REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Cu bune si rele

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Cu ceva vreme în urmă, mai exact la data de 27 septembrie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul Valeriu Tabără, a comunicat, într-o conferinţă de presă, bilanţul unui an de la preluarea mandatului. Este o realitate de necontestat că în anul agricol 2010-2011 s-au obţinut cele mai mari recolte din ultimele două decenii. Acest fapt îl datorăm atât condiţiilor pedoclimatice favorabile, sprijinului bugetar, cât şi subvenţiilor comunitare care s-au acordat în cuantum apreciabil, şi mai ales la timp, dar şi unor decizii profesionale inspirat dispuse de staff-ul ministerului.


Read More
0 Comments

Cum decurge campania insamantarilor la culturile de toamna?

15/10/2011

0 Comments

 
Dialog cu fermierii OCTOMBRIE 2011

Read More
0 Comments

779 milioane lei pentru 2011-2012

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Executivul a aprobat, în şedinţa din data de 5 octombrie a.c., o hotărâre de Guvern care reglementează acordarea de ajutoare de stat producătorilor agricoli pentru perioada 2011-2012, în valoare totală de aproximativ 200 de milioane de euro, circa 779 de milioane de lei, a anunţat primul-ministru Emil Boc.


Read More
0 Comments

Bumbu vrea un departament de marketing in minister

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
În cadrul unei conferinţe de presă organizate de Agrostar, la data de 11 octombrie a.c., dl Adrian Liviu Bumbu, proaspat ales în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a vorbit despre necesitatea înfiinţării unui departament de marketing în cadrul acestei instituţii. „Am venit în minister cu această intenţie, aceea de a face un departament de marketing, pentru ca am simţit nevoia acestuia din teritoriu. Trec pe lângă noi oportunităţi pe care nu le valorificăm. De exemplu, anul trecut, Africa de Sud ne-a solicitat o cantitate de 50.000 de tone de coriandru. Din păcate, nu am avut la acea vreme această cantitate, dar dacă aveam acest serviciu în cadrul ministerului, dacă cunoşteam mai bine piaţa, puteam onora această solicitare, puteam să-i îndrumăm pe agricultori în această direcţie. Acest serviciu este necesar pentru a investiga oportunităţile, piaţa, evoluţia preţurilor chiar dacă, de multe ori, este imprevizibilă, însă
FOTO: Liviu BUMBU, secretar de stat MADR



Read More
0 Comments

Calculul UDE pentru ferme a fost actualizat

15/10/2011

0 Comments

 
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a transmis Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit noii coeficienţi de calcul al Unităţii de Dimensiune Economică (UDE). Aceştia se vor aplica începând cu sesiunea din noiembrie 2011, pentru Măsura 112, iar în cazul Măsurii 121 şi al Măsurii 141 noii coeficienţi se vor aplica începând cu prima sesiune din anul 2012. În urma unor analize desfăşurate la nivelul direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-au actualizat marjele brute standard pentru producţia vegetală şi animală.

Read More
0 Comments

Impreuna pentru promovarea agriculturii viabile

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
În contextul impactului global al crizei financiare şi al insecurităţii alimentare care ameninţă peste 1,3 miliarde din totalul populaţiei planetei, Forum Invest se alătură eforturilor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO pentru susţinerea de programe regionale de dezvoltare a agriculturii şi a securităţii alimentare, printr-un program de 5 ani, dedicat promovării oportunităţilor agricole în Europa de Sud-Est.


Read More
0 Comments

Comisia Europeana propune un nou parteneriat intre Europa si fermieri

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Comisia Europeană a prezentat la data de 12 octombrie a.c. un proiect de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2013. Obiectivul acestui proiect este sporirea competitivităţii, a durabilităţii şi a stabilităţii agriculturii peste tot în Europa, pentru a le garanta cetăţenilor europeni o alimentaţie sănătoasă şi de calitate, pentru a proteja mediul şi pentru a dezvolta zonele rurale.



Read More
0 Comments

Tiberiu Dima, in fruntea Diviziei Crop Protection Romania BASF

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Tiberiu Dima, în vârstă de 40 de ani, a fost numit Country Manager al diviziei de protecţie a plantelor, după ce anterior ocupase funcţia de Sales & Commercial Manager în cadrul aceleiaşi structuri.


