REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Sprijin pentru agricultură

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
În toate demersurile noastre jurnalistice pledăm pentru necesitatea sprijinirii, prin toate mijloacele legale, a celor care, cu pricepere, prin efort fizic şi financiar, an de an, ne asigură bunurile alimentare necesare supravieţuirii noastre biologice.

Read More
0 Comments

Dialog cu fermierii - OCTOMBRIE 2014

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Dialog cu fermierii - OCTOMBRIE 2014:

  • Protecţia mediului, schimbările climatice şi agricultura sustenabilă au fost teme abordate în cadrul unui recent forum organizat şi cu sprijinul LAPAR. Cât de actuale consideraţi că sunt acestea în agricultura românească şi ce soluţii vedeţi?

Read More
0 Comments

4,13 milioane de lei pentru despăgubirea crescătorilor de albine

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Guvernul României a adoptat, în şedinţa din data de 7 octombrie 2014, Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai-iulie 2014, ce au produs pagube asupra sectorului apicol“.

Read More
0 Comments

Leticia Gonçalves, numită director regional Monsanto pentru Europa şi Orientul Mijlociu

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Reprezentanţii Monsanto au anunţat la data de 14 octombrie a.c. numirea Leticiei Gonçalves în funcţia de preşedinte al Diviziei de Seminţe în Europa. Gonçalves îl urmează pe José Manuel Madero, care a fost numit recent în funcţia de International Business Development Lead şi care îşi va concentra activitatea pe susţinerea dezvoltării fermierilor mici.

Read More
0 Comments

V.O. Rakhmanin, FAO: «90% din fermele agricole din lume sunt familiale»

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
În zilele de 8 şi 9 octombrie a.c., la Bucureşti, s-a desfăşurat Conferinţa Naţională „Ferma de Familie - Nucleu al Agriculturii Durabile”, organizată de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În cele două zile ale evenimentului au avut loc mai multe ateliere de lucru cu diverse teme de dezbatere, însă cea principală a fost consolidarea fermelor de familie.

Read More
0 Comments

Ameliorarea valorii genetice a şeptelului

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Guvernul României a adoptat, în şedinţa din data de 7 octombrie 2014, hotărârea de Guvern privind schema de minimis „achiziţionarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducţie din rase specializate şi de juninci din rase specializate“, act normativ care urmăreşte ameliorarea valorii genetice a şeptelului de animale din România.

Read More
0 Comments

Bilanţ al producţiei agricole 2014 şi perspective pentru anul viitor

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Prezent la conferinţa organizată de agenţia de presă Mediafax, la data de 26 septembrie a.c., dl Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a făcut un bilanţ al producţiei agricole în anul 2014 şi a prezentat perspectivele pentru anul viitor. Acesta a vorbit şi despre viitorul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi accentul care se pune pe integrarea producţiei, pentru a se aduce valoare adăugată în domeniul agricol.

Read More
0 Comments

Forum For Agriculture (FFA) despre intensificarea sustenabilă a producţiei agricole

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
La data de 9 octombrie a.c., s-a desfăşurat, pentru întâia oară la Bucureşti, conferinţa regională a celui de-al 7-lea Forum privind viitorul agriculturii (FFA), organizată de Organizaţia Europeană a Proprietarilor de Pământ (ELO), împreună cu Syngenta şi Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Read More
0 Comments

Schimbări în cadrul Pioneer Hi-Bred România

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Începând cu data de 15 septembrie 2014, în cadrul Pioneer Hi-Bred România SRL au avut loc schimbări organizaţionale, generate în principal de dinamica şi evoluţia pieţei de seminţe din Europa Centrală şi de Est, dar şi de obiectivelecheie pe care compania doreşte să le dezvolte în perioada următoare.

Read More
0 Comments

Măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
La data de 30 septembrie 2014, a fost adoptat de către Camera Deputaţilor proiectul de lege pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, promovat la iniţiativa Ministerului Agriculturii. Legea stabileşte măsurile de reglementare a modului de desfăşurare a activităţilor economice, de valorificare a produselor agricole proprii de către producătorii agricoli persoane fizice şi de comercializare a acestora. Precizăm că Guvernul României a avizat legea pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol în cursul lunii decembrie 2013.

