Începând cu data de 1 aprilie 2022, Boualem Saidi preia conducerea Bayer România, Bulgaria și Republica Moldova de la predecesoarea sa, Sercin Giray, care își va continua activitatea ca Head of Performance & Community Management în cadrul Departamentului Group Finance din Leverkusen.
0 Comments
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că fermierii pot depune la APIA Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrul I al anului 2022 (perioada 01.01.2022 – 31.03.2022), în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015 cu modificările și completările ulterioare.
Adidana, o societate cu sediul în Pitești, județul Argeș, specializată în distribuția de inputuri pentru agricultură, parte a RDF Holding, a angajat-o pe Cerasela TUDOR în funcția de Product Line Manager Comercial – Semințe & Produse de Protecția Plantelor pentru Adidana.
Anul 2022 a atras cu sine scumpiri de 50% și mai mult în toate domeniile de activitate, inclusiv în sectorul bovin. Datorită majorărilor substanțiale a consumabilelor și a ratei inflației, costurile de producție a laptelui crud au crescut substanțial. Conform INS, rata actuală a inflației este de 10%, estimându-se să ajungă curând la 11%.
Guvernul marocan a decis limitarea exporturilor de tomate, nu doar către piețele europene. Este perioada Ramadanului, iar tomatele reprezintă un produs de bază în aceste săptămâni. În timp ce importatorii europeni (olandezi) spun că este extrem de dificil , dacă nu chiar imposibil să mai cumpere tomate din Maroc, exportatorii precizează că este vorba doar de cele de calitate inferioară.
Parlamentul României a adoptat în data de 13 aprilie 2022, Legea prin care se vor acorda facilități fiscale pentru persoanele ce lucrează în domeniile agricultură și industrie alimentară, pe modelul celor acordate angajaților din domeniul construcțiilor.
Potrivit recentului raport al Comisiei Europene, creșterea prețurilor la gaze continuă să reprezinte o provocare serioasă pentru industria îngrășămintelor din Uniunea Europeană, reducând producția de îngrășăminte cu azot, unde gazul natural este utilizat în mare măsură ca materie primă în procesul de producție.
Forumul Regional de Pomicultură 2022, organizat anual de Syngenta, a debutat primăvara acesta la ICDP Pitești Mărăcineni. Este a 13-a ediție a forumului Optitech. Evenimente similare vor mai avea loc și în alte bazine din țară într-un Tur al Inovației, unde echipa de la Syngenta prezintă, pe lângă noile produse, și alte soluții de gestionare a efluenților sau chiar demonstrații practice despre calitatea și tehnica cea mai eficientă de aplicat substanțele de protecție a plantelor.
Compania familială Toselli are o lungă tradiție în domeniul protecției culturilor agricole și deține o serie de patente care atestă caracterul inovator al produselor sale.
RemDry este un sistem simplu, rentabil, eficient și sigur de utilizat, dezvoltat de Laboratorul de Tehnologie pentru Protecția Plantelor de la Universitatea din Torino, Italia. Este prezent în toată Europa tocmai datorită simplității sale. Este constituit dintr-un rezervor și o platformă de curățare. Costurile și complexitatea sunt reduse pentru fermieri, deoarece părțile componente nu au nevoie de fixare pe o suprafață de beton. În plus Rezervoarele RemDry pot fi vândute singure ca unități independente pentru fermierii care au deja o platformă de curățare, oferind beneficii și o flexibilitate mai mare fermierilor.
Plantele legumicole se caracterizează, în general, prin cerințe ridicate față de apă, atât în desfășurarea normală a proceselor vitale, cât și în dezvoltarea normală a părții comestibile. Conținutul în apă reprezintă 75-95% din greutatea totală a plantei și de aceea în timpul verii sunt necesare cantități mari de apă, în special pentru formarea părților care se consumă.
Ce părere aveți despre măsurile din programul „Sprijin pentru România” dedicat agriculturii?
Pe 31 martie a.c, la invitația APPR, am asistat la webinarul online organizat de Demeter, în asociere cu SVG Ventures/THRIVE, intitulat „The Farmer's Voice: Discussing Drivers and Barriers to Technology Adoption”.