Read More
0 Comments

Simpozion al Asociatiei Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Asociaţia Specialiştilor din Morărit-Panificaţie (ASMP) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucureşti), alături de Houston NPA anunţă organizarea celei de-a XX-a ediţii a Simpozionului anual al Asociaţiei Specialiştilor din Morărit-Panificaţie din România, cu tema „Aditivii alimentari: necesitate şi siguranţă”.



Read More
0 Comments

Bilant la un an de mandat

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
La data de 27 septembrie a.c., dl Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a susţinut o conferinţă de presă la sediul instituţiei, în cadrul căreia a prezentat bilanţul unui an de mandat.


Read More
0 Comments

Trebuie sa punem intrebari corecte astazi, pentru a hrani planeta maine

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Dr. Ing. Daniel BOTĂNOIU

Astăzi, când dezbaterile cu privire la noua Politică Agricolă Comună sunt în toi şi când, de ceva timp, FAO atrage atenţia asupra creşterii preţurilor produselor alimentare, trebuie să fim conştienţi că modelele actuale de consum şi de producţie agricolă nu sunt sustenabile. Cu certitudine, producţia agricolă mondială actuală poate satisface nevoile în produse alimentare ale întregii omeniri, dar astăzi această repartiţie este
inechitabilă: schematic discutând, vorbim de o supraproducţie în nord şi de subalimentaţie în sud.




Read More
0 Comments

Noi masuri de organizare a activitatii de imbunatatiri funciare

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
În şedinţa Guvernului de la data de 28 septembrie 2011 a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare


Read More
0 Comments

Recolte-record de porumb Pioneer fertilizat organic de Smithfield

15/10/2011

0 Comments

 
Smithfield Ferme a obţinut şi anul acesta recolte-record pe un teren fertilizat organic. Astfel, pentru al patrulea an consecutiv, reprezentanţii Smithfield Ferme au participat, în primele zile ale lunii octombrie, în localitatea Jimbolia, la recoltarea publică a unui lot-martor de 2,4 ha cultivat cu porumb hibrid Pioneer şi fertilizat organic de către Smithfield Ferme.


Read More
0 Comments

Pericolul pierderii fondurilor europene pentru pescuit

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Asociaţia Acvacultorilor „BANAT STURIO”, membră a Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), reprezentantă prin preşedintele Dorel Lazu, a participat în perioada 8-9 octombrie, la Braşov, la reuniunea „Parteneriat Strategic pentru Agricultura Durabilă”.


Read More
0 Comments

An favorabil culturii cartofului, dar cu preturi mici de valorificare

15/10/2011

1 Comment

 
Picture
Societatea Timate SRL, administrată de dl Bajcsi Akos, îşi desfăşoară activitatea în localitatea Cernat, judeţul Covasna, unde exploatează o suprafaţă de 500 de hectare, cultivată cu grâu, rapiţă, cartof şi sfeclă de zahăr. În cadrul fermei, cultura de cartof ocupă circa 140 ha, iar tehnologia aplicată este una performantă, care permite obţinerea de producţii mari şi de calitate.


Read More
1 Comment

Porumbul siloz, o asigurare fata de toate riscurile

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
În cadrul vizitei pe care delegaţia română a efectuat-o în Franţa, vizită descrisă în numărul anterior al revistei noastre, una dintre exploatările vizitate a fost GAEC Peux, reprezentată de către domnul Ruaut, care, cu talentul unui foarte bun orator, a prezentat problema folosirii în condiţii cât mai avantajoase a porumbului siloz în hrana animalelor.


Read More
0 Comments

Hibrizii de floarea-soarelui creati in Romania pentru Romania

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Impresionaţi de activitatea deosebit de fructuoasă, dar mai ales de faptul că Nicolae Pârvu nu a părăsit nici o clipă iubirea faţă de planta agricolă floarea-soarelui, am dorit să aflăm mai multe lucruri chiar de la domnia sa.


Read More
0 Comments

148 de milioane de hectare cultivate cu plante transgenice

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Asociaţia Profesională AgroBiotechRom (ABR) a
organizat la Predeal, la data de 30 septembrie, un eveniment cu tema „Plantele transgenice pe înţelesul tuturor”. Acţiunea face parte dintr-un program susţinut, în principal, din fonduri europene şi are ca scop informarea cu privire la plantele modificate genetic. Invitat special al acestei manifestări a fost profesorul Marcel Kuntz, de la Univestitatea Fourier din Grenoble (Franţa), care a adus dovezi legate de siguranţa OMG asupra mediului şi a sănătăţii. În calitate de membri ai asociaţiei, la eveniment au fost prezente firmele Pioneer, Monsanto şi Syngenta.




Read More
0 Comments

Recomandari tehnologice privind exploatarea terenului in aceasta toamna

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Având în vedere particularităţile pedoclimatice din această perioadă, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti” au pregătit un set de „Recomandări tehnologice privind exploatarea terenului în această toamnă”, care ar trebui avute în vedere de agricultori.


Read More
0 Comments

Determinarea momentului optim pentru irigat

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
De milenii, irigarea a fost pusă în slujba stimulării producţiei agricole, în special în regiunile lumii unde ploile sunt din ce în ce mai rare. Pe teritoriul României, de-a lungul istoriei, au fost secete prelungite, aşa cum arată cronicile din 1585, 1759, 1795, 1815, 1859, 1865. În secolul al XX-lea, cei mai secetoşi ani au fost: 1904-1906, 1918, 1934, 1946-1948, 1968, 1992 şi 2000.


Read More
0 Comments

Metode de compostare a reziduurilor orasenesti

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Compostarea reziduurilor orăşeneşti a reprezentat o provocare majoră pentru comunităţile de practicieni, îndeosebi pentru cei de pe continentul american. În 1989, în SUA, 550 de staţii pentru depozitarea reziduurilor organice au fost închise şi au fost ulterior implementate alte 400 de programe de reciclare a acestora prin compostare şi utilizare în agricultură.


Read More
0 Comments

Combina S 680i, vazuta in premiera de fermierii romani

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Compania americană John Deere va prezenta la expoziţia internaţională de tehnică agricolă din noiembrie, de la Hanovra, noile sale produse, printre care şi combina S 680i. Până atunci însă, fermierii români au avut ocazia s-o vadă în câmp la demonstraţiile organizate de firma IPSO, care importă şi distribuie în mod exclusiv maşini şi utilaje John Deere în România.



Read More
0 Comments

Tehnologii si inovatii Lemken

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
La sfârşitul lunii septembrie, firma germană Lemken a organizat în judeţul Covasna o demonstaţie în câmp cu utilajele pe care aceasta le produce şi comercializează. Evenimentul, organizat în colaborare cu AgroWest, unul dintre distribuitorii utilajelor Lemken în România, a reunit mai mulţi fermieri interesaţi de ultimele noutăţi din domeniu.


Read More
0 Comments

Comia - excelenta nordica

15/10/2011

1 Comment

 
Picture
O nouă serie de combine de la producătorul finlandez SAMPO Rosenlew

Luna septembrie a venit cu o premieră la nivel mondial: lansarea seriei de combine COMIA, de la SAMPO Rosenlew. Producătorul finlandez cu sediul în oraşul Pori este prezent şi la noi în ţară prin intermediul Valtec Group. Grupul Valtec este prezent pe piaţă în mai multe ramuri de activitate: agricultură, logistică, servicii, piese de schimb, construcţii, industrie alimentară, lubrifianţi şi combustibili, îngrăşăminte chimice, vopsele etc. Invitaţia de participare la lansarea de la Pori a venit din partea preşedintelui Valtec Group, dl Narcis Someşfălean, un manager cu idei inovatoare, care, de-alungul timpului, i-a sprijinit pe producătorii agricoli, nu numai prin gama de maşini şi utilaje comercializate de Valtec Group, ci şi cu propuneri concrete de asocieri avantajoase; în ultimii ani, a reuşit să impună un brand nou pe piaţa tractoarelor din România - Valtec şi să revigoreze sub acest brand un nume cu tradiţie pe piaţa tractoarelor de la noi din ţară - Zimbru.



Read More
1 Comment

Precisa. Rapida. Pronto! Semanatoarea de la Horsch

15/10/2011

0 Comments

 
Picture
Ceea ce aşteaptă agricultorii de la un utilaj pentru semănat este ca acesta să plaseze seminţele cu exactitate, deoarece doar însămânţările precise duc la realizarea unor recolte de vârf.


Read More
0 Comments
<<Previous







    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE