Pregătind culturile viitorului, cu o atenție deosebită pentru agricultura ecologică, Summit Agro România, parte a Sumitomo Corporation, Japonia – corporație globală leader Fortune 500, specializată în comerț internațional și investiții în afaceri, a început în anul 2018 conturarea gamei de produse BIO în parteneriat cu Futureco Bioscience, Spania, unul din liderii europeni, de peste 20 de ani, în domeniul cercetării, dezvoltării, producției și comercializării de biostimulanți și produse bio de ultimă generație pentru protecția plantelor.
0 Comments
Agricover anunță lansarea variantei 2.0 a platformei specializate de agricultură digitală CROP360 la 2 ani de la lansarea inițială.
Compania Isagri este pionier în informatica agricolă. A fost înființată la începutul anilor ‘80, când un mic grup de profesori de la Institutul Politehnic LaSalle Beauvais și câțiva agricultori francezi s-au unit, având convingerea că informatica poate avea un rol important în gestiunea și dezvoltarea fermelor.
Agro-Est Muntenia este un important furnizor de inputuri agricole și activ pe piața de agri-business de aproape 15 ani. Paleta sa de produse cuprinde semințe, pesticide, îngrășăminte chimice și servicii. Printre produsele comercializate se regăsesc branduri asupra cărora deține exclusivitate asupra distribuției pe piața autohtonă.
În zilele de 14 si 15 noiembrie a.c Agrii România a organizat la Poiana Brașov un eveniment deosebit dedicat fitofarmaciștilor. Manifestarea, desfășurată sub noul concept - Biosfera, are scopul de a dezvolta o comunitate de fitofarmaciști profesioniști, în strânsă legătură cu reprezentanții companiei, care vin cu un portofoliu variat de produse, pachete și servicii adaptat nevoilor acestora.
La eveniment au dat curs invitației peste 500 de fitofarmaciști din întreaga țară. Constrângerile climatice și economice îi determină pe fermieri să adopte noi tehnologii de cultivare cum este, de pildă, semănatul direct în miriște. Ferma Oprina din comuna Măldăeni, județul Teleorman, a avut curajul să implementeze sistemul no-tillage începând cu acest an agricol la cultura de rapiță, pe o suprafață de 125 de hectare dintr-un total de 580 hectare, iar trecerea a fost gândită în avans pentru a avea toate șansele de reușită.
Tractorul CLAAS de mari dimensiuni primește prestigiosul premiu internațional. Eficiența de tracțiune, confortul, conectivitatea și durabilitatea - aceste argumente puternice au fost cele care au convins juriul internațional al Tractorului Anului să premieze noul XERION 12.650 TERRA TRAC de la CLAAS, lansat în vara anului 2023, cu categoria principală a renumitului premiu, devansând alți trei concurenți.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale lansează începând cu 2 noiembrie 2023 primele sesiuni de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în agricultură și pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, cu fonduri disponibile prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027.
Cu o istorie a fermei care începe în perioada interbelică, actuala afacere de producție fructe și sucuri din Lehliu Gară, județul Călărași este un exemplu de afacere integrată de succes. Ferma din Bărăgan este înființată de Gloria și Andrei Pascu, împreună cu Bogdan Mihalcea;
Pe 14 noiembrie compania Syngenta a lansat oficial noua tehnologie AIR pentru floarea soarelui. Desfășurată la București, în prezența a 500 de invitați, conferința a fost ”animată” și de prezența robotului Titan, coprezentator alături de Cătălin Striblea.
Perioada de vegetație a grâului de toamnă, în condițiile din România, se încadrează, în general, între 270 și 300 de zile, ea depinzând de soi, dar mai ales de condițiile în care se cultivă. În această perioadă lungă de vegetație, asupra grâului de toamnă acționează factorii climatici, într-o amplitudine de variație deosebit de largă.