La eveniment s-a discutat despre gradul de adoptare a tehnologiilor „inteligente” în rândul agricultorilor din diverse regiuni ale globului, precum și despre obstacolele și beneficiile care decurg din utilizarea acestora. Sediul amplasat în Franța va contribui la furnizarea unui pachet complet de servicii pentru fermierii europeni.
Legea pentru modificarea și completarea cadrului legislativ privind irigațiile, prin care fermierii sunt sprijiniți pentru dezvoltarea sistemelor de irigații locale a primit, votul Parlamentului. De asemenea, prin noul act normativ este majorat la 1,5 miliarde de euro bugetul alocat pentru reabilitarea infrastructurii prevăzută în Programul Național de Reabilitare și/sau Înființare a Infrastructurii Principale de Irigații și Infrastructurii de Desecare și Drenaj.
Echipa de comunicare a Titan Machinery a dorit să surprindă momentul în care fermierii își fac planuri și au ajuns la un tânăr agricultor din județul Cluj, care s-a simțit confortabil în a relata întreaga sa poveste. Inteligent, ambițios aproape de limita încăpățânării, la numai 40 de ani, Leo Labancz a reușit să dezvolte de la zero o fermă zootehnică complexă, de cca. 500 de vaci de carne și peste 1000 de oi. Și asta nu e tot, pentru că exploatează în regie proprie pășuni pe o suprafață totală de 1700 de hectare. Domnia sa a fost încântată să ne fie gazdă în ferma sa din localitatea Fodora, unde ne-a împărtășit, așa cum un ardelean știe să o facă, multe dintre poveștile sale.
Monalisa Ungureanu, CEO Agrii România este de părere că agricultura din România este fragmentată, o parte importantă din suprafața agricolă fiind exploatată de ferme de subzistență, care nu au producție comercială, dar au importanța lor în spațiul rural.
Massey Ferguson, brand internațional AGCO (NYSE: AGCO), a desemnat Sigma CVM Romania www.saracakis.ro – membră a Saracakis Group of Companies – distribuitor unic pentru gama sa completă de echipamente agricole pe întreg teritoriul României, continuând astfel colaborarea de succes a ambelor grupuri care a început în partea de sud – est, est si nord – est a României, la 09 august 2021.
Începând cu data de 1 aprilie, Gustavo Palerosi Carneiro (45 de ani) a fost numit Senior Vice President al diviziei europene BASF Agricultural Solutions, cu sediul în Limburgerhof, Germania. Anterior, acesta a ocupat funcția de Senior Vice President al diviziei Global Strategic Marketing Agricultural Solutions. În același timp, Livio Tedeschi (50 de ani), predecesorul său, va prelua funcția de președinte al diviziei BASF Agricultural Solutions.
Asociatia Fertilizers Europe, ce include 17 producători de îngrășăminte din cadrul UE și opt asociații naționale din acest domeniu, salută inițiativele Comisiei Europene, anunțate în luna martie a.c, de a oferi sprijin economic fermierilor și producătorilor de îngrășăminte din Uniunea Europeană.
Macul galben este o specie medicinală de perspectivă, datorită prezenței în toate organele plantei a unor alcaloizi, dintre care componentul principal este glaucina (0,6-0,8%). Aceasta prezintă o acțiune terapeutică similară cu cea a codeinei (antibronșică, expectorantă).
Asociația APPR – Mândru că sunt fermier își manifestă, pe această cale, satisfacția față de evoluțiile recente privind două acte normative esențiale pentru creșterea rezilienței exploatațiilor agricole din țara noastră: legea irigațiilor și legea arendei.
Caisul (Prunus armeniaca) este specia care s-a adaptat cel mai greu la condițiile climatice din România. În multe zone unde se cultivă, caisul rodește slab și intermitent datorită înghețurilor târzii de primăvară, care distrug parțial sau total organele de fructificare (mugurii de rod, florile și fructele tinere). Pieirea prematură a caisului a devenit, de asemenea, o problemă obsedantă pentru cei mai mulți cultivatori, care renunță să mai cultive această specie.
Cincizeci de startup-uri AgriTech din Europa Centrală și de Est s-au înscris la Nextcelerator, acceleratorul digital creat de Agricover, SeedBlink și Microsoft cu scopul de a sprijini startup-urile din Europa Centrală și de Est care aduc în discuție tehnologizarea agriculturii.
|
|