Sigma România, importator al mărcii Sky Agriculture în România, a organizat în luna august și începutul lunii septembrie mai multe demonstrații în țară pentru a promova acest brand și, în mod special, utilajele care se pretează pentru agricultura regenerativă.
În cadrul întâlnirilor cu fermierii s-a comunicat faptul că cele trei mărci istorice ale grupului familial francez Burel, respectiv Sky, Sulky și Prolog, au fost reunite sub o singură siglă – Sky Agriculture.
0 Comments
Asigurarea securității alimentare viitoare: Lecții din inovațiile agriculturii durabile din Israel1/9/2024 Motti Levin, CEO Haifa Group
Pe măsură ce ne apropiem de anul 2050, agricultura globală se confruntă cu provocări critice care necesită acțiuni urgente. Creșterea populației și a consumului de alimente pun o presiune imensă asupra sistemelor noastre alimentare, iar metodele tradiționale de agricultură nu mai sunt suficiente. Reducerea suprafețelor arabile, creșterea deficitului de apă și impactul tot mai mare al schimbărilor climatice complică și mai mult situația. Programul Național Antigrindină a fost sistat, prin adresa nr. 6035/30.08.2024, MADR a anunțat lipsa alocării fondurilor necesare activității de operare pentru anul în curs, prin urmare a oprit funcționarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.
În căutarea de soluții pentru instalarea panourilor fotovoltaice, dar care să nu ocupe terenul destinat unor culturi, companiile producătoare propun pentru sectorul horticol diverse variante. La Stațiunea Pomicolă Băneasa, în plantația de la Moara Domnească există un proiect pilot pentru un astfel de sistem agrivoltaic cu panouri cu diferite grade de transparență într-o cultură de căpșun. Dar cum adaptăm un sistem de panouri pentru o plantație (super)intensivă de pomi fructiferi sau viță de vie?
Agricultorii din județele afectate de seceta extremă susțin că aprovizionarea cu apă a solului este slabă și pune în pericol producțiile viitoare.
În cadrul evenimentului organizat la începutul verii de Alianța Industriei Semințelor din România (AISR) la Universitatea de Știinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, am avut ocazia să participăm la cea de-a IV-a ediție a „Zilei Biodiversității Grâului”, ce s-a desfășurat în câmpul experimental al Fermei Didactice și de Cercetare Ezăreni.
„Așa cum le-am promis fermierilor și tuturor asociațiilor de profil alături de care am purtat discuții, am elaborat mai multe acte normative care vor fi adoptate în ședințele de Guvern!
Bogdan Constantin, PR & Communication Specialist Titan Machinery România
Unul dintre cele mai bune rapoarte calitate-preț pe care în poate avea un tractor de 200 CP îl reprezintă noul tractor Case IH Puma 200 X, care este un tractor cu un ampatament mare și cu un motor foarte puternic, într-un angrenaj extrem de eficient care reușește să aducă întreaga putere dezvoltată la nivelul solului. Tractorul Case IH Puma 200 X vine cu 5 ani garanție, în limita a 5000 de ore de funcționare, de la Titan Machinery România, iar oferta acestui tractor include programul „RABLA” de la Titan Machinery, care presupune finanțarea acestui model pe o perioadă de 5 ani, cu avansul care constă într-un tractor vechi, rate cu dobândă anuală fixă de 2,99%, cu posibilitatea ca prima rată să fie plătită abia în septembrie 2025. CLAAS, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de utilaje agricole, își dezvoltă în continuare rețeaua de distribuție în România prin ajustarea zonelor de acoperire ale dealerilor săi autorizați, asigurând atât acoperirea la nivel național, cât și operativitatea pe întreg teritoriul României.
Virusurile reprezintă problema majoră a industriei cartofului pentru sămânță. Eșecul în a le controla duce la scăderea cantității de sămânță certificată disponibilă și creează dificultăți în aval pentru cultivatorii comerciali. Lipsa materialului certificat încurajează circulația cartofilor pentru sămânță și astfel a virusurilor asociate acestora și contribuie la apariția virusurilor necrotice ale tuberculilor în toate regiunile producătoare de sămânță.