Dificultățile din acest an, seceta, la care s-au adăugat situația defavorabilă cauzată de fluxul produselor ucrainene pe teritoriul țării noastre și interzicerea neonicotinoidelor în tratarea semințelor pun sub un mare semn de întrebare culturile din anul următor, atrag atenția fermierii și asociațiile profesionale. De aceea, în dezbaterea din cadrul evenimentului organizat de AIPROM, s-au atins câteva puncte mai sensibile: pierderile cauzate de secetă și lipsa irigațiilor, calitatea semințelor folosite la semănat și repercusiunile imediate, ce fel de porumb se folosește în hrana umană și animală, valoarea economică și multiplele sale utilizări în lume.
La întâlnirea de anul acesta de la București, Asociația Industriei de Protecție a Plantelor AIPROM s-a discutat despre cultura porumbului, probleme, provocări și așteptări, precum posibile soluții pentru creșterea productivității în România. Tema propusă de organizatori –„Sustenabilitate și eficiență în cultura porumbului”- a avut scopul de a atrage atenția asupra acestei cereale și a importanței ei economice, atât pentru noi, cât și pentru europeni.
Dr. ing. FLORIN NEACȘU
Din 12 noiembrie Hanovra a devenit, pentru o săptămâna, locul unde producătorii de tehnică agricolă s-au întâlnit cu fermierii, cu partenerii din diferite țări și cu alți specialiști din domeniul agricol. În spațiile mai mult decât generoase ale Centrului expozițional, în 26 de pavilioane de zeci de mii de metri pătrați, cât și în spațiile exterioare, au expus cele mai noi realizări peste 2800 de firme, iar numărul vizitatorilor a fost impresionant, apropiindu-se de o jumătate de milion. A devenit ceva obișnuit pentru Agritechnica, cel mai mare târg de profil agricol din lume. Ambasadorul statului Israel în România, Reuven Azar, a fost prezent la expoziția Indagra din acest an, a vizitat standurile unor companii israeliene specializate în domeniul irigațiilor și active pe piața românească: Metzer, NaanDanJain, Netafim și ne-a acordat un interviu cu privire la implementarea tehnologiilor moderne de irigații, gestionarea eficientă a apei și utilizarea de surse noi de apă.
Andrei Ciocoiu, CMM Seeds Corteva Agriscience România și Moldova
Anul acesta a fost unul foarte de complicat din punct de vedere climatic, dar și economic, atât producțiile, cât și profitul fermierilor fiind serios diminuate. Compania de agrotehnologie, Agreena, și-a confirmat poziția de lider în Europa prin anunțul conform căruia platforma sa de sechestrare a carbonului în sol a înregistrat 2 milioane de hectare înscrise în 17 țări europene.
„Provocările climei în agricultură” eveniment dedicat conștientizării nevoii asigurărilor agricole15/11/2023 Aon România, unul dintre liderii globali în brokerajul de asigurări, a organizat în data de 16 noiembrie evenimentul „Provocările climei în agricultură”. Evenimentul adus laolaltă experți din domeniul agricol și al asigurărilor, pentru a dezbate riscurile din industrie, parteneriatele dintre asigurători și fermieri, creșterea apetitului fermierilor pentru acoperirea riscurilor și soluțiile inovatoare menite să sprijine comunitatea de fermieri.
Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery
După prezentarea prototipului revoluționar de semănătoare de precizie pentru plante păioase și prășitoare deopotrivă, Väderstad a prezentat o nouă semănătoare pe care o va lansa în producția de serie, un model de foarte mare capacitate în proprietatea noului segment de semănători VÄDERSTAD SEED HAWK 600-900C. Această semănătoare a fost prezentată la târgul AGRITEHNICA 2023 din Germania și va fi disponibilă la sfârșitul anului 2024, numai prin Titan Machinery, unic importator și distribuitor al utilajelor marca Väderstad în România. Organizația Interprofesională Națională „PRODCOM Legume-Fructe“ din România (OIPA ProdCom Legume-Fructe) a început seria de evenimente dedicate Dezvoltării și Consolidării Domeniului Agriculturii, Subdomeniului Horticulturii, Sectorul Legumiculturii și Pomiculturii din ROMÂNIA, organizând întâlniri cu micii producători agricoli individuali și marii producători din România aflați în marile bazine legumicole traditionale (IF, BZ, PH, AR, AG, DB, OT, DJ, CL, IL, GL, BR, TL).
|
|