul de firme AEM Holding. Compania a împlinit 16 ani de activitate și expertiza sa în domeniul agricol s-a extins prin oferirea de servicii pentru fermieri, cum ar fi: analize complete pentru produse de protecția plantelor, îngrășăminte solide, analize de sol, de plante, pentru apa utilizată în fertirigare și tratamente foliare.
Sprijin pentru legumicultori: MADR lansează în dezbatere publică schema de minimis 2025-20271/4/2025 Pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost postat în secțiunea „Transparență Decizională” un proiect de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate”, în perioada 2025 – 2027.
Unul dintre proiectele susținute de programul TalentA este și cel al Iuliei Blagu din Urziceni, județul Ialomița. Este vorba despre o moară cu pietre în care să obțină în primul rând făină integrală de grâu, dar nu numai. L-a numit Piatra Zânelor, un nume ales de către copii.
De circa 10 ani familia Despi din județul Timiș, localitatea Deta și-a concentrat atenția într-o afacere de producere de sucuri și cidru. Nu partea de producție primară este ceea ce îi atrage, ci obținerea de produse curate, cât mai sănătoase și ambalate corespunzător.
Prin suplimentarea fondurilor alocate Pachetului 4.1.1. din submăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va putea finanța, într-o primă etapă, proiectele depuse în cadrul Componentei I și declarate eligibile, dar fără finanțare, respectiv 189 de proiecte pentru care sunt alocate fonduri nerambursabile totale de 60 de milioane de euro (59.976.111 €).
Într-un interviu exclusiv cu Patrick Valamary, consultant ALCEDO și Teo Radu, Director Tehnic Alcedo pentru CropX și My ALCEDO Carbon, am descoperit cum tehnologia modernă poate transforma managementul apei în agricultură.
Euralis și Maïsadour discută un plan de fuziune a celor două cooperative în vederea creării unei noi cooperative care să sprijine fermierii și regiunile din sud-vestul Franței.
Fermierii care își doresc echipamente de înaltă performanță pentru recoltare au acum ocazia perfectă de a achiziționa combinele John Deere Seria T în condiții extrem de avantajoase! Cu prețuri promoționale atractive, finanțare subvenționată cu 0% dobândă în primii 3 ani și garanție extinsă, această ofertă este una de neratat pentru orice exploatație agricolă modernă.
O apariție spectaculoasă în cadrul fermelor, ziua sau noaptea: noua versiune NIGHT EDITION pentru încărcătoarele SCORPION 733, 742, 756 și 960 produse de CLAAS. În urma introducerii cu succes a versiunii NIGHT EDITION pentru modelele selectate din seriile de tractoare ARION 500, ARION 600, AXION 800 și AXION 900, CLAAS va lansa în primăvara anului 2025 o versiune NIGHT EDITION pentru patru încărcătoare telescopice SCORPION.
În zona viticolă Dealul Mare funcționează de câțiva ani un laborator privat de analize chimice pentru struguri, vin și alte subproduse. Centrul aparține soților Mihai și Daniela Rățulea, ambii specializați și pasionați de cultura vinului. Mihai Rățulea este oenolog la Crama Dagon din Valea Nucetului, iar soția sa este chimist.
Bogdan Constantin, PR & Communication Specialist Titan Machinery România
Timp de un secol, indiferent de vremuri, Farmall a reprezentat un simbol al agriculturii moderne, tehnica agricolă evoluând prin cele 25 de generații ale acestui model. Astăzi, Case IH Farmall, rămâne unul dintre cele mai vândute tractoare din toate timpurile și piesa de rezistență din orice tip de fermă. La jumătatea lunii martie, compania Corteva Agriscience, alături de partenerul StarPerfomining, a sărbătorit într-un eveniment special de celebrare a femeilor din agricultură, finalizarea programului TalentA, ediția a cincea 2024-2025. Acest proiect dedicat dezvoltării profesionale a femeilor din mediul rural și a afacerilor lor a creat o comunitate care, în România, cuprinde circa 300 de participante, și peste 1.300 în toate țările unde se desfășoară.
IPSO Agricultură, importator unic autorizat al mașinilor și utilajelor John Deere, aduce fermierilor români și expertiza producătorului de renume mondial în materie de agricultură de precizie. De pildă, tehnologiile digitale sau cele de automatizare sunt extrem de importante în agricultura practicată astăzi deoarece simplifică în mod semnificativ operațiile agricole din câmp, cresc randamentul proceselor agricole și permit o mai bună gestionare a fermei.
La sfârșitul lunii martie, Comisia Europeană a propus o serie de masuri prin care să se asigure că sectorul vitivinicol european rămâne competitiv, rezilient și o forță economică vitală în deceniile următoare. Acest sector se confruntă cu mai multe provocări precum inversarea tendințelor de consum, schimbările climatice și incertitudinile de pe piață.
Cum apreciați rolul asociațiilor profesionale din agricultură românească în relația cu autoritățile? A crescut acest rol în ultimii ani?
HORT INTEGRA – Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor Horticole din România, are ca director executiv, probabil cea mai tânără domnișoară din mediul agricol care ocupă o astfel de funcție. La doar 20 de ani, Iris Roșculeț este de șase luni implicată în acest proiect, având deja experiență de fermier producător de legume și fiind lider al Cooperativei ialomițene Line.
Comisia Europeană a publicat cele mai recente rapoarte privind starea apei în Uniunea Europeană, subliniind necesitatea unor acțiuni mai rapide pentru protejarea resurselor de apă și reducerea riscurilor asociate inundațiilor. Aceste evaluări acoperă Directiva-cadru privind apa, Directiva privind inundațiile și Strategia pentru mediul marin, analizând progresele realizate în ultimii șase ani și identificând domeniile în care sunt necesare îmbunătățiri.
|
|