Testele riguroase desfășurate în cadrul Forumului APPR au adus în prim-plan, pentru noi la RWA și nu numai, două soiuri de grâu de toamnă care au reușit să se remarce prin performanțe excepționale: Kilas și Obiwan. Aceste soiuri, dezvoltate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fermierilor din România, au demonstrat nu doar o capacitate remarcabilă de producție, ci și o adaptabilitate deosebită la diversele condiții de mediu. Rezultatele obținute în testările din anii 2021, 2022, 2023 și 2024 pentru Obiwan si doar 2023, 2024 pentru noul Kilas confirmă cea ce ne spun și fermierii: aceste soiuri au potențial mare de a aduce randamente ridicate și constante.
La mai puțin de 50 de kilometrii de Capitală, în comuna Conțești, județul Dâmbovița, Alin Dobre cultivă pe 10 hectare dovlecei și zucchini, în sistem ecologic. Sportiv de carieră la început, dar cu legături strânse cu domeniul agricol, el a decis în 2017 să facă propria investiție în legumicultură. A ales această specie pentru că i s-a părut că e mai ușor de cultivat și că pe piața din România nu sunt furnizori locali care să poată livra un produs proaspăt și de calitate.
Auzim sau citim aproape zilnic despre mașini sau organe de mașini agricole cu denumiri bizare, inventate, unele chiar intrate în folclor, care spun multe despre cei care le utilizează. Dacă și pentru voi contează, vă prezint câteva dintre ele și vă rog să le utilizați corect.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru rambursarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Firma NIK România & Bulgaria, furnizoare de tehnologii pentru agricultura de precizie, a prezentat la sfârșitul lunii iulie, în cadrul fermei Alisa Group din județul Călărași, administrată de Arnaud Charmetant, un sistem performant de pulverizare instalat pe o mașină de erbicidat tractată marca Berthould.
După mai multe săptămâni de negocieri, RAGT Semences şi grupul Deleplanque au ajuns la un acord comun în ceea ce priveşte procesul de achiziţie.
În luna mai a anului curent a fost aprobat Regulamentul (UE) 2024/1468 de modificare a Regulamentelor (UE) 2021/2115 și (UE) 2021/2116 în ceea ce privește standardele bunelor condiții agricole și de mediu, care vor putea fi respectate de către fermieri începând cu anul 2025.
În urmă cu trei ani, CLAAS a introdus seria TRION, un nou punct de referință în clasa combinelor de recoltat de dimensiuni medii. Acum, gama este extinsă prin adăugarea noilor modele TRION 740, TRION 740 TERRA TRAC și TRION 740 MONTANA din clasa hibridă compactă, echipate cu un bătător cu lățimea de 1.420 mm și combinația cu eficiență dovedită dintre sistemul de treierat APS HYBRID și rotorul unic ROTO PLUS.
„Pe piața biostimulatorilor găsim o gamă largă de produse, la prețuri diferite, cu aminoacizi esențiali, tocături de alge etc. este destul de greu să iei o decizie. Care produs este mai eficient: unul cu 17 aminoacizi esențiali sau unul cu 20 aminoacizi esențiali, dar poate mai scump cu câțiva lei pe hectar?” este întrebarea la care am încercat să răspundem împreună cu Janos Albert, director regional Timac Agro.
Cartoful electronic - dispozitiv folosit la testarea echipamentelor de recoltat și condiționat1/8/2024 În cadrul evenimentului „Ziua Verde a Cartofului 2024”, organizat la Remetea, firma Rinapack a prezentat cartoful electronic TuberLog. Acest dispozitiv, având forma și dimensiunea unui cartof, este echipat cu senzori de temperatură și de impact, capabili să înregistreze șocurile mecanice și temperaturile la care este supus.
Prezent la evenimentul Media Club organizat în luna iunie de Corteva Agriscience la fabrica de procesare semințe din Afumați, Cosmin Iancu, administrator al SC Picmar Prod (cca. 1.100 ha) din comuna Grădiștea, județul Ilfov, a declarat că fermierii au nevoie de soluții pentru protecția fitosanitară a culturilor adaptate la noile provocări, în special la cele de ordin climatic.
Utilajele inteligente își fac din ce în ce mai mult loc în parcul tehnic al fermelor agricole din România, iar cele care sunt capabile să funcționeze în regim autonom, fără ajutorul operatorilor, trezesc interesul agricultorilor dornici să le testeze capacitatea de lucru.
|
|