Read More
0 Comments

Provocări ridicate de eliminarea cotei de lapte

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Eliminarea de anul viitor a cotei de lapte va duce la ieftinirea laptelui la raft şi îi va afecta pe crescătorii de animale care nu s-au pregătit pentru acest moment, a declarat, în cadrul unui interviu pe care ni l-a acordat, deputatul Valeriu Steriu, membru în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.

Read More
0 Comments

Hibrizii KWS - adaptaţi pentru producţia de biogaz

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
KWS Seminţe, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali din domeniul seminţelor din agricultură, lansează, în calitate de partener, cea mai mare centrală de producere a energiei electrice pe bază de biomasă din România.

Read More
0 Comments

Cooperative cu recunoaştere internaţională

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
La data de 14 octombrie a.c., în cadrul întâlnirii lunare a membrilor din Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România (CCIFER), a avut loc prezentarea a două modele de cooperative de succes, respectiv Euralis şi Limagrain, care, de-a lungul timpului, au evoluat, şi-au diversificat activitatea şi au devenit companii cu renume la nivel internaţional.

Read More
0 Comments

Plantele agricole indicate a fi cultivate în zona de stepă şi gruparea lor în asolament

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
În România se întâlnesc numeroase tipuri climatice, tipuri de soluri şi asociaţii vegetale. De ce pe un teritoriu relativ restrâns condiţiile biopedoclimatice sunt atât de diferite? Aceasta se datorează în primul rând poziţiei geografice a României, situată în partea de sud-est a Europei Centrale, la răscrucea acţiunii a patru centre de mare şi mică presiune, ce se formează cu regularitate departe de graniţele României. În al doilea rând, se datorează lanţului Carpatic, o zonă rece, cu poziţie centrală, care modifică influenţa acestor factori climatici.

Read More
0 Comments

Pregătirea seminţelor şi a materialelor necesare în producerea răsadurilor

15/10/2014

1 Comment

 
Picture
Atât pregătirea seminţelor, cât şi producerea răsadurilor sunt, în opinia autorilor Victor Popescu şi Angela Popescu, deosebit de importante pentru că în cele mai multe cazuri de acestea depind reuşita culturilor şi obţinerea de producţii performante.

Read More
1 Comment

«Agricultura românească este decapitalizată», spun fermierii

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Invitaţi la conferinţa Mediafax, dnii Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), şi Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), au atins unele subiecte „sensibile“ cu care se confruntă fermierii, cum ar fi decapitalizarea, randamentul scăzut la hectar, valorificarea producţiei sub preţul de cost, dobânzile mari la creditele pentru agricultură şi multe altele. La eveniment a fost prezent şi ministrul Agriculturii, căruia cei doi reprezentanţi ai agricultorilor i-au prezentat problemele reale din sector şi, totodată, i-au solicitat aplicarea unor măsuri specifice care să sprijine agricultura.

Read More
0 Comments

Producţia de seminţe de porumb din Uniunea Europeană: sectorul confirmă aşteptările

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Evoluţia pieţei europene şi factorii climatici care au afectat culturile din principalele ţări europene producătoare de seminţe de porumb în 2012 şi 2013 au condus la un disponibil insuficient pe stoc în acest sector. Ca urmare, în această campanie, planul de multiplicare european face obiectul unei extinderi semnificative, în special în Franţa - protagonistul european din acest sector -, unde suprafaţa însămânţată va fi de 93.000 ha - 46% din planul total de multiplicare din UE.

Read More
0 Comments

Tehnologia de cultură a degeţelului lânos şi a degeţelului roşu

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Degeţelul lânos şi cel roşu se cultivă, după cum prezintă Maria Verzea şi colaboratorii, pentru frunzele lor, care conţin glicozide cu acţiune cardiotonică. Acestea se utilizează pentru prepararea unor medicamente folosite în tratamentul insuficienţei cardiace, mai ales în stări de decompensare.

Read More
0 Comments

«Ziua porumbului» se vede la Orezu

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Ca în fiecare an, aşa cum ne-a obişnuit de patru ediţii, dl Nicolae Sitaru găzduieşte în ferma domniei sale un eveniment de mare anvergură. În acest an, mai mult ca oricând, cele mai importante companii de seminţe din România au luat parte cot la cot la semănat, dar şi la recoltat, urmărind rezultatele din câmp cu câteva zile înainte de eveniment. Am stat de vorbă cu dl ing. Nicolae Sitaru şi cu dna dr. Antonia Ivaşcu, din partea Alianţei Industriei Seminţelor din România, despre ceea ce s-a întâmplat pe 11 septembrie 2014 la Orezu.

Read More
0 Comments

Agricultura de precizie aduce viitorul în prezent (I)

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Agricultura de precizie este un concept complex care foloseşte tehnologii revoluţionare, ce au la bază evoluţia sistemelor informatice şi electronice. Ele sunt folosite din ce în ce mai mult de fermieri pentru reducerea inputurilor, creşterea productivităţii, a recoltelor şi a eficienţei. Pentru succesul acestei schimbări de abordare şi management, dar şi de echipare a utilajelor este recomandabil să se meargă fiecare pas, punând o temelie solidă şi apoi cărămidă peste cărămidă pentru o construcţie durabilă, pentru a evita o reacţie de respingere din partea celor implicaţi.

Read More
0 Comments

Noi utilaje de la Maschio-Gaspardo

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Maschio Gaspardo, un grup internaţional specializat în producţia de echipamente agricole pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, echipamente de recoltat furaje şi de prelucrare a fânului comercializează şi distribuie o gamă largă de produse, sub două mărci importante - Maschio şi Gaspardo.

Read More
0 Comments

Maestro - semănătoarea de precizie de la Horsch, utilajul anului 2012

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Despre acest excepţional utilaj, Michael Horsch spune că „în noul Maestro şi al său sistem unic de distribuţie se regăsesc mulţi ani de cercetare. Mii şi mii de ore au fost dedicate dezvoltării celei mai mici şi mai compacte unităţi de distribuţie inventate vreodată - testată atât pe câmpuri experimentale, cât şi în laborator. Dar Horsch nu a inventat şi dezvoltat un sistem pneumatic care doar să plaseze sămânţa cu presiune în sol, ci un sistem în care bobul este plantat precis şi uniform. Acesta este viitorul modern al semănătorilor de precizie“.

Read More
0 Comments

New Holland ridică ştacheta, lansând combina cea mai puternică din lume: CR10.90

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Noua serie CR este încununarea a peste 40 de ani de experienţă în tehnologia de recoltare cu două rotoare, inventată de New Holland, beneficiind de cele mai inteligente soluţii tehnice. Pe lângă motorul Tier 4B EcoBlue Hi-eSCR, rotoarele „Twin Pitch“, valţul de alimentare dinamică, şenilele Smart Tracks din cauciuc şi cu suspensie Terraglide, buncărul de 14.500 de litri, tubul de descărcare rabatabil şi cu debit mărit, hederul Varifeed de 12 m sau Daraper de 13,7 m etc. dau o nouă dimensiune procesului de recoltare.

Read More
0 Comments

Ziua AgroWest - o sărbătoare a cartofului

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
Vineri, 10 octombrie, într-o zi de toamnă de nota 10, în comuna Cernat din judetul Covasna, a avut loc Ziua AgroWest. La firma condusă de Akos Bajcsi, fermierii interesaţi găsesc toată gama de utilaje agricole şi echipamente necesare în producţia vegetală şi, în special, a cartofului. Pe lângă tractoarele Fendt şi Valtra, pluguri, utilaje de pregătit patul germinativ, maşini de fertilizat, plantatoare, semănătoare, AgroWest distribuie, de asemenea, instalaţii de irigat, combine de recoltat, buncăre de recepţionare, sortatoare, încărcătoare de lăzi, benzi transportoare, linii complete de spălare şi ambalare, echipamente automate de aer condiţionat pentru depozitare. Este dealer MEWI pentru judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

Read More
0 Comments

Lucrările mecanice aplicate în viticultură

15/10/2014

0 Comments

 
Picture
E. Vişoiu şi colaboratorii consideră că prezentarea lucrărilor mecanice ce se aplică în viticultură prezintă o mare importanţă în tehnologia de cultivare a viţei-de-vie şi de aceea am considerat absolut necesară prezentarea acestora, în vederea executării corecte a acestor lucrări în anul agricol 2014-2015.

Read More
0 Comments
<<Previous







    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright © 2019 AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.

Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE